|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Dar Alanny |
| Autor |
Wiadomość |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-03-04, 03:27
|
|
|
I tak pewnie tu polegniemy .Ale jesli ju? mam kombinowa? - to ka?? czeka? Galdrianowi z strzelaniem a? : I tu nie mam pewno?ci z now? modyfikacja w ?ucznictwie - je?li jest o 2 rundy od nas to strza? normalny , je?li jedn? to zawsze podwojona celno?? ? Czy te? ta celno?? jest podwojona tylko wtedy gdy jest szansa na 1 strza? tylko ? Je?li wersja pierwsza to niech Galdrian strzela gdy Laidon zbli?y si? na 2 rundy - Galdrian powinien miec wtedy czas na 2 strza?y zwyk?y i z podwojon? celno?ci? , Laidon natomiast b?dzie na tyle blisko nas ,?e raczej b?dzie op?aca?o mu si? d??y? do zwarcia - wtedy do walki ja ruszam (Galdrian pewnie ?adnej broni bia?ej nie ma znowu po utracie przytomno?ci). I mam nadziej?, ?e Saidon b?dzie na tyle uszkodzony ,?e dam rad? go pokona? . Je?eli ewentualnie uda to si? nam to bior? jego ?uk ...i czekamy pod os?on? lasu na Tiburna - powinni?my miec lepsz? okazj? do ustrzelenia go pozostaj?c pod os?on? drzew. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2008-03-05, 21:36
Baretki:  |
|
|
Gdy zacz??y trafia? go strza?y, Seis Laidon zacz?? krzycze?. K?tem oka Carnis zauwa?y? Tiburna, który zacz?? biec mniej wi?cej w ich kierunku. Odwróci? si? i ci?? na odlew.
Srebrna W?ócznia upad?a na ziemi?.
Strzela si? z podwójn? celno?ci? zawsze, gdy cel jest na tyle blisko i? ma do was 1 rund? ruchu.
Galldrian ma w?óczni? Dradeny.
I runda
Galldrian trafia(13), zadaje 14+5 obra?e?, Laidon paruje 14, zosta?o mu 25 ?ycia.
II runda
Galldrian trafia (73), zadaje 25+5 obra?e?, Laidon paruje 13, zosta?o mu 7 ?ycia.
III runda
Zwarcie
Laidon trafia Carnisa (41), zadaje 14+5 obra?e?, Carnis ginie, wydaje PP.
Galldrian trafia (48 ), zadaje 9+5 obra?e?, Laidon paruje 11, zosta?o mu 4 ?ycia.
Carnis trafia (78 ), zadaje 12+2 obra?e?, Laidon paruje 15.
Carnis nie trafia (98 ), narusza miecz.
IV starcie
Laidon trafia Galldriana (41), zadaje 14+5 obra?e?, Galldrian paruje 14, zosta?o mu 20 ?ycia.
Galldrian nie trafia (88 ).
Carnis trafia krytycznie (7), zadaje 10+12 obra?e?, Laidon paruje 11, ginie.
Tiburn ma jakie? 7 tur do was. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-03-06, 00:04
|
|
|
Bior? ?uk Laidona i razem z Galdrinem strzelamy do biegn?cego Tiburna. Jeste?my pod os?on? drzew - on powinien biec przez polan? chyba ...mam nadziej? ,?e dzi?ki temu nawet je?li przyjdzie mu do g?owy wymiana strza?ów to b?dzie mia? utrudnione zadanie. A czas jaki mamy te 7 turn powinno wystarczy? na ustrzelenie skurczybyka. I wyma? mi z inwentarza ten eliksir - Galdrian zu?y? oba...poza tym te komentarze przy zr?czno?ci i sile - nie mam ju? ani pasa ani bastarda . |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2008-03-06, 00:18
|
|
Trafiony strza?ami syn Mistrza W?óczni zatrzyma? si? i zacz?? ucieka? w stron? lasu. Nie zd??y?.
Strza?a Carnisa wbi?a mu si? dok?adnie mi?dzy ?opatki.
I runda
Galldrian trafi? (31), zada? 22+5 obra?e?, Tiburn sparowa? 11, zosta?o mu 14 ?ycia.
Carnis trafi? (16), zada? 13+2 obra?e?, Tiburn sparowa? 10, zosta?o mu 9 ?ycia.
II runda
Galldrian nie trafi? (84).
Carnis trafi? (31), zada? 28+2 obra?enia, Tiburn sparowa? 15, zgin??. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-03-06, 16:35
|
|
|
| Uff chyba najgorsze mamy za sob?. Mam nadziej? ,?e Galdriana nie zrazi za bardzo ?e w?a?nie obudzi? si? we mnie materialista - przeszukuj? zw?oki pobliskiej dwójki elfów - mam nadziej? , ?e znajd? u nich co? czym móg?bym zast?pi? oddan? tym le?nym kurduplom kolczug? (parowali ca?kiem sporo obra?e? wi?c powinni mie? jakie? cz??ci zbroji) , ewentualnie co? co da si? spo?ytkowa? lub spieni??y? . Je?li Galdrian pozwoli to chcia?bym pogrzeba? Ingmara , ewentualnie zabra? jego cia?o do grodu aby tam go pochowano. Je?li jednak spieszy mu si? z relikwiarzem to mam nadziej? ,?e uzyskam jego pomoc w pochówku po zwrocie relikwi...cho? obawiam si? , ?e Borowiki ju? mog?y "zaopiekowa? si?" wszystkimi zw?okami jakie zostawili?my za sob?...pewnie ich ju? nie znajdziemy. Je?li jednak mamy na to czas to przeszukuj? i pozosta?ych 2 elfów a od zmar?ego Ingmara zanim przyjdzie mi go pogrzeba? zabieram amulet celno?ci...jemu ju? si? nie przyda. Tyle je?li chodzi o materializm. Dalej - jak ju? pisa?em w jednym z wcze?niejszych postów - ruszamy do Satha'rindalle by zwróci? relikwi? , zachowuj?c jednak nadal ostro?no?? - nadal jestem poszukiwany za kradzie? i póki Galdrian nie wyja?ni sytuacji raczej wol? nie rzuca? si? w oczy. Je?li Galdrian uzna ,?e to dobry pomys? to mog? poczeka? w ukryciu do czasu oczyszczenia mnie z zarzutów. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2008-03-06, 20:46
|
|
Posz?o niemal zaskakuj?co ?atwo.
Sa Eanna Agilan, gubernator Satha`rindalle dysponowa?a artefaktem pozwalaj?cym stwierdza? prawd? lub fa?sz mówi?cego, wi?c zeznanie Galldriana zosta?o b?yskawicznie zweryfikowane. Okryty ha?b? miejscowy Dom W?óczni rozpocz?? wewn?trzne polowanie na ewentualnych nast?pnych wspólników Dradenów.
Ingmar zosta? pochowany zgodnie z torryjskim rytua?em: na p?on?cym stosie. Do rozpalenia stosu u?yto ga??zi mae, co by?o podobno niesamowitym precedensem. Eanna zadecydowa?a o wysianiu jednego z nasion mae: nowe, czwarte Drzewo Satha`rindalle mia?o otrzyma? imi? Ingmarion.
Je?li masz jakie? pytania, pytaj. Mo?esz te? dokona? niemal dowolnych zakupów. Nast?pnie zamkn? przygod?. |

|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-03-07, 00:48
|
|
|
Nie pyta? chyba nie mam , naprawiam tylko miecz na wi?cej mnie nie sta? . I dzi?ki za kolczug? . |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2008-03-07, 22:30
|
|
Koniec
Liczy? nie musz?
2 PP, 8 PU, 7 punktów do statystyk
Prosz? o deklaracje punktowe i ewentualne komentarze. |

|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-03-07, 23:11
|
|
|
4 punkty na WW , 2 punkty celno?? , 1 punkty do ?ycia . 10 punktów umiej?tno?ci na : Mistrz w pos?ugiwaniu si? broni? - miecz (jak rozumiem o ile przeciwnik nie b?dzie walczy? w przewadze b?d? stosowa? uników to mistrzowskim elfim mieczem powinienem teraz zawsze trafia? ). Pozosta?e 7 PU oszcz?dzam. Dopisz mi te? oczywi?cie 3 do si?y za si?acza i sprawd? czy sie jaki? geniusz nie obudzi? (czyli jak zwykle nie ). Ahh i domagam si? , ?eby elfy kiedy? - kiedy przyjdzie mi w?cha? kwiatki od spodu te? nazwa?y jakie? drzewo moim imieniem skoro wi?cej wdzi?czno?ci odczuwaj? wobec zmar?ych ni? zywych . Dobra ?artuj? - do diab?a z elfami. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2008-03-07, 23:16
|
|
| Nie, nie b?dziesz zawsze trafia?. Rzut 96-100 zawsze jest nieudany. Je?eli masz jednak cech? wi?cej ni? 100 (np 115), to po takim pechowym rzucie nast?pi jeszcze jeden (w tym przypadku na 15). Geniusz si? nie ujawni?. Modyfikacje wpisz? jutro. |

|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-03-08, 14:19
|
|
|
Ma?a poprawka - jednak niewielkie zakupy zrobi? - 5 eliksirów przywracaj?cych 20 ?ycia... dosy? przydatne by?y ostatnio . |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|