|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Oblivion |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-05, 08:40
Baretki:  |
|
|
Dzi?ki, sposób pomóg? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-10, 16:31
|
|
Kolejne pytanie.
Misja z korupcj? w stra?y w stolicy. Jak przekona? orka, by zeznawa?? Gdy osi?ga wysoki poziom zaufania do mnie, opcja rozmowy z zeznaniami znika! Jego koleg? przekona?em, go nie mam jak |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-10, 16:42
|
|
| Watcher napisał/a: | Kolejne pytanie.
Misja z korupcj? w stra?y w stolicy. Jak przekona? orka, by zeznawa?? Gdy osi?ga wysoki poziom zaufania do mnie, opcja rozmowy z zeznaniami znika! Jego koleg? przekona?em, go nie mam jak |
a próbowa?e? przekupi? go ? |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-10, 16:45
|
|
| Tak, oczywi?cie. |

|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-01-10, 17:04
|
|
|
I orka i jego koleg? da?o si? przekona? do zeznawania , jedynie Janice - czy jak tam by?o tej sklepikarce odmówi?a. Nie pami?tam dok?adnie jak to sz?o , ale chyba po rozmowie z ca?? trójk? zagada?em z dowolnym stra?nikiem miejskim - ten odes?a? mnie do jakiego? nieopierzonego kapitana stra?y miejskiej . Ten z kolei odsy?a? do jeszcze innego kapitana. Dopiero ten kaza? przekona? do zezna? co najmniej dwoje z tych trzech mog?cych ?wiadczy? osób. Ork i jego kumpel si? zgadzali. I tu sam mia?em problem - w opisie questu pisa?o (mam angielsk? wersj? - mo?e co? przekr?cam) , ?e mam pilnowa? tych dwóch gostków, ?eby rankiem nast?pnego dnia udali si? prosto do kapitana zeznawa?. Troch? mnie szlag trafia? bo obaj ( sprawdza?em w dwóch podej?ciach - niemo?liwe by?o non-stop pilnowa? obu naraz ) siedzieli ca?y czas u siebie w domu. W ko?cu jednak quest si? sko?czy? komunikatem o tym , ?e z?o?yli zeznania...mimo , ?e nigdzie si? nie ruszali :S. Tak ,?e podsumowuj?c i orka i jego kumpla da si? na pewno przekona? do zezna? - je?li nie mo?esz to albo ci?gle masz za niskie zaufanie u niego albo bug.
A i przy okazji - gdy ju? uzyskasz dost?p do Arcane University - stwórz sobie czar (chyba ?e uznasz to za chodzenie na ?atwizn? ) charm person (czy oczarowanie chyba w polskiej wersj) 100 na 2 sek na dotyk . Nie wymaga ani wysokiego poziomu opanowania iluzji ani du?o many a klikaj?c od razu pó?niej spacj? zawsze b?dziesz mia? przyja?nie nastawionego rozmówc? . |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-10, 17:08
|
|
Dzia?a?e? w Mrocznym Bractwie? Bo w?a?nie si? do mnie zg?osi?o |

|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-01-10, 17:41
|
|
|
Misje dla Mrocznego Bractwa to jedyne jakich si? nie podj??em...jeszcze . Ka?? si? zg?osi? w Inn of Ill Omen , któr? staram si? omija? jak na razie . Pami?taj , ?e wype?nianie misji dla Mrocznego Bractwa jak i dla gildii z?odzieji powoduje przyrost punktów nies?awy w statystykach - a od tych raz ,?e zale?y w pewnym stopniu nastawienie napotkanych NPC-ów do ciebie , dwa - ?e ma to wp?yw na korzystanie z niektórych Kamieni Zag?ady rozrzuconych po ?wiecie. Kamienie te mo?na podzieli? na 3 grupy chyba :
a) najprostsze daj? na jaki? czas deadryczn? bro? i kawa?ek pancerza
b) zwi?zane ze znakiem zodiaku - zyskujesz moc jak? daje kamie? ostatnio przez ciebie dotkni?ty
c)ostatnia grupa ma w?a?nie zwi?zek z punktami s?awy i nies?awy - mo?na zyska? ich moc , je?li spe?nia si? odpowiednie wymagania - ró?nica punktów mi?dzy punktami s?awy a nies?awy jest odpowiednio wysoka - najwi?cej bo chyba 70 wymaga Dragon
Te moce to mo?e nic specjalnego - po prostu jest to jaki? czar który mo?esz raz dziennie rzuci? nie wydaj?c na niego nic many - zazwyczaj podnosz?cy ca?kiem nie?le statystyki .
Tak np. u?ywam co jaki? czas ze znaku zodiaku - Steed (Je?dziec czy co to jest w polskiej wersji) - o 20 zwi?ksza mi pr?dko?? i akrobatyk? postaci na krótki czas.
Ach jeszcze jedno - doomstones (przynajmniej b) i c) )- aktywuj? si? tylko noc?.
Nie chce mi si? wykonywa? misji Mrocznego Bractwa - zabijanie npc-ów jako? mi nie pasi . MO?e kiedy? je wykonam ale chyba na osobnym save - ?eby si? przekona? jak to wygl?da. Z tego co s?ysza?em wielkim plusem dzia?ania w Bractwie jest otrzymanie w pewnym momencie nie?miertelnego konia (który pono? dzi?i temu mo?e dzia?a? jako sk?adnica przedmiotów ). |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2007-01-10, 17:51
|
|
|
Mroczne Bractwo przeszed?em ca?e i uwa?am, ?? si? op?aca- fajny sztylecik, ubiór zwiekszaj?cy sneaka, swietny klimat questów i otrzymuje si? najlepszego konia jaki jest dostepny Poza tym pod?ynanie garde? wielmo?nym kupcom czasami daje troceh satysfakcji |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-10, 18:47
|
|
BTW: czy istnieje jaki? sposób, by kontynuowa? misje w Arenie i NIE ZABIJA? Szarego Ksi?cia? ?al mi si? robi?o, gdy dokonywa?em tej egzekucji |

|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-10, 19:02
|
|
| Watcher napisał/a: | BTW: czy istnieje jaki? sposób, by kontynuowa? misje w Arenie i NIE ZABIJA? Szarego Ksi?cia? ?al mi si? robi?o, gdy dokonywa?em tej egzekucji |
nie mo?esz by? s?aby. Przysz?y Cesarz mus by? odwa?ny |
 |
|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-01-11, 15:46
|
|
|
| Chyba nie masz wyj?cia - Szary Ksi??e musi pa?? , ?eby? osi?gn?? najwy?sz? rang? na arenie. Od ciebie jedynie zale?y , czy wykonasz wcze?niej questa dla niego i faktycnie dzi?ki temy b?dzie to pó?niej egzekucja , czy te? stoczysz z nim normaln? walk? (ja to zrobi?em w pierwszy sposób - przypuszczam , ?e go?? nie?le wymiata). A pó?niej zostaje ju? tylko cotygodniowa mo?liwo?? walki na arenie w starciu z ró?nymi monstrami (zale?nie od poziomu) i w ró?nej ilo??i (zale?nie od twojego wyboru) .Taaaa - s? w tej grze questy , których najch?tniej nie wykonywa?oby si? w sposób w jaki proponuje nam to gra. Mnie najbardziej wkurzy? jeden z gildii wojowników , gdzie trzeba by?o zinfiltrowa? szeregi Blackwood Company (nie b?d? strzela? jak to przet?umaczyli na polski). Je?li ju? tego questa zrobi?e? to wiesz o co chodzi , je?li nie to ci tylko powiem , ?e b?d?c w szeregach Blackwood musisz w pewnym momencie za?y? narkotyk...co dalej - sam zobaczysz. Kurcze - robi?em kilka razy ?adowanie save'a , ?eby znale?? inne rozwi?zanie questa...ale nic z tego. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-11, 16:07
|
|
Jeszcze tego nie robi?em.
Inna sprawa: ilo?? organizacji w grze jest jednak wi?ksza, ni? pocz?tkowo my?la?em. Troszk? si? obawia?em, ?e po ich mnogo?ci w Morrowindzie teraz zostan? tylko Ostrza i Gildie, ale... w?a?nie zosta?em przyj?ty do jakiego? Zakonu Bia?ego Ogiera
Jeszcze jedno pytanie: jaki? Zakon Prawdziwej Krwi naj?? mnie, bym zinfiltrowa? mieszkanie podejrzanego o wampiryzm. Wszystko przej?a?em i nic, zosta?a tylko szkatu?ka na bi?uteri?, na niej sko?czy?y mi si? wytrychy Tam jest jaki? dowód? |

|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-11, 17:12
|
|
| Watcher napisał/a: | Jeszcze tego nie robi?em.
Inna sprawa: ilo?? organizacji w grze jest jednak wi?ksza, ni? pocz?tkowo my?la?em. Troszk? si? obawia?em, ?e po ich mnogo?ci w Morrowindzie teraz zostan? tylko Ostrza i Gildie, ale... w?a?nie zosta?em przyj?ty do jakiego? Zakonu Bia?ego Ogiera
Jeszcze jedno pytanie: jaki? Zakon Prawdziwej Krwi naj?? mnie, bym zinfiltrowa? mieszkanie podejrzanego o wampiryzm. Wszystko przej?a?em i nic, zosta?a tylko szkatu?ka na bi?uteri?, na niej sko?czy?y mi si? wytrychy Tam jest jaki? dowód? |
BA! |
 |
|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-01-12, 10:47
|
|
|
Nie pami?tam dok?adnie , ale chyba mo?na by?o znale?? gdzie? w jego mieszkaniu jaki? list mi?osny czy co? takiego - o ile nie myl? questów. Twój zleceniodawca ci chyba opowiada histori? , ?e kiedy? us?ysza? krzyki kobiety pobieg? na pomoc , zobaczy? oskar?onego jak w?a?nie ssie krew z niej, nast?pnie zosta? zaatakowany i ledwie uszed? z ?yciem... .Dowodów chyba nie znajdziesz - o wampiryzmie podejrzanego ?wiadcz? chyba tylko s?owa twojego zleceniodawcy o ile pami?tam. Ale robi?em to do?? dawno . Móg?bym ci poda? wi?cej wskazówek posi?kuj?c si? jak?? Adamantytow? Wie?? z sieci ...ale to by by?o pój?cie na ?atwizne . Je?li to ten quest - to na pewno musisz porozmawia? z owym podejrzany o wampiryzm. I jeszcze jedno - na pólnoc od Leyawin po wschodniej stronie rzeki znajdziesz kaplic? Nocturnal - wykonaj quest dla tego deadry - dostaniesz w nagrod? nie?ami?cy si? wytrych , który przy okazji podnosi security (zabezpieczenia) o 40. |
|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-02-12, 12:00
|
|
|
W ko?cu zainstalowa?em Knights of the Nine - jedyny oficjalny na razie dodatek (w zapowiedziach Shivering Islands ). Wersja angielska (chyba jeszcze po polsku tego nie wypu?cili ale nie jestem pewien). I co tu mo?na napisa?... oprócz nowego ?ancuszka questów , w którym jak na razie poszukuj? artefaktów - cz??ci zbroji krzy?owca do??czone jest te? kilka pluginów - uprzyjemniaj?cych gr? . Dochodzi wi?c wie?a maga - zlokalizowana wysoko w o?nie?onych górach niedaleko Brumy z zaje...fajnym widokiem na ca?e Cyrodil (o ile jest pogoda), któr? mo?emy urz?dzi? podobnie jak który? z wykupionych przez naszego bohatera domów , a poza tym posiadaj?ca par? bardzo mi?ych dodatków - jak np teleporty do wszystkich gildii magii czy laboratorium alchemiczne (tzn miejsce w któym korzystaj?c z alchemii mamy bonus do tej umiej?tno?ci) z ma?ym ogródkiem botanicznym. Poza wie?? mo?emy te? przywróci? do stanu u?ywalno?ci kryjówk?/baz? wypadow? dla grupy piratów o ile wcze?niej rozprawimy si? z jej poprzednimi lokatorami... którzy i tak ju? s? martwi (na razie wys?a?em zatrudnionych ju? tam ludzi na pierwsze pl?drowanie : ). Trzeci? lokacj? , któr? mo?na doprowadzi? do stanu u?ywalno?ci jest podziemna siedziba Mrocznego Bractwa...niewiele mog? powiedzie? o mo?liwo?ciach jakie oferuje - ci?gle nie sko?czy?em questów Bractwa i gostek, u którego móg?bym wykupi? "upgrade'y" nie chce ze mn? handlowa?. Mog? jedynie powiedzie? , ?e znajduje si? tu schizowa kaplica Sithisa , a poza tym jest tu pomieszczenie , wktórym mo?na chyba wyleczyc si? z wampiryzmu. Kolejny ma?y plugin to zbroje dla rumaków - w dwóch wersjach - metalowej i elfiej - prezentuj? si? naprawd? nie?le...czy co? daj? ...nie wiem konno poruszam si? tylko do lokacji gdzie nikt mi nie atakuje rumaka. Inny plugin to krótki quest , w którym odzyskujemy zagrabione przez bandytów cz?sci potrzebne do odbudowy obserwatorium na Arcane University w Imperial City. Same obserwatorium troch? mnie zawiod?o...jedyne co oferuje to obdarzenie jak?? moc?/zakl?ciem - innym chyba w zale?no?ci od miesi?ca w jakim aktywujemy maszyneri?. Bardzo dobry plugin to quest w celu pozyskania Mehrunes Razor - sztyleciku , który (wed?ug opisu znalezionej po drodze ksi?gi) ma szans? na u?miercenie przeciwnika jednym ciosem (nie próbowa?em jeszcze tej jego w?asciwo?ci , chwilowo nabijam skill Blunt - macham maczug? - sztylet le?y w skrzyni ). Ca?y ten quest to podró? przez naprawd? spore podziemia z du?? ilo?ci? walk (z gromadzon? tutaj armi? , która pono? szykuje si? do odbicia Cyrodill dla dunmerów ). Ostatni plugin to Spell Tomes - wprowadza mo?liwo?? znalezienia po?ród losowych skarbów ksi?g , z których to mo?emy nauczy? si? nowych zakl?? - jak na razie znalaz?em tylko jedn? z czym? co i tak ju? umia?em , ale pono? mo?na znale?? i nowe zakl?cia. A propos nowych zakl?? - podró?uj?c w nowych lokacjach znalaz?em par? ciekawych zwojów i napojów - np zwój dokonuj?cy transmutacji - maj?c iron ore w plecaku, po jego u?yciu pojawi?o si? tam silver ore , zak?adam , ?e silver transmutuje si? w gold . Znalaz?em te? kilka potionów podnosz?cych umiej?tno?ci. Podsumowuj?c ca?o?? Knights of the Nine to mi?y dodatek do Obliviona - mam jednak wra?enie (cho? jeszcze troch? mi zosta?o do uko?czenia questa krzy?owców) , ?e troch? niewiele oferuje - pluginy s? niez?e , ale starcza par? godzin by si? z wszystkimi zapozna?. Przyda?oby si? wi?cej questów w stylu Mehrunes Razor. |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|