Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Diamentowa Wie?a
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2007-09-15, 14:52   
   Baretki: zalozyciel

Ruszyli schodami. Za plecami us?yszeli zatrzaskuj?ce si? drzwi mieszkania, do którego wcze?niej wtargn?li. Znale?li si? na pi?trze. Znajdowa?y si? tam jedne drzwi, wyskrobano na nich pi?? prymitywnych czaszek. Nieznajomy w czarnym turbanie bez s?owa otworzy? je i wszed? do ?rodka. Aquantus wzruszy? ramionami i ruszy? za nim.
Wn?trza o?wietla?y liczne ?wietliki umieszczone w stropie. Mieszkanie mia?o kilka pomieszcze?, wszystkie urz?dzone ze schludnym ascetyzmem. Na jednej ze ?cian znajdowa? si? du?y, mosi??ny symbol Z?amanego Ko?a. Vandejczyk zadr?a?.
- Nie bój si? - powiedzia? nieznajomy z dziwnym akcentem. - Jeste? z Vandei, zgad?em?
- Szukamy Ibrahima.
- Znale?li?cie go - powiedzia? kto? zza ich pleców. - Gdzie s? ludzie z mojego Promienia?
By? wysokim, ciemnoskórym Salaha?czykiem z twarz? tak wychud??, ?e przypomina?a czaszk?. Porusza? si? z trudem, za pomoc? laski.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2007-09-16, 09:19   
   Baretki: tartar zalozyciel

Witaj Jam jest Tauron, Berserker Araha ... dostanie si? do tej twierdzy poch?on??o wiele ofiar, prze?y? tylko Ibrahim ... Obiecali?my waszym braciom, ?e pomo?emy im w dostaniu si? tutaj, a teraz oczekuj? odpowiedzi o co tutaj tak naprawd? chodzi ...

Klub: battleground-castigatores

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2007-09-17, 15:16   

niestety wpadlimy w zasadzke i wiekszosc twoich ludzi zginela jak i nasz towrzysz
mielismy pomoc wydostac Ciebie z miasta

wybaczcie nie ma polskich znakow a pisze z biblioteki a internet mam za darmo przez godzinke

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2007-09-17, 23:18   

- Ibrahim to moje imi?. Kto prze?y? - spyta? nowo przyby?y.
- Chyba nadal ?yje Aslan - odpowiedzia? Aquantus. - Ale pewno?ci nie mam. Odci?gn?? uwag? saronitów by?my mogli tu przenikn??.
Cz?owiek w turbanie nazywa? si? Endregar Pandra Gupta i by? dowódc? Dziesi?tego Batalionu Ochotniczego Tygrysów Tanji, jednego z setek podobnych oddzia?ów hagharskich saronitów s?u??cych Diamentowej Wie?y. Jednocze?nie by? cz?onkiem Bia?ych Wst?g, tajnej organizacji Hagharczyków stanowi?cej ruch oporu wobec imperium mrocznych elfów w samym centrum Tala Varonn, w Haghar. Kilka miesi?cy temu skontaktowa? si? z Promieniami Ibrahima i Ismaila. Mia? do przekazania niebywale wa?ne informacje dotycz?ce dzia?a? Tala Varonn na Polach Bohaterów (ziemiach pomi?dzy Tala Varonn, Vande?, Decenti? i Salahanem). Ale Ibrahim nie móg? ju? tych informacji przemyci?. By? ci??ko ranny i ca?e tygodnie b?dzie musia? sp?dzi? na odbudowie si? koniecznych do przeprawy do Salahanu.
- Ten pergamin zawiera rozkazy dotycz?ce operacji wicekróla Titusa Ulvendora, która trwa ju? od kilku lat - powiedzia? Gupta. - Przemy?cie go do Ummy w Salahanie. Dajcie go emirowi Turikowi ibn Salah. On ma ludzi znaj?cych wysoki tellic, bo w takim j?zyku zosta?o to spisane.

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2007-09-18, 06:42   

Dobrze, ale mam trzy pro?by. Czy mogliby?cie naprawi? mój naruszony Topór lub da? jaki? w zapasie ?. Kolejno czy mogliby?cie zaopatrzy? na w posi?ki i czy wyprowadzicie nas z tej twierdzy ?

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2007-09-18, 13:25   

to jak mozemy tobie pomoc?
bo chyba vhvesz stad uciec?

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2007-09-18, 17:32   

- Co do topora: niestety, si?y Tala Varonn nie pos?uguj? si? tak? broni?. W zwi?zku z tym nie naprawi? te? tego topora u ?adnego kowala, to ?ci?gn??oby na mnie uwag? Brunatnych, agentów mrocznych elfów - powiedzia? Gupta. - Mog? ci zaoferowa? szabl? mrocznych elfów, tulwar, w?óczni? lub m?ot bojowy statystyki w temacie Zbrojownia. Mog? te? da? wam prowiant po 5 racji ?ywno?ciowych. Mog? te? wyprowadzi? was z Miasta Pod Wie??, ale dalej b?dziecie musieli radzi? sobie sami.
- Na razie st?d nie uciekn? - doda? Ibrahim. - Nie jest ze mn? najlepiej. Emir Ummy przy?le po mnie innych ludzi, je?li zechce. Wszystko w r?kach Boga.

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2007-09-18, 18:03   

Mam nadziej?, ?e dacie nam jak?? map? która skieruje nas do Ummy ... Kolejno chcia?bym m?ot bojowy, a i jak to jest mo?liwe ... mam wielk? pro?b?, w drewnianej chacie znajduje si? nasz towarzysz broni ... chcia?bym go pochowa?, jak i zabra? jego rzeczy ... umar? w ko?cu dla waszej sprawy ...

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2007-09-21, 18:20   

a czy mozecie naprawic mój miecz
jest to magiczny miecz elfów
a i mam kilka przedmiotów do zidentyfikowania wiec czy jest taka mozliwosc aby je zidentyfikowac?

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2007-09-21, 19:48   

- Nie odwa?? si? prosi? o pomoc ?adnego tutejszego maga, przykro mi - odpowiedzia? Gupta. - Co do pochowania waszego towarzysza, zajm? si? tym. Za godzin?-dwie zapadnie zmrok, wtedy proponuj? ruszy?. Czy macie jeszcze jakie? ?yczenia?

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2007-09-22, 10:54   

Tak chcia?bym otrzyma? topór mojego brata Ragnara ...

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2007-09-22, 16:36   

mam rozwalona kolczuge helm i luk czy dalo by sie z tym cos zrobic

a i mam nadzieje ze ktos nas z miasta wyprowadzi

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2007-09-22, 18:03   

Jack przecie? deklarowa?, ?e nas wyprowadzi ...

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2007-09-22, 23:01   

Na naprawy niestety nie za bardzo jest czas.

Nie wiedzieli, któr?dy Endregar Pandra Gupta wyprowadzi? ich z Miasta Pod Wie??. Na?o?y? im na oczy opaski t?umacz?c, ?e gdyby pó?niej wpadli w r?ce saronitów, nie mogliby zdradzi? tajnej drogi.
By? ?rodek nocy. Opaski zdj?to im ju? za miastem, byli od niego oddaleni o co najmniej kilometr. Temperatura szybko spada?a.
Zza kilku cyprysów wyszed? Aslan. Na twarzy mia? ?wie?? szram?. Spojrza? na nich wyczekuj?co.
Gupta zacz?? mówi? co? do niego po salaha?sku. Aslan potwierdzi? skini?ciem g?owy.
- Pójdziecie teraz do Ummy, niech sp?ynie na was ?aska Panów ?wiat?a - powiedzia? Gupta i sk?oni? si? lekko.
Z oddali dobieg?o ich wycie wilka.

KONIEC

Aquantus napisał/a:
Pewnie niewolnicy zbieraj? plony bo chyba nikt z w?asnej woli by tutaj nie mieszka? no chyba ?e jacy? szale?cy lub wyznawcy tego same Boga co Mroczni.
Owszem

+0,5 (0,5)

Tauron napisał/a:
Proponuj? wej?? po cichu na te wozy z sianem i dosta? si? w ten sposób do wie?y ... co wy na to towarzysze broni ?

OK :)

+0,5 (0,5)

+1 dla Aquantusa za cierpliwo?? przy otrzymywaniu ciosów w przebraniu :) (1,5)

Aquantus napisał/a:
Tak wiec podczas zwalania snopków staram si? go uderzy? snopkiem w zad. Z jednej strony tej ?ci?tej s?oma jest zawsze twardsza a dodatkowo zwi?zana w snopek ta twardo?? wzrasta. Cz?owieka mo?na tym zrani? czy te? podrapa?

+0,5 (2)

Tauron napisał/a:
Tauron pad? na kolana ... jego psychika by?o ku ko?cowy ... kolejny brat z dru?yny poleg? na polu walki ... to ca?kowicie zmieni?o Taurona ... poczu? si? jakby zosta? przekl?ty przez samych Bogów ... Jego przekle?stwem jest ?mier? ... najgorzsze w tym, ?e to nie jego .... tylko jego ukochanych kompanów ...

+0,5 (1)

Bonus za zwyci?stwa:

+1 dla Taurona (2)
+0,5 dla Aquantusa (2,5)

Punkty:

Aquantus
2 PP, 11 PU, 10 punktów do statystyk.

Tauron
1 PP, 8 PU, 7 punktów do statystyk

Prosz? o komentarze i deklaracje :) Nast?pna przygoda nazywa? si? b?dzie "Zielone oceany" i rozpocznie si? gdzie? w okolicach nast?pnego weekendu.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2007-09-28, 17:21   

przygoda niezwykle interesujaca i nie powiem dala mi troche w kosc :) bo balem sie ze dosc szybko zejde wiec nerwy troszke byly :D
trzymala w napieciu do samego konca :soldier9:

Odpowiedz do tematu