|
Heroes Of Might and Magic III (i inne, gorsze wersje) |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-12-11, 22:55
Baretki:  |
|
|
| Powtarzam, na mapiem "M" (z podziemiami) gra?em z bratem dwie godziny... po czym przestali?my (a nie mieli?my jeszcze nawet kontaktu). Bez podziemi pewnie by?my sko?czyli, ale nie wiem czy w pó? godziny, nie wierz?. Ja akurat lubi? d?ugo prowadzi? ruchy, zazwyczaj dzia?ali?my ponad minut? na ruch. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-12-11, 23:03
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Powtarzam, na mapiem "M" (z podziemiami) gra?em z bratem dwie godziny... po czym przestali?my (a nie mieli?my jeszcze nawet kontaktu). Bez podziemi pewnie by?my sko?czyli, ale nie wiem czy w pó? godziny, nie wierz?. Ja akurat lubi? d?ugo prowadzi? ruchy, zazwyczaj dzia?ali?my ponad minut? na ruch. |
Widocznie kto? jest s?aby A na powa?nie to tak je?eli to M, bez podziemi, to przewa?nie wystarczy pokona? jedn? ekipk? potworów (pod warunkiem, ?e nie ma wysp) i mo?na tego dokona? w 3-4 tyg gry spokojnie, pó?niej idzie z górki. Wiadomo, to moje za?o?enia czysto teoretyczne, dlatego ju? si? zamykam, a decyzj? podejmiecie Wy, jednak do 24 nie chc? tam siedzie? |
_________________ |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-12-11, 23:13
|
|
| Wydaje mi si? jednak, ?e mogliby?my przemy?le? wersj? z S, "emk?" zachowa? na pó?fina?y i fina?. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-12-12, 12:04
|
|
|
M bez podziemi z normalnymi (a nie silnymi) jednostkami neutralnymi i 1 minuta na ruchy; mysle? mo?na w czasie ruchów przeciwnika; bedzie to heroes b?yskawiczne, ale trudno...
UWAGA!
1. zawodnicy z numerami od 17 wzwy? mog? smia?o przyj?? na 14:00
2. je?li kto? si? umówi ze swoim przeciwnikiem, to jest mo?liwo?? zagrania w kafejce ChDK przed oficjalnym rozpocz?ciem turnieju; prosz? o kontakt tu lub na gg |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-12-23, 09:09
|
|
Mój brat kupi? mi pod choink? HoMM V Pierwsze wra?enie jest bardzo ok! Ma?a sugestia: to kosztuje teraz 59 PLN, mo?e by tak zrobi? to g?ówn? nast?pnego turnieju? |

|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-12-23, 09:36
|
|
|
| ja osobi?cie jestem przeciwnikiem homm V. W IV troch? gra?em, ale to nie jest ju? ten klimat. IMHO V jest za bardzo przekombinowana! |
_________________ |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-12-23, 09:48
|
|
| W jakim sensie? Z tego co widz?, to strategia jest bardzo podobna do trójki (aczkolwiek prawie jeszcze w to nie gra?em). Klimatem równie?. |

|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-12-23, 10:12
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | W jakim sensie? Z tego co widz?, to strategia jest bardzo podobna do trójki (aczkolwiek prawie jeszcze w to nie gra?em). Klimatem równie?. |
Grafika 3d nie nadaje si? do heroesów, do tego inaczej rozwi?zana bitwa, tyle co pami?tam. To zd??y?o mnie szybko odstraszy?. |
_________________ |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-12-23, 10:55
|
|
| Do grafiki 3d przyzwyczai? si? mo?na, bez przesady. Tym bardziej, ?e jest w klimacie trójki. Z kolei bitwa: chyba jedyn? nowo?ci? jest to, ?e bohater mo?e atakowa? ka?dego na polu (ale nie jest bezpo?rednio cz??ci? bitwy jak w czwórce). |

|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-12-23, 11:51
|
|
|
| z odpowiednio skonfigurowanym Wake of Gods nic si? nie równa! |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
mi?
Wicehrabia

|
Wysłany: 2007-12-23, 12:03
|
|
|
| Ba! Dziwi? si?,?e turniej homm3 by? bez WOGa. |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-10-13, 13:25
|
|
|
no i b?dzie wreszcie turniej w HoM&M 3,5 In The Wake of Gods
Regulamin:
1. W turnieju mo?e zagra? ka?dy. Zapisy b?d? trwa?y do 31 pa?dziernika (siedziba RadioA przy Chodzieskim Domu Kultury)
2. Do prowadzenia gry b?dzie u?yte „Heroes of Might and Magic 3” w wersji z „SAGI HEROES OF MIGHT AND MAGIC I-III” + MOD In the Wake of Gods w wersji 3.58F z Script Updatem, który nie jest kompatybilny z spolszczeniem i dlatego zagramy "po angielsku"
3. Turniej b?dzie rozgrywany systemem pucharowym. Numery startowe graczy b?d? losowane po zamkni?ciu zapisów, na ?ywo w RadioA, 3 listopada 2008 oko?o godziny 21:00.
4. Pojedynek b?dzie rozgrywany do zwyci?stwa lub poddania si? przeciwnika, na mapie wielko?ci M. Czas „ruchów” ograniczony do 2 minut.
5. Mapy b?d? ca?kowicie losowe, do wyboru jedynie jako bonus startowy z?oto , poziom gry - normalny ( 100% ), jednostki neutralne - silne.
6. Ka?dy b?dzie mia? prawo do jednej "bombki" czyli za??dania ponownego generowania mapy w przypadku niekorzystnej sytuacji startowej.
7. Gramy do dwóch zwyci?stw.
8. B?d? eliminacje i okre?lony czas na rozegranie pojedynków w kafejce ChDK.
9. 8 najlepszych spotka si? na fina?ach (data jeszcze do uzgodnienia).
10. Oczywi?cie organizator zastrzega sobie prawo do zmian w regulaminie.
poni?ej linki do wogowych ustawie? - czekam na uwagi i sugestie
1
2
3
4
5
6
a tu strona WOGa |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-10-13, 19:25
|
|
| Tej Giz! a tutaj nie mo?na zg?asza? si? ? |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-10-15, 12:18
|
|
|
| owszem mo?na |
|
|
|
 |
Strza?a
Konetabl

|
Wysłany: 2008-10-15, 14:03
|
|
|
| A data eliminacji? |