Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Resident Evil
Autor Wiadomość
El Romano 
Giermek

Wysłany: 2007-10-04, 11:03   Resident Evil

Szukam, szukam i znale?? nie mog?. Czy nikt z Was nie gral nigdy w t? kultow? seri?? Krew, mi?so, bro?, chaos, zniszczenie, odrobina mi?sa, smier?. Tak mo?na opisa? j? w skrócie. Rewelacyjna i bezkonkurencyjna gra, doczeka?a si? jaki? czas temu czwartej ods?ony (Jako? na czasie wychodzi "pi?tka"). Do momentu, w którym zagra?em w "czwórk?", tak naprawd? liczy?a si? tylko dwójeczka. Do momentu..rewelacyjna grafa, KLIMAT, uczucie zaszczucia i wszechobecnego strachu towarzyszy?y mi od samego pocz?tku! Ludzie, to jest nie do opisania! Wprawdzie w roli g?ównej nie wyst?pi?y ju? znane z poprzednich cz??ci "zombiaki", tylko jakie? meksyka?skie wsiury (Rasist? ?em nie jest :) ), to jednak wyszlo to grze zdecydowanie na dobre! (Bo co powiesz na dynamit rzucony w twarz? Ciachni?cie pi?? ?a?uchow?? Zwyk?y zombie by tego nie zrobi? :) )Gdyby kto? chcia? ?ciaga?, wersja na PC (która jest niestety ubo?sza graficznie, ni? wersja na PS2, czy Wii) wa?y jedyne 4,5 gb, ale i tak warto to zassa? :) Z czystym sumieniem polecam zarówno fanom dobrego horroru, jak i wielbicielom wartkiej, niczym nie zm?conej (no chyba, ?e amunicja si? sko?czy :) ) akcji. 10/10

A tu jeden z ciekawszych teledysków (moim zdaniem!) znalezionych na youtubie.
http://youtube.com/watch?v=QKXWAE8YYxY

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2007-10-04, 13:48   
   Baretki: tartar zalozyciel

Resident Evil to prawdziwie konsolowa gra. Posiadam w swojej kolekcji dwa Residenty na PS 2 w tym 4 przeszed?em ca?? i niew?tpliwie pora?a klimatem. Po prostu nie wyobra?am sobie gra? w t? gr? na PC-ta....

Ostatnio zmieniony przez Drzewiec 2007-10-04, 14:10, w całości zmieniany 1 raz  

Klub: battleground-castigatores

Sayon 
Wielki Książę

Wysłany: 2007-10-04, 14:07   

Gra?em na PC i te? dobrze by?o. Teraz sobie na PS2 musz? skombinowa?. Wiadomo, ?e na padzie i tak o 23 w nocy na wi?kszym ekranie b?dzie si? lepiej gra?o :) Resident 4 super giera:)

El Romano 
Giermek

Wysłany: 2007-10-04, 15:41   

Drzewiec napisał/a:
Resident Evil to prawdziwie konsolowa gra. Posiadam w swojej kolekcji dwa Residenty na PS 2 w tym 4 przeszed?em ca?? i niew?tpliwie pora?a klimatem. Po prostu nie wyobra?am sobie gra? w t? gr? na PC-ta....

Dok?adnie tak, jak napisa? Sayon. Wcale nie jest tak ?le. Mnie si? gra?o bardzo wygodnie. Zreszt? jak kto? chce, mo?e bez problemu ?ci?gn?? MouseAima i celowa? za pomoc? myszki, cho? mnie takie rozwi?zanie nie bawi?o

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-10-04, 22:52   

El Romano napisał/a:
nikt z Was nie gral nigdy

:shock: :???: :lol:

El Romano napisał/a:
Jako? na czasie wychodzi "pi?tka"

fakt, jako? za pó?tora roku... tak na pocz?tku 2009 gdzie?.

El Romano napisał/a:
Gdyby kto? chcia? ?ciaga?, wersja na PC wa?y jedyne 4,5 gb, ale i tak warto to zassa?

no wiesz!?!?
Zaleca?bym wa?enie s?ów.

Drzewiec napisał/a:
Po prostu nie wyobra?am sobie gra? w t? gr? na PC-ta....

To na PC-tach da si? jeszcze gra? nawet?!? :lol: :lol:
Wracaj?c do RE4 - na Wii jest pono? najciekawiej. G?ównie za spraw? kontrolera. Ale to zdaje si? jest bez wi?kszego znaczenia dla graczy. Naszych graczy. Nie liczy si? jako??, a ilo?? (tytu?ów). Zaraz przypomina mi si? przys?owie - "k?ak czy we?na, byle ....". :???:

Klub: battleground

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-10-04, 22:56   
   Baretki: zalozyciel

Gazza napisał/a:

El Romano napisał/a:
Gdyby kto? chcia? ?ciaga?, wersja na PC wa?y jedyne 4,5 gb, ale i tak warto to zassa?

no wiesz!?!?
Zaleca?bym wa?enie s?ów.
Otó? to. Widz?, ?e trzeba b?dzie uzupe?ni? regulamin.

Cytat:

Drzewiec napisał/a:

Zaleca?bym wa?enie s?ów ;P :p ;)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

El Romano 
Giermek

Wysłany: 2007-10-05, 11:14   

Gazza napisał/a:

El Romano napisał/a:
Jako? na czasie wychodzi "pi?tka"

fakt, jako? za pó?tora roku... tak na pocz?tku 2009 gdzie?.

Mój b??d. Bij? si? w pier? i pokornie przyznaj? do winy. Pisz?c o 'pi?tce" mia?em na my?li Resident Evil: Umbrella Chronicles, wychodz?cego w przysz?ym, albo mo?e nawet jeszcze tym roku, tylko i wy??cznie na Wii. Taka istotna pomy?ka...

Gazza napisał/a:

El Romano napisał/a:

no wiesz!?!?
Zaleca?bym wa?enie s?ów.

Mo?e i tutaj te? masz racj?, ale zauwa?, ?e nie propaguj? ?adnych pirackich tre?ci, do niczego nie namawiam, nic nie sugeruj?, nie podaj? nielegalnych linków. U?miech na ko?cu mojego zdania, móg?by sugerowa?, ze to co napisa?em to ?art, ale ka?dy to interpretuje jak mu si? podoba. Pomijam fakt, ?e nie by?o ?adnego punktu w regulaminie, który traktowa? by o tre?ciach pirackich. Uwa?am, ?e to sprawa ka?dego z osobna, ale je?li "szef" forum nie ?yczy sobie takich tematów, to w porzadku. Nic takiego ju? nie napisz?. Dodam jeszcze tylko, ?e sam pirackiej wersji RE4 nie posiadam. Owszem, przyznam si? bez bicia, ?e ?ciaga? zacz??em(Bo sorry, ale nie wydam 150 zeta za gr?), ale uda?o mi si? po?yczy? orygina? od znajomego, wiec ?ci?ganie zosta?o anulowane. A na koniec chcia?bym doda?, ?e nie chc? wdawa? si? w niepotrzebne dyskusje i nie chc? równie? nawi?zywa? z nikim nieprzyjemnych polemik w tym temacie. Peace

Sayon 
Wielki Książę

Wysłany: 2007-10-05, 14:21   

Watcher napisał/a:
Gazza napisał/a:

Cytat:

Drzewiec napisał/a:

Zaleca?bym wa?enie s?ów ;P :p ;)

Jak Watcher napisa?. Gazza wa? na to co mówisz. Twoje s?owa s? czymkolwiek poparte ?? Gra?e? w RE4 na PC ??

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-10-06, 16:14   

Watcher przyj?? to i odpowiedzia? jak nale?y! ;)

Co do pytania: sorry, ale na blachach nie gram. Nawet w dobre gry. Ot, nie lubi? prowizorki. W RE4 gra?em - na tym na czym nale?a?o. Nie b?d? si? uwstecznia?. :-)

Sayon 
Wielki Książę

Wysłany: 2007-10-06, 20:22   

Tak?e Gazza na przysz?o?? nie oceniaj gry, w która nie mia?e? okazje pogra?. W tym przypadku chodzi o wersje PC.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-10-07, 17:04   

Sayon napisał/a:
Tak?e Gazza na przysz?o?? nie oceniaj gry, w która nie mia?e? okazje pogra?.

A gdzie i kiedy j? ocenia?em?!? :shock:
Przecie? nawet nie próbowa?em robi? tego z orygina?em, a co dopiero z badziewnym portem na blachy. Ups, chyba w?a?nie oceni?em. Ale przynajmniej trafnie. I nieistotne czy gra?em czy mia?em w?tpliw? przyjemno?? widzie? to tylko w akcji na klonie.
Tak wi?c na przysz?o?? ch?opie - czytaj ze zrozumieniem.

PS: teraz mo?esz dopiero przepisa? swój wywód i b?dzie mia?o to odrobin? sensu. :lol:

Sayon 
Wielki Książę

Wysłany: 2007-10-07, 17:45   

Wcze?niej napisa?e? : "Ot, nie lubi? prowizorki." . Tak?e jakie? podstawy mia?em do napisania tego co napisa?em :) .

"Laughing"
ps. masz lustro zamiast moniotra ?? :-D

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-10-07, 21:55   

Mam to i to.

Zreszt? niewa?ne. W zwi?zku z powa?nymi problemami zdrowotnymi mojej m?odszej córki mam ostatnio równie powa?ne problemy ze zdrowymi zmys?ami i panowaniem nad sob?, wi?c je?li moje posty emanowa?y jakimi? negatywnymi emocjami to z góry przepraszam, ale ci??ko mi ostatnio. Bardzo.

Tak czy inaczej pisz?c o prowizorce mia?em na my?li sam fakt grania na komputerze. To tak jak z ogl?daniem filmów na nim, albo z je?d?eniem autami rodzimej produkcji (z nieco innej beczki). Najlepiej oddaje ten problem pewna reklama, z "PRAWIE" w g?ównym przes?aniu. "Prawie - robi wielk? ró?nic?". Co nie zmienia faktu, ?e RE4 to kapitalna pozycja, a je?li komu? dyskomfort grania na blaszaku w jej odbiorze nie przeszkodzi? to tylko dobrze o niej ?wiadczy.

Odpowiedz do tematu