|
Taka ciekawa sprawa z Rigu( zas?uguje na osobny topic) |
| Autor |
Wiadomość |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2007-07-28, 19:50 Taka ciekawa sprawa z Rigu( zas?uguje na osobny topic)
|
|
|
| Pablo napisał/a: | Nie by?o mnie jaki? czas, ale ciesz? si?, ?e "The End" zwyci??y?o swój pojedynek oraz "sztuka latania" - to moja ulubiona piosenka Lady Pank W tym pojedynku g?osuj? na "Riders on the Storm". Bardzo fajna piosenka i mam do niej ogromny sentyment - pami?tam jak kilka lat temu odkopa?em gdzie? stare kasety mojego taty i znalaz?em tam w?a?nie The Doors oraz Steviego Wondera....
A co do plagiatów to porównajcie sobie Riders on the Storm:
http://pl.youtube.com/watch?v=SMvfAYEaE8c
z utworem Raz Dwa Trzy - "Nim wstanie dzie?" do tekstu Agnieszki Osieckiej:
http://www.wrzuta.pl/audi...m_wstanie_dzien
Podobne, czy? nie? |
Sprawa wygl?da zupe?nie inaczej.
http://www.youtube.com/watch?v=5Nng_ozK7BA
Piosenka pochodzi z filmu http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/121952
Riders... pochodzi z L.A. Woman (1971). To kto tu jest plagiatorem? |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-07-28, 22:51
|
|
|
| No wi?c kto jest plagiatorem? |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2007-07-29, 17:03
|
|
|
| Pablo ,odpowiadasz pytaniem na pytanie,chodz moje jest bardzie retoryczne.Chodzi?o mi raczej o to ?e to co sugerowa?e? okaza?o sie jedynie dowodem s?abiutkiej wiedzy muzycznej. |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-07-29, 17:16
|
|
|
| Ale nie rozumiem do czego zmierzasz... W takim razie mo?e powiesz jak brzmi zbicie mojej tezy? |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-07-29, 18:14
|
|
|
1964- film
1971 - the doors
to logiczne kto byl pierwszy |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2007-07-29, 23:41
|
|
|
|
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-07-29, 23:53
Baretki:  |
|
|
Czy kto? mo?e mi w kilku punktach stre?ci?, kogo za plagiatora uwa?a Gotard, a kogo Pablo? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-07-30, 00:03
|
|
|
Gotard twierdzi, ?e plagiatorem jest The Doors i ma racj?, s?dz?c po datach powstania obu utworów.
| gotard napisał/a: | | Sprawa wygl?da zupe?nie inaczej. |
Wnioskuj?c po tej wypowiedzi, Gotard s?dzi, ?e wed?ug mnie plagiatorem jest Raz Dwa Trzy. Hm... Watcher zada? dobre pytanie.... Tylko, w którym miejscu mojej wypowiedzi uwidacznia si? to, ?e moim zdaniem plagiatorem jest Raz Dwa Trzy???
My?l?, ?e temat by? za?o?ony niepotrzebie. |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2007-07-30, 01:57
|
|
|
| Widz? ?e kompletnie nie zrozumiano moich intencji.Raczej chodzi?o mi o fakt pomylenia piosenek ,sprawa The doors jest ma?o istotna.Utwór w wykonaniu Fettinga( zreszt? tam aktor ?piewa? piosenk? do czterech pancernych) nie ma nic wspólnego z Riders , jedynie chodzi?o mi o fakt ?e kto? daje linka do wersji 123 i nie traktuje jej jako cover Fettinga ale jako plagiat The doors. |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-07-30, 08:44
|
|
|
| gotard napisał/a: | | Widz? ?e kompletnie nie zrozumiano moich intencji. |
Widz?, ?e masz racj?... |
|
|
|
 |
gerald
Książę

|
Wysłany: 2007-08-07, 17:08
|
|
|
Wielki RISPEKT dla GOTARDA za dociekliwo?? i po?wi?cenie peace |