Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gry wszechczasów
Autor Wiadomość
Czosnek 
Wielki Król

Wysłany: 2007-11-09, 20:24   Gry wszechczasów

Interesuje mnie od jakiego? czasu, jakie 3 gry wybraliby?cie za wasze absolutne Hity?
Ponadto czas co? nieco? skrobn?? bo starzy kumple powiedz? ?e umar?em, albo ?e mi r?ce ucie?o i nie mog? pisa? :bum:
Zrobimy ma?? ankiet? :)
wybór prosi?bym uzasadnic.

Chodzi mi o ogó? serii tzn. np. C&C by?o kilka, tak samo Quaków, ale w poscie napiszcie jakie konkretnie cz??ci.

aha i nie zapomnijcie napisac dlaczego waszym zdaniem Te wybrane gry s? najlepsze, i lepsze od innych

Czosnek 
Wielki Król

Wysłany: 2007-11-09, 20:25   

Moje to

Operation flashpoint- za ogrom i realizm
Splinter Cell- za klimat
Tetris- po prostu :)

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-11-09, 20:43   
   Baretki: zalozyciel

Czosnek, pomys? bardzo dobry i zaraz sam co? mo?e napisz?, ale apeluj?: niech uzasadnienia b?d? troch? d?u?sze ;)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

kali 
Wielki Książę

Wysłany: 2007-11-09, 20:45   

Heroes of Might and Magic III - ogromna gywalno??, fantastyczne dodatki i nawet je?eli po pewnym czasie si? znudzi to i tak do niej wracam po pewnym czasie i zawsze jest MP przy jednym kompie!

World of Warcraft - zabija wakacyjn? nud?, olbrzymi ?wiata, nudzi si? dopiero po zrobieniu wszystkiego, tak samo jak heroesi, nawet jak si? znudzi to do niej po pewnym czasie wracam!

Americas Army - najlepszy FPP w jaki przysz?o mi gra?. Cudownie gra si? z innymi z klanu siedz?c na Team Speaku nas?uchuj?c sk?d kto? idzie melduj?c, opowiadaj?c ?arty, jad?c po sobie, ?e kto? jest noobem, sprzedaj?c kolejne headshoty. Jednak kolejne dodatki moim zdaniem zepsu?y t? gr?. Za ma?o akcji, za du?o pierdó?ek, za du?e wymagania.

ponadto Diablo II - za klimat i grywalno??
FMy - za to, ?e mo?na si? pobawi?, dowarto?ciowa? :)

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-11-09, 21:07   

Wymóg wyboru trzech gier troszk? mnie przerasta. Oto moje typy:

Jedna z dwóch gier RPG, które s? dla mnie absolutnie kultowe. Betrayal oszo?omi? mnie swobod? akcji, mnogo?ci? subquestów i fabu?? (osadzon? w ?wiecie stworzonym przez Feista). Pierwszy raz w grze widzia?em tak rozbudowane dialogi. Pierwszy (i chyba ostatni) raz emocjonowa?em si? przy rozwi?zywaniu zagadek logicznych (niezapomniane skrzynie zaszyfrowane zagadkami).

Nie?le rozwi?zany by? system walki, nie wymagaj?cy gimnastycznych umiej?tno?ci tylko my?lenia (podzia? na tury z punktami akcji o ile pami?tam).

Grafika dzi? nie powala, ale jak kiedy? powiedzia? mi GyzzBurn: wystarczy?oby j? od?wie?y?, a gra i dzi? by?aby hitem!

Kolejna legenda. Osza?amiaj?co wielki ?wiat, osza?amiaj?ca swoboda ruchów, osza?amiaj?ca grafika. "Betrayal at Krondor +".

Morrowind to w?a?ciwie wszystko, czego oczekuj? od gry RPG. Nic wi?cej, nic mniej. Mo?e gdyby jeszcze urozmaicili architektur? w niekturych miastach, mo?e gdyby dodali wi?cej przechodniów... ale do??, i tak Morr jest wielki. Tej poprzeczki w RPG nikt jeszcze u mnie nie przeskoczy? (nawet ?adniejszy graficznie Oblivion).

Z t? gr? action RPG wi??e mi si? tyle wspomnie?, tyle radosnych uniesie?, ?e nie potrafi? jej nie wymieni?. Gdy znalaz?em zaprezentowan? ni?ej grafik? z koboldem, to a? mnie przesz?y dreszcze. Niezapomniane chwile wype?nione gor?czkowym poszukiwaniem sposobu "jak go zabi?" (pocz?tkowo robi?em to rzucaj?c w niego mieczami i zbroj? :lol: ).

Te straszne chwile, gdy zza za?omu muru s?ysza?em charakterystyczny d?wi?k paj?ków. Te krasnoludy odnalezione na którym? tam poziomie. Te mroczne elfy... No i wreszcie ostateczny przeciwnik, którego zabi?em uparcie zamykaj?c przed nim drzwi :lol: Moc!

I jeszcze jeden action RPG. Chyba jedyna gra, której demo przeszed?em kilkadziesi?t razy :lol: Fenomenalna grafika, jeszcze bardziej fenomenalna muzyka i klimatyczne intro.

A przede wszystkim aspekt zbieracki. To chyba najbardziej trzyma?o mnie przy tej grze. Zbieranie ró?nich przedmiotów, rado?? ze znalezienia jakiego? "z?otego", to si? nie da porówna? z wieloma rzeczami :lol: No i ta mroczna, ci??ka atmosfera, miód!

Tyle o RPG. Nast?pne gatunki pó?niej.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2007-11-10, 13:55   

u mnie na pierwszym miejscu Fallout (wszystkie czesci)

gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2007-11-10, 14:23   

1.Galaga -godziny na automatach (gra nawet znalaz?a swoje miejsce w filmie "Gry Wojenne")

2.Knight Lore-pierwsza gra komputerowa w która gra?em(ciekawostk? gry by? fakt ?e gra posiada?a pseudo 3D i twórcy gry napisali j? tak ?e nie mo?na jej by?o sko?czy?)

3.Linegae -gra RPG która zajmuje mi 4 ostatnie lata i nadal mi si? nie nudzi(Aktualnie gram w c 4 ju? przenosiny na c 5 a Japonia gra ju? w c 7 )

Jest wiele ?wietnych pozycji cho?by gry z Amigi ale te akurat przysz?y mi do g?owy.

Odpowiedz do tematu