|
Wied?min |
| Autor |
Wiadomość |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-10-23, 11:40 Wied?min
|
|
|
W?a?nie kurier dostarczy? mi ?wie?utk? gr? . ?adnie opakowane : gra, materia?y dodatkowe, ?cie?ka d?wi?kowa , instrukcja, poradnik i opowiadanie Sapkowskiego jest te? mapa . Dobra spadam instalowa? . Pó?niej opisz? wra?enia - najwa?niejsze , ?e ju? jest . I wygl?da na to ,?e jest warte wydanych pieni?dzy .
Po 2.5 godzinie granach grania moge stwierdzi? ,?e jest baaardzo dobrze . Przede wszystkim - gra mi chodzi ( ) - o to martwi?em si? najbardziej, jednak ustawi?em sobie jako?? szczegó?ów na ?redni?. Sko?czy?em co? w rodzaju tutorialu - wst?p gry jakim by?a walka w Kaer Morhen. Ciekawy system walki - z 3 stylami do prze??czania - w zale?no?ci czy przyjdzie nam walczy? z silnym przeciwnikiem , zwinnym , b?d? grup? s?abszych przeciwników. Grafa super , muza te?. Mnóstwo mo?liwo?ci rozwoju postaci wraz z jej awansowaniem. Jest po prostu miodzio. Jedyne co mniej mi si? podoba - to czas zapisywania gry , czasami te? doczytywanie przy przechodzeniu do nowych lokacji. Z lepszym sprz?tem pewnie trwa?oby to krócej :s...ale w sumie da si? do tego przyzwyczai? . Spadam gra? dalej - i naprawd? polecam zakup - w ko?cu powsta?a dobra polska gra na PC . |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-10-27, 10:56
Baretki:  |
|
|
| Czy na 1 GB RAM i GeForce 7600 toto poci?gnie? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2007-10-27, 12:12
|
|
|
Ju? nied?ugo PGA, my?l? ?e warto zapozna? si? z ofert? na ten rok, bo chyba ka?dy znajdzie tu co? dla siebie:
http://www.gamearena.pl/
z tego co wiem b?dzie mo?na równie? przetestowa? "Wied?mina", na jednym z kilku stanowisk do tego przeznaczonych. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-10-27, 22:09
|
|
| KurokiKaze napisał/a: | Ju? nied?ugo PGA, my?l? ?e warto zapozna? si? z ofert? na ten rok, bo chyba ka?dy znajdzie tu co? dla siebie:
http://www.gamearena.pl/
z tego co wiem b?dzie mo?na równie? przetestowa? "Wied?mina", na jednym z kilku stanowisk do tego przeznaczonych. |
Pod wzgl?dem Digital Arena to s?abo wygl?da ... |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-10-28, 20:33
|
|
|
Watch mi chodzi na 1 GB ddr i GeForce 7600 - wi?c powinno. Jest tylko jeden minus o którym ju? zreszt? wspomnia?em. I to du?y - psuje mi gr? jak cholera - ka?dy save/wczytanie gry i przechodzenie z lokacji do lokacji (nawet do g?upiej cha?upy z ulicy) to d?uuuugie ?adowanie si? :s. Gra przycina?a mi si? troch? na pocz?tku jak detale mia?em na maxa ustawione, na ?rednich ju? chodzi spoko. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-10-28, 21:43
|
|
| zaran napisał/a: | Watch mi chodzi na 1 GB ddr i GeForce 7600 - wi?c powinno. Jest tylko jeden minus o którym ju? zreszt? wspomnia?em. I to du?y - psuje mi gr? jak cholera - ka?dy save/wczytanie gry i przechodzenie z lokacji do lokacji (nawet do g?upiej cha?upy z ulicy) to d?uuuugie ?adowanie si? :s. Gra przycina?a mi si? troch? na pocz?tku jak detale mia?em na maxa ustawione, na ?rednich ju? chodzi spoko. |
I dlatego uwielbiam PC-ty |
 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-10-28, 21:54
|
|
| Drzewiec napisał/a: | | zaran napisał/a: | Watch mi chodzi na 1 GB ddr i GeForce 7600 - wi?c powinno. Jest tylko jeden minus o którym ju? zreszt? wspomnia?em. I to du?y - psuje mi gr? jak cholera - ka?dy save/wczytanie gry i przechodzenie z lokacji do lokacji (nawet do g?upiej cha?upy z ulicy) to d?uuuugie ?adowanie si? :s. Gra przycina?a mi si? troch? na pocz?tku jak detale mia?em na maxa ustawione, na ?rednich ju? chodzi spoko. |
I dlatego uwielbiam PC-ty | Bo w Wied?mina nie zagrasz? |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2007-10-28, 21:57
|
|
|
| Drzewiec napisał/a: | zaran napisa?/a:
Watch mi chodzi na 1 GB ddr i GeForce 7600 - wi?c powinno. Jest tylko jeden minus o którym ju? zreszt? wspomnia?em. I to du?y - psuje mi gr? jak cholera - ka?dy save/wczytanie gry i przechodzenie z lokacji do lokacji (nawet do g?upiej cha?upy z ulicy) to d?uuuugie ?adowanie si? :s. Gra przycina?a mi si? troch? na pocz?tku jak detale mia?em na maxa ustawione, na ?rednich ju? chodzi spoko.
I dlatego uwielbiam PC-ty |
A gra pono? jest konkretna. Ostro promowana na ostatnim GamesConvention. |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2007-10-28, 22:19
|
|
|
Gra jest boska, ja mam co prawda s?absza karte (GF 6600) ale ramu mam 2 GB, trzyma sie niezle. POLECAM i wracam r?ba? potwory
aha i naby?em wersj? kolekcjonersk? ( nieskromnie si? chwal?c) |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-11-12, 21:16
|
|
W?a?nie zakupi?em gr? i przeszed?em prolog. JU? DAWNO GRA MNIE TAK NIE WCI?GN??A!
Primo: nie kupi?em wersji kolekcjonerskiej, ale i tak zosta?em wr?cz zasypany przez dodatki: pi?kne mapy, jakie? filmy dodatkowe, soundtrack, recenzj?, poradnik gracza, nawet opowiadanie I to wszystko za 79 PLN Po prostu szok, P jak Polska, P jak Profesjonalizm.
Secundo: fabu?a zawi?zuje si? ca?kiem mi?o. To b?dzie chyba powa?ny atut gry, zreszt? nic dziwnego No i pojawili si? ciekawi przeciwnicy, szczególnie Magister rokuje nadzieje
Tertio: grafika. Jest pi?kna, na poziomie Obliviona. I to na ?rednich detalach
Quatro: Intro Bagi?skiego. Tak d?ugiego filmiku wprowadzaj?cego chyba jeszcze nie widzia?em. Brawo! |

|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-11-13, 11:38
|
|
|
dobra, s?odko tu si? zrobi?o rozwa?am zakupienie Witchera, ale boj? si?, ?e pogram pól godziny i trafi na pó?k? (jak Morrowind); w?tpliwo?ci nie rozwiewaj? takie opinie:
"Sceptyk: ... Widzia?em recenzje z ocenami 6/10 i 7/10, które od zachwytów si? nie roi?y. A pod nimi dziesi?tki komentarzy mieszaj?cych recenzentów z b?otem, tyle ?e pisanych dziwnie ?amanym angielskim, najprawdopodobniej przez naszych rodaków, broni?cych na si?? tego "hitu eksportowego". A tamci recenzenci mieli racj?, bo nie ma si? czym zachwyca?. Na przyk?ad fabu?a, która przez wszystkich uznawana jest chyba za najwa?niejsz? zalet? "Wied?mina" - a co w niej takiego wspania?ego? Przedpotopowy trik z amnezj? i gar?? p?askich jak deski sosnowe postaci, których g??bia przejawia si? w potokach przekle?stw ustnie przez nie wydalanych? Gdyby nie to, ?e cz??? tej mena?erii wzi?to z ksi??ek, to ju? w ogóle by?aby ?enada, bo postacie "niekanoniczne" s? ju? do bólu jednowymiarowe i nieciekawe."
|
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
Propi
Baron

|
Wysłany: 2007-11-13, 23:35
|
|
|
Ale czy przypadkiem nie jest nalepszym przypadkiem z?ego wykorzystania gry/ksi?zki w historii nowoczesnej polski?
A poza tym, Watcher, mamy trzeci? czy czwart? rzeczpospolit?? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-11-13, 23:50
|
|
Moim zdaniem nie. Gra zachowuje wiele z ducha sapkowszczyzny. Chodzi mi nie tylko o dialogi, lecz równie? o ogó? fabu?y: decyzje Geralta rzadko prowadz? tu do jakich? osza?amiaj?cych efektów, Rze?nik z Blaviken jak zwykle wybiera mniejsze z?o, przynajmniej tak, jak on to pojmuje. A skoro tak, to ksi??ka wykorzystana zosta?a dobrze.
Co do zarzutu podanego przez GyzzBurna: utrata pami?ci to w du?ej mierze jedynie zawi?zanie fabu?y, trzon fabu?y opiera si? (przynajmniej na razie, gry nie przeszed?em jeszcze) wokó? czego? innego.
Nigdy nie mieli?my IV RP. |

|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-11-16, 17:00
|
|
To mo?e ja wtr?ce swoje dwa grosze. No wi?c gierka wygl?da nie?le pod wzgl?dem graficznym (chod? powiem szczerze, ?e troch? mnie przera?i?o to chrupanie u Watcha, a ma ca?kiem niez?ego potwora). Sama fabu? mo?e by? niez?a, chod? powiem szczerze, ?e tylko pocz?tek przeszed?em. Technika gry jest ca?kiem niez?a ... mamy trzy rodzaje walki ... szybki, silny i jeszcze tam jaki?, czyli mamy troch? z taktyk? do czynienia, bo pod ka?dego przeciwnika trza si? odpowiednio przygotowa?, no i alchemia bez której nasz cz?ek z Rivii nie by?by wied?minem. Niew?tpliwie mi?o zaskoczy?o mnie demo p. Bagi?skiego (dla niewiedz?cych to ten który by? nominowany do oskara za "Cytadele") nie do??, ?e jest d?ugie do to tego ca?kiem niez?e (szczerze mówi?c to nie spotka?em si? z tak d?ugiom demkiem) a zako?czenie to pono? szcz?kopad. Reasumuj? nasi rodacy odwalili kawa? niez?ej roboty i zgadzam si? z opini?, ?e ten produkt jest g?ównie do nas skierowany, aczkolwiek mo?e czasami odnie?? sukces na zachodzie ... zobaczymy. W ka?dym razie Polak potrafi |
 |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2007-11-16, 18:44
|
|