Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Na komputerze gra si? "prawie"
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-10-07, 22:30   Na komputerze gra si? "prawie"
   Baretki: zalozyciel

Gazza napisał/a:

Tak czy inaczej pisz?c o prowizorce mia?em na my?li sam fakt grania na komputerze. To tak jak z ogl?daniem filmów na nim, albo z je?d?eniem autami rodzimej produkcji (z nieco innej beczki). Najlepiej oddaje ten problem pewna reklama, z "PRAWIE" w g?ównym przes?aniu. "Prawie - robi wielk? ró?nic?".

Gazza: dla ciebie Europa Universalis albo Football Manager to nie gry? Wi?c nie generalizuj :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-10-08, 20:54   

Jasne, ?e to gry, ale ja pisa?em o graniu na komputerze. Cho?by nie wiem jak dobra by?aby gra to granie na takim sprz?cie uwa?am za dyskomfort i strat? czasu. Sytuacj? oczywi?cie podratowuj? obecnie wielkie LCD (32 cale i wzwy?) oraz bezprzewodowe myszy i klawiatury, ale to wci?? (dla mnie) pewna prowizorka.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-10-08, 20:57   

Gazza napisał/a:
Jasne, ?e to gry, ale ja pisa?em o graniu na komputerze. Cho?by nie wiem jak dobra by?aby gra to granie na takim sprz?cie uwa?am za dyskomfort i strat? czasu. Sytuacj? oczywi?cie podratowuj? obecnie wielkie LCD (32 cale i wzwy?) oraz bezprzewodowe myszy i klawiatury, ale to wci?? (dla mnie) pewna prowizorka.
Ale po co mi te gad?ety w przypadku gry w FM, Hearts of Iron czy Crusader Kings? :) Czego? nie rozumiem :) Granie w EU na 19 czy na 25 calach komfortu nie zwi?kszy :) A bezprzewodowe myszy to ju? swego rodzaju standard.

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Sayon 
Wielki Książę

Wysłany: 2007-10-08, 21:24   

Wed?ug mnie, najrealistyczniejsze strzelanki ( pod wzgl?dem sterowania ) s? na PC, mimo wszystko. Mo?e nie ma tutaj ww. 32 cali ale jest klimat i swoboda ruchu postaci w grze.

Poza tym Gazza, czy rajdowcy i inni pracuj?cy w bran?y wy?cigowej je?d?? Leksusami, Maybachami i Mercedesami w czasie wy?cigu ?? Ka?dy z nich zapewne chce podgrzewane siedzenia ze skóry, radyjko i wyciszone wn?trze, ale czy posiadaj?ce te wszystkie udogodnienia osi?gali by najlepsze wyniki je?li chodzi o czas okr??enia, pr?dko?ci etc ?? Porównaj teraz t? kwestie do kwestii np: strzelanek online.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-10-11, 10:28   

Czyta?em ostatnio kapitalny wywiad z Adrianem Chmielarzem (w ?rodowisku blacharzy posta? dobrze znana, ?wiatowej s?awy mo?na rzec - dla ignorantów: A.Ch. to szef polskiego studia developerskiego People Can Fly, twórców s?ynnego PAINKILLERA (PC, XBOX), a ostatnio za spraw? legendarnego Epic (kupili P.C.F!!! tak, teraz A.Ch. i ekipa to cz??? Epic'a!!!!!), który to zleci? warszawiakom przeniesienie z X360 na PC ultrakillera GEARS OF WAR - team ?wiatowego formatu!). Zreszt? co ja tam b?d? si? rozwodzi?, pozwol? sobie zacytowa? Adriana:
".... Generalnie chcia?bym, ?eby pecetowy gaming zdech?, nie istnia?, ?eby te komputery by?y wykorzystywane do pisania listów i ?migania w Internecie, by?by ?wi?ty spokój dla graczy i nie dlatego, ?e komu? ?le ?ycz?, tylko mi szkoda graczy po prostu. Szkoda mi autentycznie tych ludzi. Jak ja gram w Bioshocka, to wk?adam p?ytk?, naciskam eject i gram za pi?tna?cie sekund. A pecetowcy instaluj? siedem i pó? giga crapu na swój twardy dysk, instaluje im si? do tego SecuRom, po czym to wszystko nie dzia?a, musz? sobie ?ci?gn?? patcha, a potem okazuje si?, ?e mo?na tylko dwie inicjalizacje zrobi?, ale im firma zrobi na pi??, a poza tym drivera nie maj? najnowszego do karty...."

Nic doda?, nic uj??. S?owa jednego z najlepszych developerów gier PC na ?wiecie.

Cytat:
Ale po co mi te gad?ety w przypadku gry w FM, Hearts of Iron czy Crusader Kings? Czego? nie rozumiem Granie w EU na 19 czy na 25 calach komfortu nie zwi?kszy

Jak to nie zwi?kszy!?!? Dla mnie, a ceni? swój czas i przede wszyskim zdrowie, rzecz? szalenie istotn? jest czy niszcz? swój cenny wzrok metr przed 17 calowym monitorem, krzywi?c przy tym kr?gos?up na niewygodnym fotelu przy biurku, czy le?? wygodnie na kanapie z wyci?gni?tymi nogami i obserwuj?c akcj? na wielkim ekranie. Sorry, ale chyba niewiele widzia?e? skoro nie wiesz nawet jak takie FM, HoI czy CK odbiera si? w ten sposób.

Sayon 
Wielki Książę

Wysłany: 2007-10-11, 14:33   

Gazza, a czy skupisz sie w 100% na rozgrywce le??c na kanapie. Mo?e jest wygodnie ale wed?ug mnie w Counter Strike'a na le??co nie da si? gra? na 100% swoich umiej?tno?ci. Mo?e tak mówie bo nie mam, mo?e dlatego, ?e nie gram na piecu.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-10-11, 17:52   

Cytat:
Jak to nie zwi?kszy!?!? Dla mnie, a ceni? swój czas i przede wszyskim zdrowie, rzecz? szalenie istotn? jest czy niszcz? swój cenny wzrok metr przed 17 calowym monitorem, krzywi?c przy tym kr?gos?up na niewygodnym fotelu przy biurku, czy le?? wygodnie na kanapie z wyci?gni?tymi nogami i obserwuj?c akcj? na wielkim ekranie. Sorry, ale chyba niewiele widzia?e? skoro nie wiesz nawet jak takie FM, HoI czy CK odbiera si? w ten sposób.
Sorry, gra?em na kanapie raz czy dwa u Micha?a. Ja tak nie potrafi?. Dla mnie optimum to w?a?nie gra przy kompie. Jedynym elementem, który bym u siebie poprawi? to wielko?? monitora, mam pi?tnastk?.
Gry, w które gram nie potrzebuj? sprz?tu uwydatniaj?cego bajery graficzne. Mówi?c szczerze, móg?bym w nie gra? nawet na monochromie :) Dla mnie licz? si? inne zalety: poziom AI przeciwnika, stopie? skomplikowania rozgrywki, jej d?ugo??, dopasowanie do realiów (pi?karskich, ?redniowiecznych itp)... Grafika wr?cz NIE POWINNA by? w tych grach robiona ze zbytnim przepychem, niepotrzebnie by rozprasza?a. Stanowi?aby balast, warto?? dodan? niekoniecznie potrzebn?. Takie jest moje zdanie i wiem, ?e nie tylko moje. Przecie? FM dajmy na to do dzi? jest gr? tekstow? w istocie (przecie? kulek lataj?cych po ekranie nie b?dziemy rozpatrywa? w aspekcie grafiki).

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-10-11, 18:19   

Ostatnio skupiam si? nawet na sedesie, gdy pogrywam w PESa na PSP, ale w istocie - maximum wydajno?ci i skupienia osi?gam tylko w wygodnej pozycji na "kanapie" (tak na pó? le??co :) ).

Watcher - niew?tpliwie jaki? tam sens ma Twoja wizja grania (oczywi?cie tylko i wy??cznie w odniesieniu do wymienionych przez Ciebie "hardkorowych" w schludno?ci pozycji) jednak temat wyodr?bniony zosta? z dyskusji na temat porta gry konsolowej i tego si? trzymajmy.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2007-10-12, 22:34   
   Baretki: tartar zalozyciel

Podpisuj? si? ca?kowicie pod postem Gazzy. Znacie moje zdanie na ten temat ... era blach pod wzgl?dem gier mija, a nadchodzi czas konsol :-)

Klub: battleground-castigatores

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-10-13, 10:03   

Drzewiec napisał/a:
era blach pod wzgl?dem gier mija, a nadchodzi czas konsol

powiniene? doda? - w naszym kraju - bo gdzie indziej ten uk?ad dawno ju? panuje. :)

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-10-13, 12:06   

"w wi?kszo?ci gatunków gier" doda?bym, ale widz? ?e rzucam grochem o ?cian?, dyskutuj? tu z jak?? ortodoksj? :)

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2007-10-15, 00:34   

Watcher napisał/a:
"w wi?kszo?ci gatunków gier" doda?bym, ale widz? ?e rzucam grochem o ?cian?, dyskutuj? tu z jak?? ortodoksj? :)

W przysz?o?ci dojdzie do nawet do twojego przebogatego umys?u ...

GyzzBurn 
Następca tronu

Wysłany: 2007-10-16, 13:51   

Gazza! 15 lat mija, a ty wci?? na ten sam temat... nie wiem co ci przeszkadza, ?e kto? si? umartwia i gra na PC zamiast na jakiej? wspania?ej konsoli; musia?bym by? szalony, ?eby kupi? j? do heroes 3 lub FMa...
mam wra?enie, ?e konsolowcy lekko wstydz?c si? "zabawkowo?ci" swoich maszyn ch?tnie przy ka?dej okazji atakuj? PC... (wiadomo, ?e najlepsz? obron? jest atak)
fajnie, ?e panu Adrianowi Chmielarzowi szkoda mnie i innych PCtowców, ale nawet jakby ten Bioshock startowa? w 0,007 sekundy to i tak jet to dla mnie ?rednia atrakcja podnieca? si? co jak szybko si? ?aduje
ogólnie to ciesz? si? niezmiernie, ?e jestem wolny od tego na?ogu :twisted: w tej chwili ciekawi mnie tylko diablo 3 ewentualnie...

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2007-10-16, 16:45   

GyzzBurn napisał/a:
Gazza! 15 lat mija, a ty wci?? na ten sam temat... nie wiem co ci przeszkadza, ?e kto? si? umartwia i gra na PC zamiast na jakiej? wspania?ej konsoli; musia?bym by? szalony, ?eby kupi? j? do heroes 3 lub FMa...
mam wra?enie, ?e konsolowcy lekko wstydz?c si? "zabawkowo?ci" swoich maszyn ch?tnie przy ka?dej okazji atakuj? PC... (wiadomo, ?e najlepsz? obron? jest atak)
fajnie, ?e panu Adrianowi Chmielarzowi szkoda mnie i innych PCtowców, ale nawet jakby ten Bioshock startowa? w 0,007 sekundy to i tak jet to dla mnie ?rednia atrakcja podnieca? si? co jak szybko si? ?aduje
ogólnie to ciesz? si? niezmiernie, ?e jestem wolny od tego na?ogu :twisted: w tej chwili ciekawi mnie tylko diablo 3 ewentualnie...

a mnie du?o pozycji ciekawi (mo?e dlatego, ?e to mój na?óg, ale to diab?a w ko?cu ka?dy go ma) ale chyba w szczególno?ci Fallout 3 :-)

GyzzBurn 
Następca tronu

Wysłany: 2007-11-08, 13:41   

Wied?min wychodzi na siak?? konsol??

Odpowiedz do tematu