Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dying Reason - 1'st EP
Autor Wiadomość
EdgeCrusher 
Książę

Wysłany: 2007-11-30, 01:46   Dying Reason - 1'st EP

http://rapidshare.com/fil...nce_EP.rar.html

Od lynka zacznijmy.
Jak wida? zebrali?my si? z powrotem do kupy i gramy dalej.

Tak czy inaczej zapraszam do przes?uchania nagranego materia?u oraz dyskusji (im bardziej krytycznej i zaciek?ej tym lepiej :P ).

Propi 
Baron

Wysłany: 2007-12-05, 00:13   

Na pocz?tek powiem, ?e nazwa brzmi zadziwiaj?co nu-metalowo :)
Dopiero ?ci?gam, wi?c nie wiem, czy w ten nurt uderzacie - w ka?dym razie na razie nu-metal ;) A zaraz napisz? co? zjebistycznego o muzyce.

Propi 
Baron

Wysłany: 2007-12-05, 00:34   

Có?... ?al mi troch?, ?e m?odzie? chodzieska nie próbuje si? w ?adnych nowych kierunkach. Owszem, materia? by? mo?e i jest oryginalny (w sensie - w?asny, ale nie odkrywczy), ale chyba jest teraz nadmiar takiej muzyki, nieprawda?? Pomijaj?c moj? osobist? nienawi?? do growlingu, wokalista po prostu marnuje wiele dobrych okazji do wyci?gania d?wi?ków (zw?aszcza w Heart Bleeds Once, zw?aszcza w 2:33, 2:38 i 2:42). Perkusja, raczej w obecnym standardzie - szybko i do przodu.
Gitara ogólnie raczej fajnie, ?al mi tylko, ?e marnuje si? w takim zespole. Riffy momentami fajne i mi?siste, a? szkoda je wykorzystywa? w tych kawa?kach (ale znów - by? mo?e tu przemawia moja niech?? do growlingu ;) ). Melodie naprawd? przyjemne, i gdyby b?bni? do nich Mangini czy Bozzio, z pewno?ci? by?oby naprawd? miodnie. A tak, jest poprawnie, ale bez uniesie?.
Rozwali? mnie pocz?tek "Ton? w cieniu". Nie ukrywam, wzwód lekki si? uczyni? i czeka?em g?odny na wi?cej. Niestety, jak w przypadku poprzednich kawa?ków, kolejna numetalowa masakra. Ja wiem, ?e na tak? muz? jest popyt... ale z drugiej strony - najwi?ksze kariery robili w?a?nie Ci, którzy szli pod pr?d i robili co? nowego (jak np. Krzysztof Krawczyk, czy jego brat, Kaja Paschalska).
Moje "sugestie" - wywali? perkusist?, zwolni? wokalist? (a najlepiej zabroni? mu "?piewa?"), basist? podg?o?ni? (albo zatrudni?, bo nie wiem czy on tam w ogóle jest, nie s?ysz? nic). Gitarzy?cie da?bym podwy?k?, ale te? wykopa? go do innej kapeli. Talenta nie powinny si? marnowa? :)

Aha, moja osobista pro?ba - prosz? o zamieszczenie tekstów i podanie ich autora :) Za spe?nienie ?yczenia, z góry dzi?kuj? :)

EdgeCrusher 
Książę

Wysłany: 2007-12-05, 05:26   

1. Ca?y materia? powsta? w ci?gu 3 miesi?cy od powstania zespo?u dlatego jest to jeszcze do?? chaotyczne (? i sink... :P )
2. Wokalista odchodzi od "?piewanek" (zreszt? s?ycha? jak to wychodzi) zatem b?dzie wi?cej screamów i growli (wiem, ?e to lubisz) oraz thrashowe darcie papy.
3. Z tym nu-metalem to chyba ma?a (a mo?e nawet troszk? wi?ksza) przesada. Fakt jest to takie "nowoczesne" granie patrz?c na obecne trendy w muzyce gitarowej (oraz kilka lat w wstecz). Je?eli ju? bawi? sie w jakie? szufladki to zdecydowanie bardziej pasuje metalcore.
4. Basista bra? udzia? w nagrywkach :P i zreszt? dobrze go s?ycha? na nagraniach cho? nie gra on pierwszych skrzypiec.
5. Teksty pisze wokalista, jak b?d? mia? wi?cej czasu to je tutaj zamieszcz? - all for you :P

jeszcze w ramach lansu zarzuc? adresem stronki :

www.myspace.com/dyingreasonband

Odpowiedz do tematu