Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Watcher
2013-11-29, 21:25
Assasin's Creed
Autor Wiadomość
Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2008-05-25, 19:16   Assasin's Creed
   Baretki: tartar zalozyciel

Jerozolima rok 1191, okrutne czasy Trzeciej Krucjaty. Kierujemy bohaterem/Asasynem o imieniu Altair.
Gra rozgrywana jest w trzech miastach Damaszku, Jerozolimie oraz w Acree. Same miasta to pot?ga tej gry, bo s? pono? bardzo dobrze odwzorowane jak w rzeczywisto??. Same spacerowanie po tych niesamowitych miastach sprawia mnie o lekkie dreszcze/mrowienie na plecach. Przepi?kne widoki które mog? podziwia? godzinami ... te miasta t?tni? ?yciem.
Teraz mo?e przejd? do samej mechaniki gry, stylu walki itd. co niew?tpliwie jest esencj? tej gry. Jako zabójca mamy do dyspozycji miecz, sztylet (notabene mój ulubiony, strasznie szybki i ?mierciono?ny), ma?e sztyleciki na dystans jak i pi??ci :D . Mamy swojego mistrza, który zleca nam ró?ne misje w których musimy zabija? ludzi (jak dotychczas to samych krzy?owców wy?yna?em (skorumpowanego kupca, ale Blood Doctor rz?dzi, kole? który prowadzi? hospicjum :-D ). Sama walka - PALCE LIZA?. Prosty, efektowny jak i efektywny sposób rozwi?zywania problemów na pod?o?u religijnym :lol: :lol: :lol: . Ach te ci?cia brzucha, czy wbijanie sztyletem z stopy, ko?cz?c na poder?ni?ciu gard?a to majsztersztyk, a bym zapomnia? o ukrytym sztylecie dzi?ki któremu mo?emy zabija? z zaskoczenia jak i z wyskoku. W ka?dym mie?cie mamy tzw. punkty widokowe na które mo?emy si? wspina? i podziwia? ca?? panoram? miasta - SZCZ?KOPAD, a zawsze przy wspinaczce na najwy?szy punkt towarzyszy nam orze?. Kolejno mo?emy ponurkowa? w dó? miasta i wyl?dowa? na sianku - Bardzo dobry i przemy?lany patent. Nast?pnie mamy misje w których musimy co? ukra?? ludzi ratowa? etc.
Reasumuj?c ta gra przyprawia mnie o dreszcze (pozytywne rzecz jasna) a grafika jest zajebista, miodno?? cudowna, klimat nieziemski. Moja ocena to 10/10 i jeszcze najlepsze w tym wszystkim jest to, ?e b?dzie trylogia, tak?e kochane Dzieci biegniemy do sklepów i kupujemy i gramy :) , bo to jest MegaKiller, przynajmniej jak dla mnie 9qrcze a? nasz?a mnie ochota na film Kingdom of Heaven). Gor?co polecam :-D

Klub: battleground-castigatores

Twin86
Mistrz cechowy

Wysłany: 2008-05-26, 00:56   

Grafika 10/fabula 10/ grywalnosc 9 :)gra sam w sobie przy pierwszym kontakcie jakos slabo mnie wciagnela, fakt glowne elementy gry byly bajeczne ale jakos czegos mi brakowalo, jednak po kolejnych godzinach spedzonych z Altairem, po kilku kolejnych rajdach po tych wszystkich wspanialych miastach gra ujela moje serce i dusze, pomimo ze zadania do wykonania sa czesto podobne jakos nie bardzo mnie to meczylo, sa one tak porozdzielane ze zawsze jest jakas mila odmiana, ciekawy przerywnik lub jakis madry tekst warty zapamietania.
Gry nie przechodze na wiwat, teraz to sie nia delektuje:)Jak trzeba kogos usunac (patrz wymazac z listy kandydatow do wycieczki na tamten swiat) nie sztuka jest wskoczyc w grupe uzbrojonych po zeby gwardzistow i machac mieczem ile wlezie(choc mozna tak)cal slodycz plynaca z gry jest wtedy gdy kluczymy wokol ofiary, obserwujemy i czekamy na ten jeden dogodny moment, taki zawsze sie trafi i co naszczescie nei jest to zawsze ten sam momen:D tu wielki plus.
Co do oprawy graficznej, trzyma poziom a raczej wytycza nowe standardy, motyw inteligentnego tlumu jak mozna wyczytac i uslyszec z stajni nowych produkcji gier wideo jest coraz to bardziej eksplatowany tu na mysl przychodzi GTA IV i nowa produkca Sama Fishera, bajeczne miasta, dopracowane postacie i ta wolnosc, ogrom przestrzeni:)
Co do fabuly, bardzo ciekawa, dla osob n.wtajemniczonych po chwilowym szoku mila niespodzianka i bardzo wciagajacy i intrygujacy swait do poznania,pelen niedomowien,zagadek, ktore ty sam musisz rozwiazac.
Audio to naszczescie dobrze dobrana zlepka klimatycznych wstawek, mile przygrywa w czasie esploracji miast jak i dodatkowo poteguje uczucia strachu przed zlapaniem w czasie ucieczek z miejsc mordu.
Jak kolega powyzej goraco polecam ta pozycje, nie jest to gra napewno dla ludzi zakochanyhc w arcadowych nawalankach choc oczywiscie mozna tak ja przejsc, pozostawanie w cieniu i skryte mordy to esencja tej gry co wbrew pozorom nie jest latwe.

Twin86
Mistrz cechowy

Wysłany: 2008-06-09, 12:50   

I udalo sie poznac pierwsze zakonczenie w/w tytulu, 8-) na taki final nie liczylem, a poznajac kolejne elementy tej niezwykle zmudnej ukladanki cieszylem sie jak dziecko...:)co jest w finale raczej nie powinienem zdradzac ale fanow Kodu Leonarda moze ucieszyc i pozwolic sie czuc jak w domu, zamkniecie jest otwrte, wiec spokojnie mozemy czekac na kolejne czesci tak mysle, w czasie startu gry jest informacja ze gra nawiazuje do wydarzen historycznych, ale moze odbiegac od znanych szereszemu swiatu prawd..............tworcy postanowili bawic sie nasza przeszloscia i smiem stwierdzic ze im sie udalo...pozdrawiam

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2008-06-09, 15:06   
   Baretki: zalozyciel

Ja dopiero zaczynam gra?, po prologu w tym pseudoAlamut zacz??em misje w Damaszku. Troszk? odstr?cza mnie sekcja futurystyczna, ale do prze?ycia. Grafika najlepsza, jak? dot?d widzia?em w grach. Klimat kapitalny, cho?by ze wzgl?du na te motywy muzyczne które w??czaj? si? od czasu do czasu. Wkurza mnie brak napisów, troszk? trac? z fabu?y przez to (lepiej rozumiem pisany angielski). Z ostateczn? ocen? jeszcze si? wstrzymam.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Odpowiedz do tematu