|
Warsztaty XLV |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-03-02, 01:02 Warsztaty XLV
Baretki:  |
|
|
| Wypadaj? 15 III. Kto mo?e si? wtedy pojawi?? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-03-02, 01:32
|
|
|
Wczoraj dowiedzia?em si?, ?e mamy grac z bandem jaki? koncert, ale to jeszcze nic pewnego i nie wiem w jakich godzinach, tak?e postaram si? przyby?.
W mi?dzy czasie zapraszam 28-30 marca na Pyrkon- najwi?kszy w Polsce konwent fantastyki- prelekcje, rpgi k?ciki figurkowe, s?owem raj dla mi?o?ciników fantasy/s.f. Jestem tam przez ca?y konwent gdy? organizujemy z bractwem pokazy, ale je?li cz??? Battlegroundowców ("poznaniacy" nie maj? daleko) zechce przyby? to wezm? figury .
http://www.pyrkon.pl/ |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-03-02, 12:21
|
|
Zapraszam na starcie z eldarami w 40k. Po wczorajszej katastrofie jestem g?odny walki Proponuj? 1100 punktów, 1200 je?li malowanie pójdzie OK. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-03-02, 12:57
|
|
|
Ja bym z kolei proponowa? Eldarzy + Tau na 3000pkt Ale do warsztatów jeszcze daleko, a sytuacja póki co w?tpliwa tak?e po?yjemy zobaczymy |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-03-02, 15:07
|
|
Z wielk? ch?ci? po??czy?bym si?y z eldarami preciwko nekronom |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2008-03-02, 15:48
|
|
Ja napewno si? na warsztatach pojawi?. Przynios? pampry do WFB i mo?e co? do 40 stki |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-03-02, 20:36
|
|
|
| Ja tez bede moge W KONCU zagrac z Eldarami ewentualnie wziac pod skrzyd?a m?odych adeptów |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2008-03-03, 00:42
|
|
Odezwa? si? stary wyjadacz...
Czy b?de, niestety jeszcze za wcze?nie by pisa?. |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-03-03, 15:20
|
|
| szeregowiec ryan napisał/a: | | Ja tez bede moge W KONCU zagrac z Eldarami ewentualnie wziac pod skrzyd?a m?odych adeptów |
Mi?osz da?e? DUPY ! |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-03-03, 16:27
|
|
Obawiam si?, ?e pierwsze?stwo b?dzie mia?o starcie z Necronami (byli pierwsi ). Chyba, ?e Pikusia nie b?dzie. |

|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-03-03, 18:43
|
|
|
| Cytat: | | Mi?osz da?e? DUPY ! |
dlaczego?? |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2008-03-03, 18:51
|
|
| Jeszcze si? pytasz? Hmm... niech sobie przypomn? przegapi?e? okazj? rozegrania Tartaru i nie pozna?e? mnie, który? raz z kolei!!! |
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-03-03, 19:01
|
|
|
Sytuacja si? wyklarowa?a troch? i wszystko wskazuje na to, ?e dam rade dotrze? na warsztaty. Proponuj? Apokalips? 3000pkt, chyba ze mo?ecie si? wystawi? na wi?cej bo skombinowanie dodatkowych figur nie stanowi dla mnie raczej problemu . Btw. proponowany stó? na tak? rozgrywk? to 5' na 8' - dysponujemy mo?liwo?ci? tak dostawienia blatów? Rozstawianie tez sugerowa?bym na zasadach apoclipsowych (strefy rozstawiania)- Watcher podaj?e ma ten podr. w pdf to b?dzie wiedzia? |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-03-03, 19:52
|
|
Z bardzo prostego wzgl?du nie chc? Apokalipsy: za rzadko jeszcze gra?em nowymi Eldarami w wersj? klasyczn? (dwa razy!), by si? teraz bawi? w wariantowanie Dlatego Apokowi mówi? nie |

|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-03-03, 20:06
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Z bardzo prostego wzgl?du nie chc? Apokalipsy: za rzadko jeszcze gra?em nowymi Eldarami w wersj? klasyczn? (dwa razy!), by si? teraz bawi? w wariantowanie Smile Dlatego Apokowi mówi? nie Smile |
W sumie to i tak bez ró?nicy bo dysponuj?c naszymi si?ami nie jeste?my w stanie wykorzysta? ?adnych dodatkowych zasad armii zasad armii. Chodzi?o mi jedynie o bezslotow??, no ale mog? u?o?y? sobie zgrupowanie armii. .
Postulowa?bym jednak o bardziej apokalipsowy rodzaj rozstawiania:
Minimum 6" od ?rodka i 24" od przeciwnika.
Zapobiega to zbytniemu rozci?gni?ciu linii frontu, co przy szerokim stole pewno b?dzie mia?o miejsce. Front szybko si? dzieli, al przerzucenie jednostek ze skrzyd?a na skrzyd?o jest praktycznie niemo?liwe. Przy takim rozstawieniu (cz?sto stosowanym na turniejach) bitwa staje si? bardziej mobilna i bardziej "skonsolidowana" |
|
 |
|
|