Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
RowerPower
Autor Wiadomość
cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2010-06-22, 22:47   RowerPower

Jak tam? Je?dzicie? Jaki typ jazdy preferujecie? Mo?e jakie? ciekawe trasy w okolicach polecacie?

hm?

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2010-06-22, 23:54   
   Baretki: zalozyciel

W tym roku jeszcze nie, lubi? je?dzi? totalnie rekreacyjnie :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2010-06-23, 11:37   

Ja znów zaczynam ale z moj? kondycj? s?abo(fajki+ pizza).Ale to si? powoli zmienia.Póki co jeziorko miejskie>Rataje>miasto.Wróc? do formy zaczn? robi? stare strasy.

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2010-06-23, 13:39   

?adnie panowie, ka?da jazda jest godna pochwa?y :D

Ale jednak porz?dnie zm?czy? si? i wypoci? w lasach na podjazdach to jest to! :D
O kr?tych i ciasnych zjazdach nie wspominam, bo to si? rozumie samo przez si? ;]

Watcher, najwy?sza pora rozpocz?? sezon :] Chyba, ?e planujesz po pi?tku.

Gotard, spoko - rower to moja pierwsza aktywno?? fizyczna w ?yciu :], dlatego te? kondycj? nie wymiatam.

Je?li chodzi o jeziora, to polecam strzeleckie - trasa trudniejsza, ale bez takich podjazdów jak na miejskim (zale?y te?, czy je?dzisz gór? czy do?em).
A jak chcecie zmierzy? si? sami ze sob?, to jed?cie miejskim gór? i stamt?d "w?wozem" na stok :D Urywa mi giery i p?uca ta ?cie?ka ;) Ale za to zjazd ze stoku rekompensuje to piek?o ;)

GoBike!

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2010-06-23, 13:53   
   Baretki: zalozyciel

Tak, ja zamierzam poje?dzi? sobie w wakacje. Lubi? je?dzi? po lesie, ale nie w kopnym piasku. Za cienki jestem na to :) Las jest super z tego wzgl?du, ?e zawsze mo?na si? zatrzyma? i od razu jeste? w dobrym miejscu na odpoczynek.
Moja ulubiona trasa: wokó? Gonty?ca (tym asfaltem przy Karczewniku do drogi jacewskiej). Ma?o ambitne, ale ja jestem ma?o ambitnym rowerzyst? :D To znaczy rowerzyst? z zerow? kondycj?.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2010-06-23, 15:36   

e ta trasa nie jest te? tak ma?o ambitna, bo (je?li jedzie si? od strony karczewnika) prawie ca?y czas podjazd. A dzi?ki asfaltowi nie trzeba m?czy? r?k i pracuj? same nogi :)
Ma?o, wczoraj w tych okolicach si? troch? pogubi?em :D Jak dojecha?em do tego bardziej kamienistego asfaltu (nie wiem jak si? fachowo ta powierzchnia nazywa ;) ), tzn do tej drogi, która dochodzi do czarnkowskiej, to odbi?em z ciekawo?ci w lewo. No i potem si? troch? zamota?em ;)

Co do odpoczynków w lesie - nie w tym roku :D Jak staniesz - jeste? zjedzony przez komary :/

Sayon 
Wielki Książę

Wysłany: 2010-06-23, 17:03   

Sam sporo je?dzi?em, ale g?ównie po asfalcie. Mam pewne obawy przed grzaniem 35-40 km/h przez las. Ostatnio rower z pierwszego miejsca zszed? na drugie i rzadko je?d??, jak ju? jad? gdzie? to albo las (okolice J. Strzeleckiego) albo Szamocin-Margonin-Chodzie?

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2010-06-23, 21:47   

Sayon napisał/a:
Mam pewne obawy przed grzaniem 35-40 km/h przez las.

no dlatego zjazd trzeba najpierw pozna? :) Tzn gdzie jest wymyta ziemia, gdzie wi?ksze korzenie. Pierwszy zjazd jest raczej kontrolny :) Przynajmniej w moim przypadku.

Na czym je?dzi?e?? Hardtail czy co? bardziej szosowego?

Szamocin-Margonin-Chodzie?, dobra trasa, je?dzi?em ni? w zesz?ym roku. Z tym, ?e w drug? stron? ;) Jednak szosa jest troch? nu??ca jak dla mnie.

Sayon 
Wielki Książę

Wysłany: 2010-06-24, 10:10   

Hardtail : ) Amortyzator z przodu mam badziewny, bo go?? wys?a? mi poprzedni na gwarancj? i da? zast?pczy, który mam ju? rok i ci??ko jest po lesie ?miga? (cho? to wymówka nie jest)
Racja, szosa bywa nu??ca, ale do lasu za bardzo ?miga? te? nie mog? ze wzgl?du na s?abe serducho, m?cz? si? szybko. Teraz uprawiam sport bardziej statyczny, chodz? na si?ownie. 10 kg przyby?o i rowerem te? ci??ej je?dzi?. Ale nic, zaczynaj? si? wakacje to i kondycj? si? zrobi...

Ty Cynik na czym je?dzisz? z CHTRem co? je?dzi?e??

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2010-06-24, 10:20   

To serce to stwierdzone przez lekarza, czy tak t?umaczysz kondycj??
Bo je?li to drugie, to na pocz?tku tak jest zawsze i dlatego wa?na jest walka z samym sob? :]
dla mnie to nowo??, bo jak mówi?em - sport nie by? nigdy moim konikiem :D
Mi pomaga jazda z lepszym kondycyjnie, mam kogo goni? i kogo przeklina? za wybran? tras? :P

te? je?d?? na Hardzie w?a?nie, Full to na moje mo?liwo?ci przeginka, ale kusi mnie jeszcze Ostre Ko?o, albo po prostu kolarka, o ile nie umar?bym z nudów na szosach ;)

Nie, z Hitlerem nigdy nie je?dzi?em. Chyba nawet nigdy go na trasie nie spotka?em.

rzu?cie okiem http://www.youtube.com/watch?v=3_tDYw9C8Ws . Zadziwiaj?ce :hold:

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2010-06-24, 14:36   
   Baretki: tartar zalozyciel

Droga bitumiczna, je?eli chodzi o nazw?. Ogólnie jest ?cie?ka rowerowa prowadz?ca przez nasze lasy ...

Klub: battleground-castigatores

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2010-06-24, 15:41   

Drzewiec napisał/a:
Ogólnie jest ?cie?ka rowerowa prowadz?ca przez nasze lasy ...

mówisz w?a?nie o tej odchodz?cej od czarnkowskiej? Ta, która dochodzi do Le?niczówki Jacewko? Bo w?a?nie ko?o niej jako? si? pogubi?em chyba :P
Je?li nie to zapodaj koordynaty, ch?tnie obadam :)

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2010-06-24, 16:32   
   Baretki: tartar zalozyciel

Gdzie? mam mapk?, jak tylko j? znajd? to wrzuc? na FO.

Klub: battleground-castigatores

Sayon 
Wielki Książę

Wysłany: 2010-06-25, 14:05   

cYnik napisał/a:
To serce to stwierdzone przez lekarza, czy tak t?umaczysz kondycj??

Kardiolog nie widzi ?adnych wad, ale zauwa?y? na echo serca jaki? "zespó?". Spraw? podsumowa? tak: "je?li chodzi o sport to mo?esz gra? w szachy. W reszcie sportów nie masz szans i mo?esz sobie pogorszy? zdrowie."
Rowerek mocno przesila serducho, wi?c je?d?? mniej, ale na si?owni tak serducho nie chodzi i chodz? rok ju?, wida?, ?e nie do ko?ca lekarz mia? racje.

Filmik, do którego link zamie?ci?e? niesamowity! Na szosówce co? takiego wyprawia?...

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2010-06-25, 16:43   

aa, no to gorsza sprawa.

Odpowiedz do tematu