|
Warsztaty LIII |
| Autor |
Wiadomość |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-08-20, 10:28 Warsztaty LIII
|
|
|
Wychodz? z propozycj? organizacji w t? sobot? warsztatów, je?eli b?dzie to mo?liwe (mog? nawet zaopiekowa? si? kluczami). Nie wiem jak tam granie czy malowanie. My?l? ?e mo?na wzi?? "magi? i miecz" , je?eli kto? chc? gra? w warhammera lub LoTR-a to prosz? o deklaracje (chocia? ja raczej wezm? armie). Z tego co wiem to Zapa? powinien by? w tym tygodniu w Chodzie?y i z ch?ci? pisze si? na warsztaty. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
KacperTheCowboy
Diuk

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-08-20, 14:16
|
|
|
| Dawno w czterdzieche nie grali?my. Jest kto? ch?tny? chocia? nie wiem na jakich zasadach by?my grali. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-08-20, 16:36
Baretki:  |
|
|
A masz zasady do 5 edycji
Je?eli nie masz to grasz na zasady do 4 edycji, cho? te do 5 edycji a? tak drastycznie si? nie ró?ni? od poprzedniej. Zreszt? chyba nawet jeszcze niektóre turnieje odbywaj? si? na zasadach 4 edycji, cho? ju? to mo?e rzadko?? |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-08-21, 09:50
|
|
|
| Prawdopodobnie móg?bym zagrac ale chyb ajakis sojusz raczej bo oprócz Drzewca nikt sie na 2k nie wystawi |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
dziki bartek
Baron

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-08-21, 10:03
|
|
|
Ja przyjd? i co? porobi?, nie wiem jeszcze co |
_________________ Boku wa kame desu |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-08-21, 10:14
|
|
|
ja te? przyjd?. mo?e pomaluj? wreszcie troszk?? a mo?e nie? mo?e po prostu posiedz?, popatrz?, pomarudz? |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-08-22, 16:58
Baretki:  |
|
|
D?ugo si? wstrzymywa?em, gdy? nie wiem jak u mnie b?dzie w t? sobot? z czasem. I nadal nie wiem |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-08-22, 19:00
|
|
|
| Ja za to bede na pewno, czy ktos ma ochote zagrac w WFB albo i tu bym wola? w WH40k? |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-08-22, 23:33
|
|
|
| Mog? si? zaopiekowa? kluczami tylko je?eli móg?by? przez kogo? mi je przekaza?, a po warsztatach czyli pewnie pod wieczór mog? je przynie??. |
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-08-23, 18:13
|
|
|
Warsztaty niezwyk?e ze wzgledu na to ze wszyscy ich uczestnicy... grali:D Stoczylismy 2 bitwy na grubo ponad 1000 punktów. Obie ciekawe choc jedna bardziej jednostronna.
Dark Elves- Vampire Count 1350
Równy poczatek, potem powolne acz konsekwntne dogorywanie Bartka który zrobi? okropnego wielb?ada zapominajac o...szar?y klockiem kawalerii (choc nie wiem czy s?owo kawaleria odnosi sie do jezdzców na Kold?anach:D )
Szerzej w Raporcie Wi?ni
Wood Elves- Lizardmen 1200
Moja najrówniejsza i najbardziej zacieta bitwa z Lizakami i w ko?cu nie po?ama?em sobie na nich ?uków:D
W zasadzie przez niemal ca?a bitwe raz jedna raz druga strona wypracowywa?a sobie spora przewage aby chwile pózniej z?ymi rzutami ja przetraci?. Koniec ko?ców zdecydowalismy sie na remis bo chyba najlepiej odda? charakter naszej potyczki (powiem tylko tyle ze na koncu pozosta?o nam po 150 pkt- mi grupka 6 Waywatchersów a Kurokiemu 10 Saurusów co teoretycznie stawia?boby mnie w lepszej sytuacji ale Sauropody sa nieprzewidywalne o czym wszyscy wiemy:D )
Co w tej bitwie by?o ciekawego?
- Skirmish. Chyba najbardziej skirmishowa bitwa do tej pory. Much zdecydowa? sie na ilo?? (3 oddzia?y Skinków plus czwarty z Salamandrami) ja na jako?ciowy (Driady i Waywatchers)
- Kamikaze, czyli moi skauci osamotnieni na rozstawianej po?owie Muchy:D notabene nienaruszeni przezyli ca?a bitw?:D
- Salamander Hunting Pack- 22 p?on?ce kule wulecia?y z pysków Salamander tylko po to zeby zabi?...jedna Driad?:D
- i koronne, Pentagram bo nie wiem jak inaczej to nazwa?:D Rzuca?em 7 kostkami i wurzuci?em 4, 5 i 5 JEDYNEK:D |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-08-23, 19:26
|
|
|
| Ma?e sprostowanie, by?a przecie? Silek, która nie gra?a. Warsztaty udane, mimo ma?ej frekwencji. Bitwa by?a na prawd? wyrównana, i ka?dy z nas mia? chwile zw?tpienia. |
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
|
|