|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Festiwal "Ludzi z gwiazd". |
| Autor |
Wiadomość |
klochowicz
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2008-12-14, 20:13 Festiwal "Ludzi z gwiazd".
|
|
|
Ca?y ten pomys? powsta? wczoraj, wi?c nie oczekujcie na razie wielu konkretów. Wraz z dobrym znajomym z ?odzi wpadli?my na pomys? zorganizowania w Chodzie?y festiwalu, na którym go?ciliby?my ciekawych ludzi, a konkretnie: podró?ników, surwiwalowców i muzyków. Wszystko to trzeba by jako? po??czy?. Ów znajomy - Krzysztof Kwiatkowski (www.survival.infocentrum.com), to cz?owiek ?ci?le zwi?zany z surwiwalem, o czym mo?na poczyta? na jego stronie. Od jakiego? czasu próbuj? zaprosi? go do naszej szko?y, by troch? poopowiada? na ten temat, jednak dyrektorzy nie potrafi? sobie poradzi? w kwestiach formalnych, takich jak dotacje z UE, o których teraz tak g?o?no. W zwi?zku z tym, powsta? pomys?, aby ?ci?gn?? tych ludzi do naszego domu kultury. Krzysztof jest dobrym przyjacielem pana Jacka Pa?kiewicza (www.palkiewicz.com), którego raczej nie trzeba przedstawia? i powiedzia?, ?e mo?e go poprosi?, aby przyjecha? na tak? imprez? do Chodzie?y. Nie chcia?bym jednak, aby z tego festiwalu zrobi?a si? podróbka gryfi?skiego "W?óczykija" (www.wloczykij.com) i nie wiem jak to rozwi?za?. My?leli?my, ?eby zrobi? to w ten sposób, ?e mi?dzy ciekawymi opowie?ciami, prezentacjami itd. mog?yby zagra? jakie? zespo?y lub muzycy indywidualni, których w Chodzie?y i okolicy jest sporo. Nie mam do?wiadczenia w organizowaniu tego typu imprez i je?li w ogóle, to zaj??bym si? tym po maturze, czyli w ?rodku maja. Chcia?bym Was zapyta? co o tym my?licie, mo?e macie jakie? sugestie lub pomys? jest w ogóle z kosmosu i nie do zrealizowania w chodzieskich realiach? Ch?opakom z Gryfina si? uda?o, wi?c nie martwi?bym si? o t? ostatni? opcj?. Pozdrawiam, ?osiu |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2008-12-14, 21:43
Baretki:  |
|
|
| Do zrobienia jest, tyle ?e jak to po??czy? z muzyk?? I jak? muzyk?? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Strza?a
Konetabl

|
Wysłany: 2008-12-15, 18:33
|
|
|
| Fajny pomys?. My?le ze je?li ju? robic cos takiego, to warto zrobic to na szerok? skal?. W ko?cu nasze tereny to tzw "Szwajcaria Chodzieska", mo?na by to w jaki? sposób wykorzystac by przyci?gn?c podró?ników i osoby zainteresowane, a nawet weekendowych turystów. Mo?naby spróbowac zrobic to we wspó?pracy z w?adzami miasta, jako element jego turystycznej promocji. A je?li chodzi o muzyk?, to z wyprawami i survivalem w górach najbardziej koja?? mi sie zespo?y typu SDM, ale nie wiem nic o osobach z okolicy graj?cych w takich klimatach. |
|
|
|
 |
klochowicz
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2008-12-15, 21:10
|
|
|
To ?ci?gniemy SDM Nie, nie, ?artuj?, chocia? ostatnio w W?growcu byli. Je?li chcesz Strza?a, to mo?emy to zorganizowa? wspólnie, Kali ju? powiedzia?, ?e po maturze te? by?by ch?tny. My?l?, ?e i tak trójka osób, którzy nie maj? wielkiego poj?cia na ten temat to chyba za ma?o, dlatego szukam jaki? pomys?ów na tym forum. Mo?e kto? tu mia? wcze?niej do?wiadczenia z tym zwi?zane. Ta muzyka to trudna sprawa, dlatego b?dzie trzeba nad tym pomy?le?, czasu jest sporo, a my i tak mo?emy zacz?? oko?o 10 maja.
Co mo?e pana zainteresowa? (Watcher), to ojciec Krzysztofa bra? udzia? w bitwie pod Ahrnem, z tego, co kojarz? to by? snajperem, ale nie jestem tego pewien. Na pewno by? w brygadzie spadochronowej gen. Sosaboskiego. W ka?dym razie ?yje i w lutym b?dzie mia? 94 lata, a Krzysztof ma sporo pami?tek i wiadomo?ci na ten temat. Ch?tnie o tym opowiada, dlatego to pisz?. Mo?e kogo? akurat interesuje ten okres. |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|