Przesunięty przez: Watcher 2010-02-03, 22:29 |
Heliogabal |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-02-02, 22:33 Heliogabal
Baretki:  |
|
|
Heliogabal. Planeta typu ziemskiego w systemie gwiazdy Soaemias w sektorze Aquila, Ultima Segmentum, na zachód od Trzeciej Sfery Ekspansji Dominium Tau. Przed stworzeniem Imperium ojczyzna xenos zwanych Fimirami wyt?pionych w M32 przez zakon Czarnych Templariuszy. Od tej pory istnia?o tam kilka osiedli górniczych utrzymuj?cych skromne si?y PDF. Dziedziczni gubernatorzy z tytu?em Pierwszego Nadzorcy rezydowali w najwi?kszym mie?cie planety: Avitusie.
Cywilizacja fimirska pozostawi?a po sobie dziesi?? tak zwanych Purpurowych Megalitów. S? to sze?cienne bloki wysoko?ci oko?o 150 metrów w nocy jarz?cych si? czerwonym blaskiem. Pokryte nieznanymi piktogramami mia?y by? zniszczone, lecz standardowe ?rodki wybuchowe nie potrafi?y ich naruszy?, ostatecznie wi?c pozostawiono je samym sobie. Do czasu.
W roku 41M.954 dosz?o do Incydentu Argolidzkiego. 50 ?o?nierzy PDF nocuj?cych obok jednego z Monolitów mia?o kontakt z rzeczywisto?ci? Spaczenia. W jego wyniku co jaki? czas (nie wykryto regularno?ci) zacz?li wchodzi? w rodzaj specyficznej hiperaktywno?ci sprawiaj?cej, ?e przez kilka minut poruszali si? z niesamowit? szybko?ci?. Niemal po?owa sk?adu zmar?a miesi?c pó?niej. Przebywaj?cy na miejscu inkwizytor Taube podda? podobnemu eksperymentowi innych dziesi?ciu ?o?nierzy - efekt by? ten sam.
Kilka miesi?cy pó?niej na orbicie Heliogabala pojawi?y si? obce floty inwazyjne.
"Heliogabal" to projekt nowej kampanii WH40k. Pomys? jest taki: mapa podzielona na ile? tam prowincji. W dziesi?ciu z nich znajduj? si? Purpurowe Monolity. Warunkiem zwyci?stwa w kampanii jest kontrolowanie siedmiu z nich.
Kontrolowanie prowincji z Monolitem przynosi pewne korzy?ci, z których mo?na korzysta? aczkolwiek nie trzeba. Na przyk?ad: Monolit z Argolidy daje co? takiego: raz na gr? jeden oddzia? mo?e przy pomy?lnym rzucie na 4+ w fazie ruchu mo?e przemie?ci? si? 4 cale dalej ni? normalnie.
Zachowana by?aby zasada z oskrzydlaniem (czyli atak z czterech s?siaduj?cych prowincji to 10% wi?cej punktów). By posiada? ci??kie wsparcie trzeba kontrolowa? miasta, ka?de z nich generuje jeden slot heavy supportu na tur? (Avitus dwa sloty). By posiada? sloty fast i elity nale?y posiada? przynajmniej 2 prowincje, ka?de pe?ne 2 prowincje generuj? 1 slot fastu lub elity (losowo) co dwie tury.
Walki od trzeciej tury z progresj? punktow?:
III: 500 - 700
IV: 600 - 800
V: 650 - 850
VI: 700 - 900
itd, ju? z tak? sam? progresj?.
Co Wy na to? S? ch?tni? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-02-02, 23:44
|
|
Czemu nie, ch?tnie zagramy. Jednak liga wysz?a jaka? taka, bezemocjonalna mi si? wydaje Albo po prostu nie zd??y?a si? rozkr?cic.
btw: tylko mapka mog?a by byc ciut mniejsza od tartarowej |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-02-03, 00:23
|
|
Oto mapa ogólna (góry b?d? nieprzekraczalne oczywi?cie):
 |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-02-03, 06:51
|
|
| jestem jak najbardziej Za .... |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-03, 08:11
|
|
|
| Mo?e mi si? uda do Was do??czy? z moimi Iron`sami gdzie? w ?rodku kampanii;) |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-03, 10:35
|
|
|
| Za! Ale.... nie chce byc wredny ale niech graja TYLKO te osobym które rzeczywiscie b?d? si? pojawia? na warsztatach (wymieniac imiennie?) Jezeli to ma byc kolejna ,,blokowana" kampania wktórej na na ruch mamy czekac 3 miesiace to nie biore w niej udzia?u. |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-03, 11:46
|
|
|
| Ja jak si? obliguj? to cho?bym mia? wpada? tylko na szybk? 40k`? to b?d? rozgrywa? w terminie. |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-02-03, 12:02
|
|
Spoko Szeregowiec, my?l? ?e oprócz Ducanna nikt wi?cej nie do??czy do naszego ligowego sk?adu. Tak?e i znacznych opó?nie? nie powinno byc |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-02-06, 11:58
|
|
OK, na razie jest nas czterech (Watcher, Drzewiec, Zapa? i szeregowiec) plus jeden w poczekalni (duscann), my?l? ?e mo?na zaczyna?! Jakby co, przez kilka pierwszych tur droga na Heliogabal dla innych jest jeszcze otwarta, planeta jest du?a i pomie?ci dodatkowe kontyngenty |

|
|
|
 |
KacperTheCowboy
Diuk

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-07, 20:13
|
|
|
| ?ops, sie zgapi?em troszkie. Oczywi?cie Imperium wysy?a korpus inwazyjny na Heliogabal. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-02-07, 21:01
|
|
| OK, b?dziesz l?dowa? jako pi?ty w pierwszej turze, po mnie. |

|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-08, 11:48
|
|
|
| Hmmm. Tak sobie pomy?la?em, ?e w?a?ciwie móg?bym do??czy? ju? teraz do kampanii. Nie jest za pó?no? |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-02-08, 13:10
|
|
| duscann napisał/a: | | Hmmm. Tak sobie pomy?la?em, ?e w?a?ciwie móg?bym do??czy? ju? teraz do kampanii. Nie jest za pó?no? |
Nigdy nie jest za pó?no Seba, tylko jest jeden problem ... musia?by? wróci? do sekcji |
 |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-08, 13:23
|
|
|
Hmmm. Koszulk? mam, na sk?adk? mnie sta? (póki co) Jak mnie przyjmiecie to wracam |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-02-08, 13:27
|
|
| duscann napisał/a: | Hmmm. Koszulk? mam, na sk?adk? mnie sta? (póki co) Jak mnie przyjmiecie to wracam |
To witaj w klubie |
 |
|
|
|
 |
|
|