|
BATTLE REPORT 18 VIII 2017 |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2017-08-20, 15:49
Baretki:  |
|
|
Czytałem że dużo pecha i nieprzemyslana rozpiska zrobiły swoje. Czytałem trochę te indexy i kurcze, pojazdy dostały straszne wzmocnienie. Ciekawe jak to wyjdzie w praniu.
A jak Twoje wrażenia z taktyki Kaspra? Dużo inne od Drzewca stand and shoot? |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2017-08-20, 16:36
|
|
Dużo inne. Kasper non stop manewrował. Chyba się nie pomylę jeśli stwierdzę, że przez te cztery tury ANI JEDNA jego jednostka (z trzech ) nie stała w miejscu Ghostkeel to w ogóle pod tym względem maratończyk, zrobił w tej grze trójkąt mniej więcej równoboczny o boku circa 15 cali |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gruby
Baron

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2017-08-20, 23:38
|
|
|
Jestem już !
Moja już trzecia w ciągu jednego tygodnia bitwa w 8ed. i muszę przyznać że z bitwy na bitwę coraz bardziej się wciągam! Gra z trudnym przeciwnikiem jakim są Eldarzy, tutaj pod przywództwem Watchera.
Pułap punktowy wynosił 500 pkt.
Wylosowaliśmy scenariusz " Relic "
W moim przypadku udało mi się zmieścić:
-10 Fire Warrior's w tym jeden brygadzista Shas'ui.
-Commander z 3 Misslepod, Drone controller i 2 Markerlight Drone
-Ghostkeel
Pod sztandarem Eldarów:
-10 Guardian's
-5 Avanger's
-5 Scorpion's
-Wraithseer
Stół po rozstawieniu wyglądał tak:
Miałem rozpoczynać grę lecz Watcher przejął inicjatywę.
Wg. mnie 1 tura zadecydowała o losach tej bitwy, gdyby wszystkie szarże weszły Watcherowi nie byłoby mi tak łatwo oddać swoich salw. Jednak stało się jak stało. Wratihseer pali szarżę na Ghostkeela. Ghostkeel mimo nawału strzałów wytrzymuje i nie otrzymuje żadnego wounda, spada bodajże jeden dron. Jako że Eldarskie wojska weszły w ruiny za Ghostkeelem musiałem wysunąć swoją piechotę trochę w przód, jednak tu jeszcze miałem problem na plecach w postaci oddziału Scorpion's, jednak i oni spalili szarżę co dało mi okazję do egzekucji w postaci salwy pulse rifle mojej piechoty. Ghostkeel całą grę manewrował już po stole strzelając z głównego działka po piechocie a z mniejszych ale równie ciężkich broni po Wraithseerze. Wraithseer jednak w końcu dopadl Ghostkeel, oddał swoją wielką kosą 4 ataki których część nie weszła a dwa bodajże wysejvowałem a w swojej turze postanowiłem po prostu wyjść z walki... Wraithsser doszedł do mnie z resztą sił więc po wyjściu z Close Combatu moja piechota plus rakiety Commandera zrobiły swoje. Reszta bitwy polegała już na wymianie ognia. Moja piechota zbliżyła się bliżej znacznika aby zapewnić sobie zwycięstwo. Udało mi się w 3 turze dorżnąć Eldarów do końca.
Dzięki Watcher jeszcze raz za grę! Mam nadzieję że udało mi się choć trochę pokazać mobilność Tau.
Poniżej fotorelacja:
 |
_________________ "To the righteous we bring hope. To the tained we bring fire" -Castellan Garran Crowe |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2017-08-21, 19:19
|
|
| Ale piękni FW😉 |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2017-08-21, 21:27
|
|
A mi sie bardziej w wersji pustynnej podobają |
|
 |
Gruby
Baron

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2017-08-22, 23:17
|
|
|
A misie, to są w lesie |
_________________ "To the righteous we bring hope. To the tained we bring fire" -Castellan Garran Crowe |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2017-08-23, 06:48
|
|
| Zapał napisał/a: | A mi sie bardziej w wersji pustynnej podobają |
Wiadomo. Zbyt wiele wspomnień |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Gruby
Baron

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2017-08-23, 08:48
|
|
|
Michał kiedy gramy ? |
|
|
|
 |
|
|