|
Rammstein |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-11-11, 16:37 Rammstein
Baretki:  |
|
|
Na pierwszym FO by? ca?kiem rozbudowany temat po?wi?cony temu zespo?owi... Niedawno wyszed? ich nowy album "Rosenrot" (w?a?nie go przes?uchuj?, wra?enia pó?niej), wi?c potraktowa?em to jako okazj? do reedycji owego zmar?ego niestety topiku A Rammstein lubi? bardzo, dzia?a na mnie energetycznie i pozytywnie, a od kiedy zrozumia?em, ?e Mutter by?o concept-albumem z bardzo przyjazn? dla mnie ide?, to szanuj? ich jeszcze bardziej
A tak poza tym, to w?a?nie "Mutter" jest dla mnie równie? muzycznie nalepszym ich albumem, "Mein Herz brennt" moim ulubionym ich utworem. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2005-11-18, 11:52
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | A tak poza tym, to w?a?nie "Mutter" jest dla mnie równie? muzycznie nalepszym ich albumem |
...Dla mnie te? |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
Iliador
Margrabia

|
Wysłany: 2005-11-19, 07:37
|
|
|
Stykna, ale dosc schematyczni sa, jednak tylko dla siebie, bo nikt tak nie gra .
Rosenrot, IMO o niebo lepszy od Reise, Reise (ktory traktuje jak rzut szajsu, byle wydac nastepny album (choc to Rosenrot jest zbiorem tych utworow co nie wszedly na Reise )), fajny patetyczny klimat, tym razem z odcieniem romantyzmu (no moze w takim Benzin nie.... Ale Feuer und Wasser, Rosenrot, Spring, czy moim ulubionym Stirb Nicht Vor Mir). Wiecej pomyslow, wiecej urozmaicenia. I tego bylo trzeba. |
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2005-11-27, 13:08
|
|
|
Nareszcie mam Rosenrot! Wi?c wra?enia, p?yta odleg?a charakterem od Reise, Reise. Dobrze ?e wydali materia? w 2 osobnych albumach. Osobi?cie najbardziej podoba mi si? Spring i Strib Nicht Vor Mir, damski wokal pasuje jak ula? do tej piosenki. Jednak i tak wymiata: "Spring! - Erlöse mich
Spring! - Enttäusch mich nicht
Spring für mich
Spring ins Licht
Spring!"
?wietny tekst i tyle! |
_________________ "Nie jeste?my Szwedami, Rosjanami nie b?dziemy nigdy, b?d?my wi?c Finami!" |
|
|
|
 |
Bart?omiej...
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-01-18, 18:15
|
|
|
Ciekawa kapela,teledyski maj? fajne Mutter zdecydowanie najlepsza p?yta a co do pie?ni...hmmm...Trudno powiedzie? Bardzo w ucho mi wpad? motyw z "Du Hast" i "Feuer Frei"...
Keine Lust i tyle |
_________________ How Do I Feel What Do I say Fuck you It all goes Away...-Serj Tankian |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-01-18, 20:17
|
|
|
Yeah Feuer Frei wymiata!!!!!!!!!!!!!! , P?yta Mutter jest za(...)ista.....!!!! chyba najlepsza |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2006-01-18, 20:24
|
|
|
Rammstein mnie chwilami denerwuje t? kiczowat? otoczk? oraz pe?nym przepychu imagem.
Jednak musze przyzna?, ?e Mutter i Reise Reise to naprawde dobre p?yty. |
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
|
|
|
 |
Sayon
Wielki Książę

|
Wysłany: 2006-06-06, 17:43
|
|
|
Ja si? zgadzam z ludzmi , "feuer frei" "du hast" czy "sonne" energetyczne kawalki , slucham rammstein od niedawna , wczesniej mnie jakos nie ciagnelo do nich, te raz non-stop w mp3-jce leca |
|
|
|
 |
|
|