|
| Autor |
Wiadomość |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2009-12-27, 11:03
|
|
|
Polecam gor?co! Nowa jako?? w kinematografii. Koniecznie w 3D, bo tradycyjna wersja to po prostu widowisko SF (cho? z pod r?ki fachowca Cammeron'a ).
2,5 godziny niesamowitych dozna?.
I tylko nie mylcie, jak niektórzy, tego 3D z tym co od lat prezentuj? IMAXy. Tamto to efekty i obiekty wyskakuj?ce z ekranu, tutaj to "normalny" film w trójwymiarow? g??bi? obrazu! Powalaj?ce! Ju? nie mog? si? doczeka? "Wiecznej wojny" Ridleya Scotta (zapowiedzianej przez re?ysera pod wp?ywem AVATARA).
Nowa epoka kina w?a?nie rozpocz??a si?! |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2009-12-28, 12:58
Baretki:  |
|
|
Absolutnie zgadzam si? z postem Gazzy, jestem po Avatarze ... pod wielkim wra?eniem tego arcydzie?a. Fabu?a ... hm oceni? bym na 6, ale zbudowanie takiego ?wiata, rozmach, klimat, E-F-E-K-T-Y na 10!. Apeluj? do wszystkich, którzy lubi? kino ... ludzie id?cie do IMAXU, ?eby obejrze? po raz pierwszy w ?yciu taki film, to nie jest obraz, ?eby widzie? go w Divixie, dobrym kinie domowym, czy te? w normalnym kinie. Jestem w szoku ... mój mózg zosta? tak napromieniowany, ?e jeszcze nie doszed?em do siebie ... P-O-L-E-C-A-M.
Ps. chcia?bym by? le?nikiem w takim ?wiecie ... taa przyroda, symbioza i sie? to co? niesamowitego ... ach oczywi?cie kino wype?nione po brzegi i wszyscy byli zadowoleni |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2009-12-28, 14:24
|
|
| Podpisuj? si? pod Drzewcem. Fabu?a cienka jak odw?ok w??a niestety, wi?c jest tu du?o do nadrobienia, ale widowiskowo?? powalaj?ca. Pod wzgl?dem rozmachu i "niesztuczno?ci" ?wiata Pandora bije na g?ow? nawet planety z Gwiezdnych Wojen. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2009-12-29, 20:44
|
|
| No i jestem po seansie. Wra?enie zajebiaszcze naprawd? warto to obejrze? w 3D. |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

|
Wysłany: 2009-12-30, 23:02
|
|
Tak. Dzisiaj by?em na seansie. Polecam obejrze? film tylko w 3D, na du?ym ekranie.
Efekty w filmie na prawd? majstersztyk. Fabu?a niczego sobie, ale pozostawiaj?ca troch? do ?yczenia
4,5 / 5 ! |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-01-06, 20:48
|
|
|
ano, kumpel od razu po wyj?ciu z seansu stwierdzi?, ?e to nowa pocahontas.
ale i tak by? podjarany filmem |
_________________ www.3piksele.pl
www.slubny-obiektyw.pl - fotografia ?lubna i okoliczno?ciowa |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2010-01-06, 21:37
|
|
|
do tego Twój avatar forumowy i zaczynam si? o Ciebie niepokoi?, kolego! |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2010-01-20, 17:39
|
|
|
Gdzie ten avatar forumowy, te? chc? obejrze? i si? zaniepokoi?! |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2010-02-05, 15:38
|
|
Co? chyba nie tak z angielskim, ale przes?anie mi si? podoba |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2010-02-05, 23:03
|
|
|
| nie widz? zwi?zku z tematem, offtop. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2010-02-06, 01:03
|
|
| Gazza napisał/a: | | nie widz? zwi?zku z tematem, offtop. | Ekhm, to jest ?wietny komentarz dotycz?cy fabu?y Avatara, wi?c ?aden offtop. |

|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-02-14, 23:25
|
|
|
W ko?cu dotarlim do Imaxa na Avatara.
Troch? mi g?upio, ale obraz zrobi? na mnie takie wra?enie, ?e a? mi si? nie chce przyczepia? do fabu?y, dialogów, a moooo?na by
Obraz mnie oczarowa?. Po obejrzeniu trailerów nawet przez chwil? nie s?dzi?em, ?e b?d? go ogl?da? z otwartymi ustami :]
konkrecik.
w kategorii kino rozrywkowe z prostym przes?aniem - 9,5/10.
tak si? zastanawiam, czy amerykanie kumaj? to przes?anie i widz? analogie
W Poznaniu graj? do ko?ca tygodnia, wi?c je?li kto? nie by?, to ma ostatni moment.
je?li kto? chce ogl?da? na kinie domowym czy monitorze - cz?eniu, oszcz?d? sobie |
_________________ www.3piksele.pl
www.slubny-obiektyw.pl - fotografia ?lubna i okoliczno?ciowa |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2010-02-15, 09:40
|
|
|
| cYnik napisał/a: | | je?li kto? chce ogl?da? na kinie domowym czy monitorze - cz?eniu, oszcz?d? sobie |
Damn right!
Niestety, ale obawiam si?, ?e dla wielu Polaków b?dzie to jedyna forma zapoznania si? z tym widowiskiem. Po?ród forumowiczów równie?. |
|
|
|
 |
|
|