|
Meetings :) |
| Autor |
Wiadomość |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-17, 16:33
Baretki:  |
|
|
Przecie? umawiali?my si?, ?e raport b?dzie w poniedzia?ek/wtorek, wi?c spoko. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-04-22, 00:13
|
|
|
Dzisiaj rozegralism z Feronem i Markiem (ownerem Chaosu) imperowizowane stracie, które okaza?o sie byc chyba najbardziej dramatyczn? i zdecydowanie najd?u?sza bitwa jak? rozegra?em- gralismy ponad 3,5 godziny!! .
Bitwa na standardowe ju? 1400pkt- Necroni vs Chaos i Imperial Guard (battlegrundowy debiut, a fluffowo to sie nawet zgrywa jakby sie ktos pyta?- przecie masa IG przesz?a na strone Chaosu, a poza tym do teraz niewielkie oddzia?y/garnizony, buntuj? si? przeciwko Imperium).
Naprawd? bitwa du?o bardziej ni? kapitalna, a Monolith dokonywa? cudów (powiem jedynie, ?e zosta? zdjety dopiero w ostatniej turze bitwy, notabene by?o to tak chyba mniej wiecej w dwudziestej turze )
To narazie tyle, raport powinien sie ukazac jutro (pisze go Feron) i nie mog? od?a?owa?, ?e nie mielismy aparatu. |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-04-28, 22:52
|
|
|
Dzi? widzia?em si? po 4 miesi?cznej przerwie z Matthew!
Mocarne figurki sobie sprawi?. Pomalowa? cz??? z nich ju? wi?c ro?nie nam w si?? Cie? na wszchodzie. Kapitalne pampry, army book, codex i katalog.
Fajowe prezenty mi przywióz?, hehe, jeden do Lotr i jeden do 40k - zaprezentuj? w odpowiednim miejscu i czasie, hehe.
Pewnie na Warsztatach si? spotkacie, a ja tymczasem mykam w Beskidy!
Mi?ego d?ugiego weekendu wszystkim battlegroundowcom! |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-05-03, 10:51
|
|
|
W nocy z wczoraj na dzis u niejakiego Marka- w?a?ciciela armii Chaosu wraz z Feronem jeszcze, zorganizowalismy sobie nielada nocn? sesj? gier fantastycznych . Najpierwy by?o malowanie, potem planszówka Gra o Tron a nastepnie Wh 40k do bia?ego rana. Rozegralismy 3 bitwy- pierwsz? na 1900pkt (Necroni vs. Chaos i IG) notabene troszk? nagielismy zasady gdyz koledzy pozwolili mi wstawic dwóch C'tanów, ale tylko podnios?o to klimat gry, która wcale nie okaza?a si? by? jednostronna; druga bitwe rozegrlasmy na 1600pkt, bli?niacza do poprzedniej, ta sama historia tylko bez Deceivera i tym razem to Necroni odpierali kontratak choasników; wreszcie trziecia bitwa- Necroni vs IG na 680pkt.
Pierwsze dwie bitwy (uprzedzaj?c troche fakty) zako?czy?y sie moimi zwyci?stwami (czym przerwa?em fataln? seri? ). Niestety dobra passa nie trwa?a d?ugo- w bitwie z IG zosta?em rozgrzmocony przez Ferona i jego Demolishera w 30 min, odnosz?c tym samym najdotkliwsz? jak narazie pora?k?.
Có? raz na wozie raz pod wozem, ja si? ciesz? z dwóch poprzednich kapitalnych, epickich i do ko?ca wyrównanych bitew (szczególnie tej drugiej).
Raporty i zdjecia postaram sie zamiescic dzisiaj o ile starczy czasu i checi, bo po nieprzespanej nocy ledwo trzymam sie na nogach |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-05-03, 11:30
|
|
Oj, oj radz? za bardzo nie odbiega? od fluffu, bo nabieramy z?ych nawyków, których pó?niej ci??ko si? wyzby?. Lepiej zagra? wed?ug zasad na mniejsze punkty. Chaos i IG jeszcze mog? zrozumie?, ale dwóch niezbyt lubi?cych si? Bogów Necronów to ju? pachnie mi wiecie, czym . |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-05-03, 11:30
|
|
| pikusMAIDEN napisał/a: | | potem planszówka Gra o Tron |
Poprosi?bym o ma?? recenzj?, na przyk?ad w temacie o Martinie. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-05-03, 13:05
|
|
|
| jacoleko napisał/a: | | Oj, oj radz? za bardzo nie odbiega? od fluffu, bo nabieramy z?ych nawyków, których pó?niej ci??ko si? wyzby?. Lepiej zagra? wed?ug zasad na mniejsze punkty. Chaos i IG jeszcze mog? zrozumie?, ale dwóch niezbyt lubi?cych si? Bogów Necronów to ju? pachnie mi wiecie, czym |
Co do IG z Chaosem to akurat nie jest ?aden problem, gdy? tak jak zakony SM bardzo wiele oddzia?ów Gwardii dokona?o herezii. Co do dwóch C'tanów- spokojnie, to by? tylko raz, tak just for fun i ja uwa?am, ze akurat "fun" w tej bitwie by? i to ogromny, z reszt? jak napisze raport to zobaczycie Oczywscie tego typu praktyk wiecej stosowa? nie bed?, bo z reszt? mnie Jacku znasz i zdecydowanie nie o wygran? mi tu chodzi?o (my?l?, ?e tego zwyci?stwa nie nalezy zreaszt? w ?adnych statystkach odnotowywa? )
| Cytat: | pikusMAIDEN napisa?/a:
potem planszówka Gra o Tron
Poprosi?bym o ma?? recenzj?, na przyk?ad w temacie o Martinie. |
Co do recenzji to tutaj mysle Feron si? wypowie szerzej, gdyz ja gra?em w to pierwszy raz, acz nie powiem, wci?gaj?ce i ciekawe, szczególnie jak si? gra na du?? liczb? rodów. |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-05-03, 16:57
|
|
Moim zdaniem ust?pstwa takie zabijaj? gre, i zgadzam si? z Jackiem w 100%. Trzymajmy si? zasad drodzy bracia i siostry |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-05-09, 19:27
|
|
|
Szukam chetnych na bitwe w piatek lub sobote (raczej piatek) wieczorem. Wszycy chetni zg?asza? si? (mam nadziej?, ?e cho? jeden si? znajdzie ) |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-05-09, 19:53
|
|
| Ja ewentualn? w czwartek mog? napisa?, kiedy mi pasi nie wcze?niej |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-05-09, 20:59
|
|
Jak b?de móg? to ch?tnie zagram, albo pokibicuje |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2006-05-10, 09:45
|
|
Czemu nie, te? ch?tnie by? zagra? |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-05-11, 06:37
|
|
| Ja odpadam jako gracz i jako ewentualny kibic. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-05-11, 07:20
|
|
|
To pozostaj? jeszcze Drzewiec i Zapa?- mo?e kolejny chwilowy sojusz miedzy Tau a DE? |
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2006-05-11, 14:06
|
|
Wielkie sory, ale niestety nie mog?, mo?e innym razem. |
|