|
15 edycja |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-03, 20:51
Baretki:  |
|
|
Jacek, ja mog? zagra? Isengardem (dla odmiany od Rohanu ). Tyle, ?e nie wiem jak u ciebie z Dobr? stron?. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-03, 22:32
|
|
U mnie Hobbici. Grywalni za bardzo na razie nie s?, bo raczej wi?kszo?? jednostek to jacy? bohaterowie i co za tym idzie ich koszt jest du?y jak na ich mo?liwo?ci, ale oczywi?cie mog? zagra? nimi. Powiem tylko, ?e ?rednia cena wystawienia jednego z nich to oko?o 40pkt.
Cho? nie pogniewa?bym si? gdyby to Isengard zmierzy? si? z, Mori?, bo wszak Gobliny raczej s?u?? z?u ze strachu nie za? z przekonania. Tak zreszt? je odbieram. I pewnie maj?c przewag? lub ja tylko wyczuwaj?c obróci?yby si? przeciw swemu Panu. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-04, 09:02
|
|
| jacoleko napisał/a: | | Cho? nie pogniewa?bym si? gdyby to Isengard zmierzy? si? z, Mori?, bo wszak Gobliny raczej s?u?? z?u ze strachu nie za? z przekonania. Tak zreszt? je odbieram. I pewnie maj?c przewag? lub ja tylko wyczuwaj?c obróci?yby si? przeciw swemu Panu. |
i tutaj si? mylisz, oni nigdy si? nie sprzeciwi? woli pana |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-04, 10:18
|
|
| I tutaj ja si? nie zgodz? z Tob?. Gobliny s? bardzo przebieg?e i pokr?tne. S?u?? tylko ze strachu to nie Orki czy te? Uruk-hai. Zreszt? w ich opisie te co by?o dane mi czyta? jasno wynika jakie s?. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2007-01-04, 16:37
|
|
|
Je?eli to w miare ma?a bitwa, zawsze moze to byc sprzeczka (delikatnie to uj??em) miedzy goblinami a ich wiekszymi kolegami co akurat zdarza?o sie dosc czesto vide Cirith Ungol, czy "eskorta" Pippina i Merrego (oczywscie w wydaniu figurkowym na troche wieksz? skale) |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-04, 22:37
|
|
Do?? trafny przyk?ad, cho? nie dotyczy Goblinów, lecz Orków. My?l?, ?e akurat, Gobliny pod tym wzgl?dem nie ust?puj? Orkom a nawet ?miem przypuszcza?, ?e s? bardziej nawet agresywne (bardziej dzikie mo?e nawet zwierz?ce).
Co do grania to bitwy, jakie rozegram to:
Isengard z Shire. Mog? wystawi? na 190 pkt.
Moja pierwsza bitwa w WFB, czyli Szkielety kontra Nocniki na 609 pkt. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2007-01-04, 22:45
|
|
|
| jacoleko napisał/a: | | Do?? trafny przyk?ad, cho? nie dotyczy Goblinów, lecz Orków. My?l?, ?e akurat, Gobliny pod tym wzgl?dem nie ust?puj? Orkom a nawet ?miem przypuszcza?, ?e s? bardziej nawet agresywne (bardziej dzikie mo?e nawet zwierz?ce). |
Wiem, ?? nie dotyczy Goblinów, ale "zielonoskórzy" to "zielonoskórzy" skrót myslowy taki |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-04, 23:32
|
|
| Cytat: | | Do?? trafny przyk?ad, cho? nie dotyczy Goblinów, lecz Orków. | Ech, dzieci filmu
Gobliny to orki, orki to gobliny |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-05, 05:58
|
|
| Watcher napisał/a: | | Cytat: | | Do?? trafny przyk?ad, cho? nie dotyczy Goblinów, lecz Orków. | Ech, dzieci filmu
Gobliny to orki, orki to gobliny |
a ja sie nie zgadzam ?e Orki to Gobliny.
co je niby ??czy? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-05, 08:14
|
|
grrrrr
w ?wiecie ksi??ki - wszystko. to synonimy. |

|
|
|
 |
KacperTheCowboy
Diuk

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2007-01-05, 15:24
|
|
|
Mnie na warsztatach te? nieb?dzie... Musze sprz?ta?, bo go?cie przychodz? akurat w t? sobot? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-06, 10:48
|
|
| Sorry, spó?ni? si?, b?d? oko?o 13. |

|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-06, 17:43
|
|
No i po warsztatach. Odby?y si? dwie bitwy w WFB. Niestety w LOTR nie z braku czasu.
Bitwy WFB by?y czysto szkoleniowe, aby zapozna? si? z mechanikom i zasadami, które by?y dopiero co li?ni?te. Ale lepiej uczy? ich si? graj?c ni? tylko czyta? na sucho ksi??k? z nimi .
W obu bitwach uczestniczy?em czynnie, czyli gra?em no i obie przegra?em . Pierwsza ze szkieletami a druga z lizakami.
Odwiedzi? te? nas nowy cz?onek, który pewnie niebawem te? b?dzie bra? czynny udzia? w warsztatach. W ka?dym razie mam tak? nadziej?. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-06, 17:45
|
|
I to jaki cz?onek
Ja ca?e warsztaty malowa?em i przygl?da?em si? rozgrywkom Obie by?y emocjonuj?ce, szczególnie pierwsza (bo w drugiej to bardziej kopanie le??cego by?o ). |

|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-01-06, 17:49
|