Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmierzch grania
Autor Wiadomość
Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-01-28, 17:58   

Wtr?c? tylko swoje 3 grosze:
Faktycznie chyba zbyt dos?ownie i powa?nie wi?kszo?? potraktowa?a s?owa Jacoleko. Co zabawne - fana gier i mi?o?nika wszelakich maszynek do ich odpalania.

strzelba napisał/a:
Nie wi?za?bym utraty ochoty na gry z doro?leniem, zw?aszcza rozumianym jako przemian? jako?ciow? ?ycia i wej?cie na wy?szy, lepszy poziom.

Dok?adnie. Sam od pewnego czasu prze?ywam pewien spadek swego zainteresowania grami video, ale wiem, ?e nie ma on nic wspólnego z wydoro?leniem (bo czy mo?na z tego "wydoro?le?"?). Nieprzerwalnie si?gam po pras? bran?ow? (trzeba by? w temacie) i nie ukrywam, ?e nie przejd? oboj?tnie obok ?adnej dobrej pozycji (vide wizyta w pracy brata i partyjka PGR3 w HD na kilkudziesi?cio calowej Bravii - to jest to!! dzi?ki temu epizodowi wiem, ?e nowoczesne gry maj? wieeele nowego do zaoferowania), a z braku czasu (ten wolny g?ównie na jeszcze mniej "doros?e" hobby przeznaczony) moje kontakty z grami ograniczam do wprowadzania w nie swoich pociech.

Klub: battleground

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-01-28, 18:12   
   Baretki: zalozyciel

Cytat:
Faktycznie chyba zbyt dos?ownie i powa?nie wi?kszo?? potraktowa?a s?owa Jacoleko. Co zabawne - fana gier i mi?o?nika wszelakich maszynek do ich odpalania.
Ty chyba te? go do ko?ca nie zrozumia?e? :) On w?a?nie ju? w nic nie gra :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-01-28, 18:16   

A na Warsztatach s?ysza?em, ?e Plemiona m?czy!??!

* sam s?ysza?em jak si? bardzo interesuje plemionami, czy?by zaprzeczenie ?? - moderator

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-01-28, 18:17   

Nie, on jedynie wie jak si? w to gra :) Nie m?czy niczego - a z tego co zrozumia?em, to trwa ju? kilka tygodni :)

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2007-01-28, 20:30   

Trwam w tym od dobrych 3 miesi?cy. Zreszt? przedtem te? nie gra?em zbyt wiele. Stan taki jest od dobrych 2 lat a mo?e d?u?ej. :?:
No, ale mo?e jak usilnie b?dziecie nalega? to sku??e si? na te wasze Plemiona. :-P

* prosz?, prosz?, a jednak gra w plemiona i to nie od jednego, ani dwóch, ani trzech dnii. Jacek nic z tego nie kapuje, co piszesz - mod.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2013-01-05, 00:00   Re: Zmierzch grania

jacoleko napisał/a:
Temat wydzielony z: World ofWarcraft

Dla mnie szkoda czasu i ?ycia na tego typu gry. Chyba z nich wyros?em. Zreszt? wszelakie gry komputerowe nic nie daj? oprócz ?lepoty braku czasu który po?eraj?. Zreszt? jak we wszystkim trzeba mie? umiar.

Lepiej pobawi? si? w realu z kobiet? :-)
Tak jako? przypadkiem trafi?em :rotfl:

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2013-01-05, 01:01   

Nie lubie tego typu gier bo zmuszaj? cz?owieka do ?l?czenia nad nimi niestety.
Prawda jest taka ?e aby co? w nich osi?gn?? i nie by? farm? dla innych musimy codziennie pilnowa? swojego ludka zamku ziemi czy co tam jeszcze.
Mowa o grach typu plemiona, ogame, terra millitaris itp.
WoW to troch? inny typ gry ale te? szkoda by mi by?o czasu. Wol? jednak swoj? konsole od 3-trzech PC (bo tyle ich mam) które stoj? sobie i zbieraj? kurz.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2013-01-06, 01:22   
   Baretki: tartar zalozyciel

A to dobre, a tak na marginesie to liczy si? jako??, a nie ilo?? je?eli chodzi o PC-ty (przypuszczam, ?e masz starsze typy i ju? w nic nowego nie pograsz :mag: )

Klub: battleground-castigatores

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2013-01-06, 02:50   

Kompek - Procek jaki? 3GHz Athlon, 4 GB ramu (DDR3), grafika 1GB G-force 650 jaki? tam, dyski twarde 2 x 1TB, monitor 22'' LED FULL HD, VISTA
Laptop - 2,3GHz INTEL i3, 3GB ramu, grafa 1GB G-force 310M, 15,5" ekran LED FULL HD. Windows 7
Kompek stary Athlon 64 1,8 GHz, 1,5GB ramu, G-Force 410 1GB ramu, dyski 3 sztuki ??czna pojemno?? co? ko?o 2TB (komp nie odpalany od 1 roku lub d?u?ej), monitor LCD 19", Windows XP

Jeszcze bym pogra? :)
Szkoda kasy na ci?g?? modernizacj?. Lepsza konsola (wystarcza z niej wra?e?) :devil1:

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2013-01-06, 13:47   
   Baretki: tartar zalozyciel

A wiesz mi, ?e s? fajne gry :mag:

Klub: battleground-castigatores

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2013-01-06, 13:55   

Mo?e i s? ale co z tego na konsolach te? s?.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2013-01-06, 14:45   

No nie wszystkie. Rodziny Total War, Europa Universalis czy Diablo tam nie u?wiadczysz a Civilization jest w uproszczonej wersji (dla kretynów ;) ). Nie mówi?c o tym, ?e nie ma tam takich pere?ek jak Everchrome, Baldurs Gate Enhanced czy Endless Space. Generalnie rynek strategii i symulacji. Ale ja nie po to przypomnia?em ten cytat. Ty tam nie pisa?e? tylko o mudach, Ty tam pisa?e? ?e w ogóle z gier wydoro?la?e? ;)

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2013-01-06, 22:02   

Zgadza si? gry nie s? dla mnie wyznacznikiem ?ycia. Lubie pogra? ale nic na si?? a i obowi?zki przez granie nie s? odk?adane na za? bo musze co? przej??. Trzeba co? zrobi? to robie.
A ?e trace nie graj?c w takie fajne gry co mi tam jako? to prze?yje. :devil1:

GyzzBurn 
Następca tronu

Wysłany: 2013-02-16, 09:57   

Ogólnie rzecz bior?c: ?ycie to strata czasu. Chodzi jednak o to, ?eby traci? ten czas jak najd?u?ej, w jak najbardziej interesuj?cym towarzystwie, jak najprzyjemniej i w jak najlepszym zdrowiu. Niestety dwa ostatnie warunki cz?sto si? wykluczaj?. :]

Poza tym, zamiast marnowa? czas na rozrywki, zawsze mo?na sobie ?ycie przed?u?y? - np. dzi?ki uprawianiu nudy niczym mój ulubieniec Dunbar z Paragrafu 22.

"Dunbar znowu le?a? na wznak, bez ruchu, wpatrzony szklanym wzrokiem w sufit. Pracowa? nad prze­d?u?eniem sobie ?ycia. Osi?ga? to przez uprawianie nudy. Dunbar tak gorliwie pracowa? nad przed?u?eniem sobie ?ycia, ?e mo?na go by?o wzi?? za nieboszczyka."

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2013-02-26, 13:15   

:rotfl:

acha Watch... od kiedy DIABLO nie ma na konsolach?? DIABLO jest, DIABLO 2 nie ma i DIABLO 3 nadchodzi.

Ale TOTAL WARÓW nie ma a szkoda bo jestem najwi?kszym fanem serii w?ród naszego grona :) DO dzi? zagrywam si? w ROME:Total War - Alexander

Odpowiedz do tematu