|
Diamentowa Wie?a |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-04-09, 10:16 Diamentowa Wie?a
Baretki:  |
|
|
6 VIII 841 EL, Tala Varonn
Prolog
Otacza?a ich usiana ska?ami trawiasta równina. I niepoj?ty masyw gigantycznej wie?y na wschodzie, coraz bli?szy.
Diamentowa Wie?a mia?a prawie kilometr wysoko?ci. Jej brudnoczerwone mury pi??y si? w gór? tworz?c kszta?t sto?ka o niemal kilometrowej ?rednicy podstawie. Na niedosi??nym szczycie znajdowa?a si? jaka? l?ni?ca w s?o?cu konstrukcja, z do?u jednak nie wida? by?o czym by?a, ani do czego s?u?y?a. Do Wie?y prowadzi?y cztery ?elazne bramy, naje?one machiku?ami i oflankowane basztami. Nikt ich nigdy nie sforsowa?, tak przynajmniej mówili Salaha?czycy. Wokó? Wie?y znajdowa?o si? bez?adnie budowane miasto b?d?ce w istocie gigantycznym obozem niewolników oraz koszarami dla greli i innych przedstawicieli Pomiotu Cienia. W samej Wie?y rezydowa? Titus Ulvendor, Wicekról Zachodu, gubernator zarz?dzaj?cy zachodnimi kresami saronickiego królestwa. Ten licz?cy sobie 4000 lat mroczny elf by? obiektem ci?gle nieudanych zamachów S?o?c.
S?o?ca by?y elitarn? organizacj? salaha?skich wojowników którzy prowadzili partyzanck? wojn? przeciw Tala Varonn na Polach Bohaterów. Ich kilkunastoosobowe grupy zwane Promieniami ukrywa?y si? mi?dzy mi?dzy wzgórzami tego s?abo kontrolowanego przez Dauroha terytorium i stara?y si? os?abia? saronitów - oraz zbiera? o nich wiadomo?ci. S?o?ca istnia?y ju? 200 lat, 200 lat wype?nionych wojn?.
Trójce przyjació? towarzyszy?y cztery S?o?ca, resztki rozbitego przez mroczne elfy Promienia. Ismail, Ullam, Beri oraz Aslan powiedzieli im wczoraj w ukrytej bazie, i? id? ku Miastu Pod Wie?? gdy? gdzie? tam ukrywa si? Ibrahim, dowódca innego zniszczonego Promienia. Dotar? do nich go??b Ibrahima. Z uwagi na niebezpiecze?stwo przechwycenia nie napisa? on gdzie si? dok?adnie znajduje - napisa? jedynie "pi?? czaszek przy pó?nocnej paszczy". Ci??ko ranny Ibrahim nie potrafi? sam wyrwa? si? z tej pu?apki.
Wi?c teraz oni pomog? mu to zrobi?. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2007-04-09, 13:43
|
|
Nareszcie wystartowali?my . Je?li mo?na ju? deklarowa?.
Po drodze do celu rozgl?dam si? za zio?ami jak i za ewentualnym zagro?eniem. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2007-04-09, 15:45
|
|
| Towarzysze czy wiecie, gdzie znajduj? si? wasz brat Ibrahim ? |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2007-04-09, 16:28
|
|
| ja mniemam ?e wiedz? mimo i? wiadomo?? by?a pisana szyfrem |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-04-09, 20:00
|
|
| Nie wiedz?. Wiedz? tylko o tych pi?ciu czaszkach i pó?nocnej paszczy. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2007-04-09, 21:00
|
|
o to mniej wi?cej mi chodzi?o:)
czyli w jakim kierunku sie uda? maj? |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2007-04-10, 21:38
|
|
|
-he he! Tylko mi nie mówcie, ze bedziemy du?o gadali z kim kolwiek. Ja my?le ?e pchamy sie w samo z?o, jak ch?op z babo do stodo?y... he he he,. Ino szybko ino mocno! Rozumiecie? H?? Ty Tauronie na pewno wiesz co mam na my?li, wpadamy, szybkie r?ni?cie, zarzy-na-nie i ju? nas nie ma. na TO w?a?nie licz?! ?e poleje si? krew! |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2007-04-10, 21:43
|
|
Pewnie b?dziesz mia? okazj? rozwali? par? ?bów, lecz w?tpi? czy zrobimy to otwarcie. Licz? raczej, ?e b?dzie a raczej musi by? cicha akcja, bo pewnie Ibrahima ma niezwykle wa?ne informacje, które mog? si? przyda? w zniszczeniu tego plugawego z?a. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-04-11, 16:52
|
|
- Tu si? zatrzymamy - szepn?? Ismail wskazuj?c spore kamienne osypisko pod niewysokim wzgórzem.
Ros?y, ?niady Ismail by? najwyra?niej dowódc? grupy. Na jego szarej opo?czy s?o?ce mia?o pi?? promieni, co by?o najwyra?niej jakim? rodzajem rangi. Za plecami zatkni?te mia? dwie szable.
- Jutro dotrzemy do miasta pod Wie?? - doda? jeszcze zdejmuj?c z ramienia podró?n? torb?. Beri i Aslan, dwa S?a?ca nie umiej?ce mówi? vandean? usiedli ci??ko na ziemi? wyra?nie ciesz?c si? z odpoczynku.
- B?dziemy stra?owa? dwójkami, wy w trójk?, jak wczoraj - powiedzia? Ullam, niewysoki Salaha?czyk z twarz? paskudnie pokiereszowan? przez osp?. - Chcecie pierwsz?, drug? czy trzeci? wart?? |

|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2007-04-11, 18:30
|
|
| My?l?, ?e we?miemy pierwsz?, je?eli moi towarzysze si? zgodz?. Ismailu czy móg?by? mnie nauczy? paru zwrotów w twoim j?zyku, bo bardzo podoba mi si? jego brzmienie. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2007-04-13, 23:00
|
|
| Dobra bierzemy pierwsi wart?, a teraz mo?e by tak przedstawiono nam szczegó?owy plan dotarcia do waszego brata. |
 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-04-15, 18:35
|
|
Nadej?cie nocy przywitali z wdzi?czno?ci?, s?oneczny ?ar w tej krainie by? na d?u?sz?, met? nie do zniesienia. Dywan gwiazd na niebie wygl?da? tu szczególnie okazale z wyra?nie widoczn? Wst?g? Bogów przecinaj?c? je wpó?.
Nie rozpalali ogniska, S?o?ca nie robi?y tego niemal nigdy. Czterej Salaha?czycy pogr??yli si? we ?nie, Aquantus podziwia? ich za umiej?tno?? pogr??enia si? we ?nie niemal od razu. Brodaty Aslan chrapa? tak g?o?no, ?e Aquantus naprawd? ba? si? i? ?ci?gnie w ten sposób wrogów. A byli przecie? wsz?dzie wokó?.
Na przyk?ad nad nimi. Serce Vandejczyka zacz??o bi? bardzo szybko.
Na niewielkiej skarpie znajdowa?a si? mroczna, czworono?na sylwetka. Z g??bi jej gard?a dobywa? si? harkot. Z oczu bi? czerwony blask.
Zza skarpy doszed? d?wi?k nadje?d?aj?cych koni. |

|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2007-04-15, 20:21
|
|
Czy mog? okre?li? ile jest koni, na zasadzie tupotu kopyt - mniej wi?cej czy to tysi?c cz b10 np.
Panowie pobudka. ?ucznicy szykujcie si?. Zaraz przecie? to teren salaha?czyków. Panowie czekam na wasze decyzje, w ko?cu tylko wy mo?ecie wiedzie? co nasz czeka i co to za stwór ? |
 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2007-04-15, 21:45
|
|
O w mord?, co to. Czy to jaki? Diabelski Ogar? Mam tylko nadziej?, ?e nas nie wyczu?.
W razie, czego szykuje ?uk i gdy zaatakuj? strzelam w te czerwone ?lepia. |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2007-04-17, 10:28
|
|
|
| - He He! Czy w dzie? czy w nocy gotów jestem... pierdoln?? mi?dzy oczy! Dawa? mo go tutaj Aghh!!! |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
 |
|
|