|
Nightwish |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-07-18, 21:30 Nightwish
Baretki:  |
|
|
Mam ma?o czasu, musz? si? streszcza?.
W?a?nie s?ucham ich albumu z 2004 roku, "Once". POT?GA! Rozwijaj? si?, rozwijaj?. Bogactwo takiego "Ghost love score" jest osza?amiaj?ce, motyw przechodzi w motyw, instrumentarium przebogate, nawet wokalistka wsparta chórem prezentuje si? jeszcze lepiej ni? kiedy?. Jestem zauroczony BRAWO! |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Amy
Margrabia

|
Wysłany: 2005-07-18, 21:34
|
|
|
Kurde, nie mam mozliwosci zeby sciagnac |
_________________ I choose to live and to
Grow, take and give and to
Move, learn and love and to
Cry, kill and die and to
Be paranoid and to
Lie, hate and fear and to
Do what it takes to move through |
|
|
|
 |
Iliador
Margrabia

|
Wysłany: 2005-07-19, 07:44
|
|
|
Zespol moze nie poraza pomyslami, ale jest genialny pod wzgledem klimatu (na Once to tylko w Nemo, Ghost Love Score i Higher Than Hope slychac, reszta to bardziej 'standardowe' (:D) granie). Ale i tak genialna plyta (na pewno lepsza od poprzedniczki) . Nuclear Blast niezle wpompowal kasy w promocje albumu. Teraz kazda "gotyk dziewczyna (lol co ma gotyk do Nightwisha) sluchajaca HIMa" wymienia Najtlisza za zespol nr 1 . |
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2005-09-27, 20:10
|
|
|
Pam param pam paa! I na co czekamy, na co? Na 3 DVD koncertowe! Mo?e b?dzie na gwiazdk?... cho? pewnie nie ale czekamy z niecierpliwo?ci?! Teraz trzeba uciu?a? 59,90 na kolejn? p?yt? z serii Best of Nightwish, w sumie mam wszystkie utwory, ale to tak ?licznie wygl?da w ca?o?ci |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2005-09-28, 16:04
|
|
|
| Oj tak...Once mia?am szans? przes?ucha? dzi?ki Iliadorkowi ^_^ I jakby nie by?o, bardzo mi si? ta p?ytka spodoba?a. Pó?niej ju? chyba od Pantufla mam kilka innych p?ytek, wi?c Nightwishowe szale?stwo trwa X3 i tylko czekam, a? mnie Pantufel zaprosi na Nightwishow? noc (oczywi?cie chodzi o obejrzenie konsertu jakowego? X3) |
|
 |
Amy
Margrabia

|
Wysłany: 2005-09-28, 18:06
|
|
|
?ci?gn??am, wys?ucha?am ponad po?owe, po czym NATYCHMIAST wywali?am. Szkoda miejsca na dysku... przez ca?y dzien mia?am niestrawno?? |
Cry, kill and die and to
Be paranoid and to
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2005-09-28, 18:43
|
|
|
| Nie ka?dy musi lubi? takie klimaty. Tyle powiem. |
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2005-09-28, 18:58
|
|
|
Silu, w sobot? mam prawie pusty dom, wi?c niczemu nie zawadzi jak przekoczujemy noc przed DVD Koncerty 2 mam wi?c, mo?e masz ochot?? Nadrobimy tez zaleg?o?ci filmowe |
_________________ "Nie jeste?my Szwedami, Rosjanami nie b?dziemy nigdy, b?d?my wi?c Finami!" |
|
|
|
 |
Amy
Margrabia

|
Wysłany: 2005-09-28, 19:49
|
|
|
| Sorry, ?e sie wtr?cam i kontynuuj? waszego offtopa, ale mo?e takie rzeczy za?atwiajcie na privie? Naprawde, my?l?, ?e nikogo nie interesuje, ?e zamierzacie si? spotka? i ogl?da? koncerty Nightwisha... |
Cry, kill and die and to
Be paranoid and to
|
|
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2005-09-28, 20:26
|
|
|
Chc?c nie chc?c ma to du?y zwi?zek z Nightwish'em.
P.S Czy posiada kto? singiel 'The Carpenter' ? W sklepach go wymrozi?o... |
_________________ "Nie jeste?my Szwedami, Rosjanami nie b?dziemy nigdy, b?d?my wi?c Finami!" |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-10-24, 18:39
Baretki:  |
|
|
| onet napisał/a: | Nightwish bez wokalistki
Muzycy Nightwish postanowili rozsta? si? z wokalistk? Tarj? Turunen.
Lider zespo?u, klawiszowiec Tuomas Holopainen, wyda? list otwarty skierowany do Tarji Turunen. Czytamy w nim mi?dzy innymi:
"Droga Tarjo. Nadszed? ju? czas wyboru odno?nie tego, czy zako?czy si? kariera Nightwish, czy te? wci?? b?dziemy istnie?. Pracowali?my ci??ko przez dziewi?? lat i za wcze?nie jeszcze by si? poddawa?. Nightwish to styl ?ycia, co? co warte jest absolutnego po?wi?cenia i jeszcze nie chcemy tego zako?czy?".
"Równie wa?ne jest to, ?e nie potrafimy kontynuowa? dzia?alno?ci z tob? i Marcelo. Przez ostatni rok wydarzy?o si? co? smutnego, co? nad czym zastanawia?em si? ka?dego dnia, ka?dego poranka i ka?dej nocy. Twoja postawa i zachowanie nie maj? ju? nic wspólnego z Nightwish. Pojawi?y si? u ciebie pewne cechy charakteru, których nigdy bym si? nie spodziewa? po starych przyjacio?ach. Ludzie, którzy nie rozmawiaj? ze sob? przez rok, nie nale?? ju? do tej samej grupy".
Dalej Tuomas narzeka, ?e Tarja za mocno skupi?a si? na biznesowej stronie dzia?alno?ci, a zapomnia?a o emocjach, oraz dodaje:
"Wydaje ci si?, ?e po?wieci?a? siebie i swoj? karier? dla Nightwish, a powinna? raczej zastanowi? si? jak wiele dzi?ki temu zyska?a?".
"Po prostu nie potrafi? ju? pisa? dla ciebie kolejnych piosenek" – t?umaczy klawiszowiec.
Szczegó?y rozstania maj? by? szczegó?owo wyt?umaczone w ksi??ce o zespole, która na rynek trafi w maju 2006. |
|

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2005-10-24, 19:03
|
|
|
Pozostaje podzi?kowa? za 9 lat wspania?ej muzyki... |
|
|
|
 |
Iliador
Margrabia

|
Wysłany: 2005-10-25, 06:19
|
|
|
| Niby kogo wezma na wokal? Sami wzieli wokalisto-basiste z Tarota, a teraz jojcza ;]. |
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

|
Wysłany: 2005-10-28, 20:00
|
|
|
| Szczerze wam powiem ?e wokalistka Nightwish by?a najs?abszym elkementem zespo?u dlatego w du?ej mierze nie przepadam za nimi. Muzyka wporzo, s?owa ok ale daj_mi_bana nie moge znie?? jej "wycia":) |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

|
Wysłany: 2005-10-28, 20:01
|
|
|