|
Chaos |
| Autor |
Wiadomość |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2007-08-19, 17:55 Chaos
|
|
|
Mam nowy codex do Chaosu, na razie na gor?co wiec tylko pare spostrzezen.
Przede wszystkim potwierdzi?y si? plotki o braku wargearu ale jest to zmiana na..lepsze. Dlaczego? Otóz strasznie rozbudowany jest army list (kilkanascie stron) i KAZDA jednostka jest dok??dnie opisana(wargear, WSZYSTKIE mo?liwe apgrejdy, specjalne zasady etc.) nie ma wiec zadnych mozliwosci kombinowania i oszukiwania rywala, nie ma tez potrzeby robienia rozpisek i uzywania army buildera WSZYSTKo jest czarno na bia?ym, wystarczy podker?li?:D
Sprawa druga nowe figurki (nie chodzi o nowoedycyjne modele) do ca?ego chaosu pojawiaja sie tylko dwie- Huron Blackheart (notabene IMHO do?c s?aby) i nowy pojazd, pami?taj?cy jeszcze przedherezyjne czasy Vindicator (HS) no i grywalne s? Spawny które do tej pory by?y w Wargearze. Ale dla mnie (jako World Eaters) nowych modeli jest wiecej bo mam dost?p do WSZYSTKICH, nie ma juz podzia?u które figurki moze uzywac poszczególny Bog (przyk??dowo nie mog?em miec Raptorów bo mia?y zasade hit and run która k?oci sie z dewiz? mojej armii, teraz moge:)
Zmiany dotyczace zasad raczej kosmetyczne par? os?abien (m.in dreadnought, defiler) i wzmocnie? (bajki, lord) aczkolwiek jestpar? zmian fluffowych które maja istotny wp?yw na rozgrywk? przyk?ad- wczesniej Deamon Prince by? traktowany jak Lord który zosta? ca?kowicie op?tany przez demony Chaosu dlatego NIE MO?NA by?o miec oby na stole teraz mozna miec nie tyle obu co nawet DWA deamon prince
Co do wzmocnien ciekawy jest Land Raider, nie dosc ze tanszy to jeszcze po wyjsciu z niego figurki moga szarzowac:D (a mozna tam wsadzic termosów czy Oblitów)
Duzo roszad slotowych- Obliteratorzy zamienili sie miejscami z dredem, spawny z wargearu do fast attack i co ciekawe wszystkie demony sa bezslotowe. Strasznie mi sie to w Tartarze przyda:D
Co na pewno jest mi na r?ke? Wszystko jest tansze nie ma ?adowania equipmentu i przegietych zasad Wyobrazcie sobie ze Termos kosztuje 30 punktów!!!!
Co mi sie nie podoba? Unifikacja armii. Nie ma surowych regu? co moge miec a czego nie i to zabija klimat armii troche.
A na koniec ciekawostka która mnie z krzes?a zwali?a- Spawny które sie dosc czesto w tym poscie przewija?y. To jest niby Fast attack a jakie maja statystyki? przosze bardzo
WS 3 Inicjatywa 3 nie maja save'a a na dodatek...sa slow and porpuseful:D |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-08-19, 20:05
Baretki:  |
|
|
Bezslotowe jednostki? Chyba ?nisz. Nie ma takiej mo?liwo?ci. To by by?o wbrew zasadom. Dobrze poczytaj.
temat lepiej przenie?? |
| Ostatnio zmieniony przez jacoleko 2007-08-19, 21:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2007-08-19, 21:55
|
|
I mod. by móg? zmieni? temat na ogólny o Chaoisie, bo za 3 posty temat si? pewnie urwie:P
A co do zmian... Klimat zale?y od gracza, je?li sam zechce, to dobierze jednostki klimatycznie.
Likwidacja Wargearu nawet dobra, ale nie my?l, ?e b?dziesz gra? ze mn? bez rozpiski! |
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2007-08-19, 22:18
|
|
|
| jacoleko napisał/a: | | Bezslotowe jednostki? Chyba ?nisz. Nie ma takiej mo?liwo?ci. To by by?o wbrew zasadom. |
Units of Summoned Lesser Deamons DO NOT USE UP ANY force organisation chart selection |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-08-19, 22:26
|
|
Jedyne wyj?cie, ?e s? przyzywane i to pewnie nie przez wszystkich. Poczytaj sobie dalej . No chyba, ?e robi? tez jako ochraniarze u jakiej? jednostki. |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2007-08-19, 22:32
|
|
|
| jacoleko napisał/a: | | ?e s? przyzywane i to pewnie nie przez wszystkich. |
tak s? summonowane(i to przez wszytskich z tym ze jesli przez goscia z osobist? ikona to nie musza rzucac scatterem) z tym ze wczesniej jak by?y liczone jako Troopsy to tez mia?y t? zasad? |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2007-08-20, 09:14
|
|
|
I jeszcze. Jak zmienia sie moja armia (bo wciaz pozostaje przy World Eaters)?
otóz przede wszystkim zmienia sie zasada marków nie mozna dac znaku boga kazdemu modelowi (co wczesniej by?o obowiazkiem) ale mozna ja dac JEDNEMU MODELOWI w oddziale (wyj?tek Troopsy gdzie znak maja wszyscy i independent charactery które rowniez maja w?asne znaki) jest to tansze bez watpeinia rozwiazanie bo znak u jednego modelu daje go automatycznie WSZYSTKIM w oddziale jednak gdy dany model zginie reszta..tez go traci w moim przypadku straca jeden atak i bycie fearless
Sprawa druga mój mark daje teraz tylko jeden atak NIE MA wiec zasady blood frenzy:( berserkerzy(ale tylko oni) dostaja jednak w zamian WS 5 no i mozliwosc kontrolowania ich poczyna?:D
No i co chyba najwazniejsze mam dostep do wszystkich modeli o czym juz wspomina?em dzieki czemu moja armia moze byc o wiele bardziej róznorodna i w zasadzie na kazdy slot mam jednostki rezerwowe takze moge wybierac
| Zapa? napisał/a: | Klimat zale?y od gracza, je?li sam zechce, to dobierze jednostki klimatycznie.
|
Moze i masz racje ale zobacz, przed zmianami moja armia wyglada?a mniej wiecej tak:
Zgraja zadnych krwi fanatyków których nie sposób okie?zna? zadna taktyk?, którzy gardz? bronia zasiegow? preferujac walk? wr?cz.
I jak to sie ma do tego ze moge sobie wziac Raptorów którzy po wpadnieciu w CC odrywaja sie od niego? Do obliteratorów ktorzy rozwalaja wszytsko z odlegoosci 48 cali? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2007-08-20, 09:23
|
|
| Zmieni?em temat: od teraz jest to ogólny topic dla chaosu. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
|
|