|
ostatnio obejrzane/godne polecenia/ulubione |
| Autor |
Wiadomość |
Claroos
Żebrak

|
Wysłany: 2007-08-30, 11:26
|
|
|
Niedawno ogl?da?em w kinie Szklan? Pu?apk? 4.0 Bardzo ciekawy film z dziadkiem w roli g?ownej. No, ale nie ma co narzeka?. Przyjemnie si? ogl?da?o i nie chcia?o odrywa? od fotela do kibelka |
_________________ you are not a beautiful and unique snowflake
you are the same decaying
organic matter as everything else
we are all a part of the same compost heap |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2007-08-30, 13:59
|
|
|
| Claroos napisał/a: | Niedawno ogl?da?em w kinie Szklan? Pu?apk? 4.0 Bardzo ciekawy film z dziadkiem w roli g?ownej. No, ale nie ma co narzeka?. Przyjemnie si? ogl?da?o i nie chcia?o odrywa? od fotela do kibelka |
Ten film to koszmarek.Zatracono id? anty bohatera .BW przypomina w tym filmie robota i komiksowego bohatera. |
|
|
|
 |
Claroos
Żebrak

|
Wysłany: 2007-08-30, 17:17
|
|
|
Troche SF musi by? zawsze w takich filmach |
_________________ you are not a beautiful and unique snowflake
you are the same decaying
organic matter as everything else
we are all a part of the same compost heap |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-08-30, 18:11
Baretki:  |
|
|
| Z tym "s" w okre?leniu "SF" by?bym ostro?ny. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2007-08-30, 22:31
|
|
| Transformers - wgniataj?cy w fotel pod wzgl?dem walk robotów i nie tylko ... |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-09-02, 17:24
|
|
|
Jim Jarmush - Noc na Ziemi (Night on Earth)
i wtyd mi ze dopiero teraz go obejrzalem |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-09-02, 17:48
|
|
| Stanis?aw Anio? napisał/a: | Jim Jarmush - Noc na Ziemi (Night on Earth)
i wtyd mi ze dopiero teraz go obejrzalem | Ooo, znakomity film. Która cz??? podoba?a Ci si? najbardziej? Bardzo dawno to ju? widzia?em, ale mi chyba ta w Helsinkach(?) bodaj?e. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-09-02, 20:02
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Ooo, znakomity film. Która cz??? podoba?a Ci si? najbardziej? Bardzo dawno to ju? widzia?em, ale mi chyba ta w Helsinkach(?) bodaj?e. |
rzym oraz helskinki (rzym w stosunku 70 % do 30 % wygrywa) |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-09-02, 20:43
|
|
| Fakt, Rzym te? by? niez?y. |

|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2007-09-03, 15:44
|
|
|
| równie? to widzia?am (na lekcji angielskiego) i cho? przyznaj?, g?ówn? wag? przyk?adali?my do smaczków j?zykowych, to jednak film zrobi? na mnie ogromne wra?enie. i s?dz?, ?e w najbli?szym czasie obejrz? to jeszcze raz. z wi?ksz? uwag?. |
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2007-09-05, 00:53
|
|
|
Haha a ja go pó?niej od Pani Prof. po?yczy?em i obejrza?em na luzie w domu przy misce popcornu
A epizod rzymski rozwali? mnie w puzzle |
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-09-06, 12:27
|
|
|
Robert Rodriguez - Grindhouse vol.2. Planet Terror
normalnie oczy mnie penkli (pozytywnie) |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

|
Wysłany: 2007-09-06, 19:08
|
|
|
| We wtorek (a w?a?ciwie ju? ?rod?) od godziny 0:10 zaczyna? sie dokument pod tytu?em "Chiny w kolorze blue". Jest to film dokumentalny, którego bohaterk? jest 16 letnia dziewczyna. W poszukiwaniu pracy wyrusza do miasta (Kanton) gdyie zostaje zatrudiona w firmie szyj?cej jeansy przy obcinaniu nitek. Film ukazuje tak?e dwa punkty widzenia, pracownika firmy (wspomnianej dziewczyny) i jej w?a?ciciela. Zreszt? co ja b?de opowiada?, warto zobaczy?. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2007-09-08, 22:29
|
|
|
12 pa?dziernika polska premiera Gwiezdnego Py?u, ekranizacja powie?ci Neila Gaimana. Obsada niczego sobie a sama ksi??ka ?liczna http://www.stardustmovie.com/ |
_________________ "Nie jeste?my Szwedami, Rosjanami nie b?dziemy nigdy, b?d?my wi?c Finami!" |
|
|
|
 |
Propi
Baron

|
Wysłany: 2007-09-09, 17:36
|
|
|
| Stanis?aw Anio? napisał/a: | Jim Jarmush - Noc na Ziemi (Night on Earth)
i wtyd mi ze dopiero teraz go obejrzalem |
| Watcher napisał/a: | | Ooo, znakomity film. Która cz??? podoba?a Ci si? najbardziej? |
... ale o so chosi? Co niby w nim jest znakomitego? Jim Jarmusch czy tytu?? Bo ja chyba nie ?api?...
Jednak ?eby nie by?o, wymieni? co mi si? w nim podoba?o
- cudowne, fenomenalne o?wietlenie (co? a'la Ojciec Chrzestny albo Oceans 13)
- przepi?kne kadry (wida?, ?e chyba jaka? polska szko?a kinematografii)
- absolutnie wstrz?saj?ce aktorstwo (tylko Roberto si? wyró?nia negatywnie, flejtuch jeden)
- wyrazi?cie nakre?lone pointy ka?dej ze scen
- niezapominalna fabu?a i wstrz?saj?ce prze?ycia wewn?trzne postaci (powiem postaci, bo s? tak bosko zagrane, ?e nie mog? nawet powiedzie?, ?eby w tym filmie byli aktorzy)
Szczerze powiem, ?e nie podoba?o mi si? w tym filmie nic. Owszem, cz??? z Benginim bywa?a miejscami nawet zabawna, ale ogólnie nale?y sobie szczerze powiedzie?, ?e ten film nie wci?ga. Relacja mi?dzy taksówkarzem a pasa?erem jako temat g?ówny? Super, tyle ?e mo?na to by?o chyba jako? ciekawiej nakr?ci?, prawda?
Teraz pewnie rzuc? si? na mnie wszelkie harpie/fani Jarmuscha Wielki lol. Te? mam kilku ukochanych re?yserów, ale staram si? zachowywa? obiektywizm i potrafi? czasem przyzna?, ?e jaki? film jest s?aby. Tako i jest z Noc? Na Ziemi. |
|
|
|
 |
|
|