|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Manga/Anime |
| Autor |
Wiadomość |
dziki bartek
Baron

|
Wysłany: 2007-08-08, 14:21
|
|
|
| Death Note sko?czony (ju? jaki? czas temu) powiem jedno GENIALNE anime. Po prostu tyle mo?na powiedzie? -37 odcinków , ka?dy ogl?da si? z zapartym tchem. Teraz w sumie nie mam pomys?u na ?adne anime. Przygl?dam si? co b?dzie z Devil May Cry'em, mo?e by? nawet fajne, przede wszystkim nastawione jest na akcj?, na inteligentn? fabu?? raczej nie mo?na liczy?. |
_________________ Boku wa kame desu |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2007-08-09, 11:46
Baretki:  |
|
|
| A ja sobie zapoda?em 10 odcinków Naruto i jestem bardzo na ten serial napalony bo tez wci?ga a poza tym jest do?? zabawny cho? s? i momenty naprawd? bardzo powa?ne. Sama posta? Naruto znaczy on sam jest do?? zabawn? postaci? cho? nie powiem potrafi zaskoczy?. |
|
|
|
 |
dziki bartek
Baron

|
Wysłany: 2007-12-02, 20:16
|
|
|
Ogl?dam w?a?nie Triguna, za mn? ju? z 10 odcinków i przyzam, ?e anime bardzo udane. Miny bohaterów ( zw?aszcza Vash'a) powalaj?, ca?kiem niez?y humor. NIc tylko dalej oglada? PS. Mam pytanie odno?nie szczególnego bohatera Triguna - czarnego kotka, czy on pojawia si? w ka?dym odcinku a? do ko?ca i czy ma jak?? wi?ksz? rol?, czy jest tylko takim przerywnikiem? |
|
|
|
 |
dziki bartek
Baron

|
Wysłany: 2009-05-20, 22:42
|
|
|
Napisz? to tu, bo w ko?cu temat to anime/manga Jestem w trakcie czytania mangi Berserk. Musz? przyzna?, ?e jest to najmiodniejsza pozycja, jak? kiedykolwiek dane mi by?o czyta?. Mroczny klimat dark fantasy, g?ówny bohater o naprawd? skomplikowanej psychice ( pocz?tkowo daje si? pozna? tylko jako osi?ek, trudni?cy si? zabijaniem wszelako poj?tego plugastwa, za pomoc? miecza, który przypomina swym wygl?dem raczej wielk? sztab? ?elaza ) - ale mówi?c krótko Gats, bo tak nazywa si? g?ówny bohater, w ?yciu nie mia? lekko. Jest jeszcze jeden element, charakteryzuj?cy t? pozycj? - brutalno??. Dla jednych b?dzie ona stanowi?a zalet?, niektórych wprost odepchnie od Berserka. Co wa?ne dla kogo?, kto nie trawi stylu japo?skich komiksów - kreska jest przyst?pna, postacie zeuropeizowane jakoby - bez charakterystycznych "du?ych" oczu ( no mo?e oprócz pewnego elfa, który fabularnie nie odgrywa ?adnej roli, stanowi jednak element lekko rozlu?niaj?cy ca?? histori?. Gor?co POLECAM
W j?zyku ojczystym skany dost?pne pod adresem http://www.manga-lib.pl , za? po angielskiemu m. in na http://www.bleachexile.com/ |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

|
Wysłany: 2010-05-03, 16:56
|
|
|
A co tam nikt tu tak dawno nie pisa? a mam informacj? do podzielenia si? z lud?mi.
Chodzi o to, ?e ogl?daj?c anime, które silek wygra?a na jednym z konwentów forumowych czyli "Earth Girl Arjuna", zachwyci?em si? muzyk? do tego anime. Okaza?o si? ?e jednymi z autorek s? znane mi ju? wcze?niej Yoko Kanno czy Maaya Sakamoto, które bardzo lubi?.
Chcia?em wi?c powiedzie? ?e OST do tego anime jest naprawd? dobre, klimatem pasuje ?wietnie, jest to jeden z typów muzyki za którym przepadam. POLECAM!!! (co? to ka?demu powinno przypomina? , no mo?e nie Jackowi bo on nie korzysta) |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|