|
cytaty |
| Autor |
Wiadomość |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-12-25, 02:59
|
|
|
To, co jest wytworzone z formy czystej my?li, a nie moc? autorytetu, tylko to nale?y do filozofii.
Georg Wilhelm Friedrich Hegel |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-01-05, 20:07
|
|
|
"Jedyni rzetelni historycy to moim zdaniem ci, którzy ko?cz? swe ?ycie wymownym aktem samobójstwa"
List szósty, Tom II
Zebrane listy samobójcze
Historyk Brevos (Niezdecydowany)
|
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-01-07, 15:58
|
|
|
"- Na ka?de pytanie mo?a odpowiedzie?: TAK, NIE lub NIE WIEM.
- Naprawd?? A gdybym pana zapyta?, czy przesta? pan ju? bra? ?apówki, to jak pan odpowie?"
"07 zg?os si?" |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-01-17, 19:11
|
|
|
Ju?, ju? wje?d?asz do drive-in
Szukasz miejsca na parkingu
hamburgery dzie? i noc na grillu skwiercz?
Z graj?cej szafy ameryka?ski szlagier s?czy si?
Tak si? ciesz?, ?e mieszkam w Stanach
Tylko w Stanach mo?esz mie? co chcesz
Chuck Berry |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-01-24, 23:56
|
|
|
"nie spotka?em jeszcze Amerykanina który by?by dobrym cz?owiekiem"
Ma-ka-tai-me-she-kia-kiak czyli Czarny Jastrz?b (ang. Black Hawk) |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2008-01-25, 00:06
|
|
|
| GyzzBurn napisał/a: | "nie spotka?em jeszcze Amerykanina który by?by dobrym cz?owiekiem"
Ma-ka-tai-me-she-kia-kiak czyli Czarny Jastrz?b (ang. Black Hawk) |
Co? tak durnego i g?upiego nie czyta?em dawno to prawie jak kto? by napisa?:
"Nigdy nie widzia?em trze?wego i umytego Polaka" |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-01-25, 00:32
|
|
|
brakuje ci wiedzy historycznej; Czarny Jastrz?b spotka? tylko Amerykanów, którzy kradli ziemi? jego ludu, zabijali jego rodaków, upijali alkoholem, gwa?cili kobiety i mordowali dzieci; (jak cho?by pó?niejszy prezydent tego dennego pa?stwa Abe Lincoln) je?eli o tym nie s?ysza?e?, to lepiej zamilcz zamiast popisywa? si? ignorancj?...
zauwa?, ?e nie powiedzia?, ?e nie ma dobrych Amerykanów, a tylko, ?e ich nie spotka?
a porównanie jak zwykle chybione
Si tacuisses, philosophus mansisses |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-03-20, 17:16
|
|
|
moderator pewnego formu.
"UWAGA: Anonimowy u?ytkowniku/u?ytkowniczko forum! Jednozdaniowce, czyli wpisy w stylu Iron Maiden "Fear Of The Dark" - genialne b?d? od razu kasowane. Jak nie potrafisz napisa? paru zda?, dlaczego co? ci si? podoba, dlaczego teraz tego s?uchasz, nie pisz wcale."
czy ja tu do czegos pij? ? |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-04-15, 13:18
|
|
|
Frank Zappa:
*Dlaczego koniecznie nie mo?esz mie? racji tylko dlatego, ?e kilka milionów ludzi s?dzi, ?e jej nie masz?
*G?upota ma pewien urok, ignorancja nie.
*Informacja nie jest wiedz?, wiedza nie jest m?dro?ci?, m?dro?? nie jest prawd?, prawda nie jest pi?knem, pi?kno nie jest mi?o?ci?, mi?o?? nie jest muzyk?. Muzyka jest najlepsza.
*Je?li to, co mówi? ci prorocy cenzury jest prawd?, czyli ?e s?uchanie pewnych rodzajów muzyki mo?e prowadzi? do niew?a?ciwych zachowa?, albo nawet do samobójstwa, to w takim razie ka?dy kto kiedykolwiek s?ucha? Beatlesów i Beach Boys jest potencjalnym zabójc?, poniewa? by?y to ulubione zespo?y wielokrotnego mordercy Charlesa Mansona. A jaki rodzaj piosenki jest najbardziej powszechny? Piosenki o mi?o?ci. Gdyby wi?c piosenki mia?y jakikolwiek wp?yw na nasze zachowanie, to wszyscy by?my si? kochali.
*Kompozytor to cz?owiek, który, cz?stokro? z pomoc? niczego nie podejrzewaj?cych muzyków, ?azi i narzuca sw? wol? niczego nie podejrzewaj?cym cz?steczkom powietrza.
*Najpierw t? g?upi? rzecz zrobi? ja, a potem wy nie?miali powtórzycie to po mnie.
*Nie widz? siebie jako cz?onka jakiej? partii. Nadal popieram Groucho Marxa, który powiedzia?: Nie chc? nale?e? do klubu, który mia?by takiego cz?onka jak ja.
*Niektórzy naukowcy twierdz?, ?e wodór, poniewa? jest go takie mnóstwo, jest g?ównym budulcem wszech?wiata. Nie zgadzam si? z tym. Twierdz?, ?e g?upoty jest wi?cej ni? wodoru, i ?e ona jest g?ównym budulcem wszech?wiata.
*Piek?a nie ma. Jest tylko Francja.
*Pisanie na temat muzyki jest jak ta?czenie na temat architektury.
*Polityka jest jedn? z ga??zi przemys?u rozrywkowego.
*Umys? jest jak spadochron. Nie dzia?a, je?li nie jest otwarty.Umys? jest jak spadochron. Nie dzia?a, je?li nie jest otwarty.
*Zawsze zdob?d? drug? opini?.
*Z?udzenie wolno?ci b?dzie trwa?o tak d?ugo jak d?ugo b?dzie przynosi?o zyski trwanie tej iluzji. Kiedy stanie si? ona zbyt droga do utrzymania, po prostu zdejm? scenografi?, rozsun? zas?ony, poprzesuwaj? sto?y i krzes?a, i zobaczysz ceglan? ?cian? z ty?u teatru.
*Wi?kszo?? ludzi nie pozna?aby dobrej muzyki nawet gdyby podesz?a ona do nich i ugryz?a ich w dup?.
z tego ostatniego wynika, ?e Sapkowski czyta?/s?ucha? Zappy |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2013-09-05, 14:27
|
|
|
Zawsze mnie bawi jak si? okazuje, ?e co? co niezbornie pl?ta si? po g?owie nieubrane w s?owa, ?adnie kto? uj?? lata temu:
"Inteligentni ludzie s? cz?sto zmuszani do picia, by bezkonfliktowo sp?dza? czas z idiotami."
Ernest Hemingway
To b?dzie motto moich wspomnie? z pracy w domu tak zwanej kultury. |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2013-09-05, 15:10
|
|
|
heeheheh |