|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
KONCERTY |
| Autor |
Wiadomość |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-03-11, 23:18
|
|
|
| skiba pokaza? na co go sta? |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-03-11, 23:58
|
|
|
ano, od razu rozpoznalem jego styl.
a tak na marginesie, Kiki dal mi cynka, ze EDR lecialo w programie trzecim polskiego radia |
_________________ www.3piksele.pl
www.slubny-obiektyw.pl - fotografia ?lubna i okoliczno?ciowa |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-04-16, 14:57
|
|
|
NEUROSIS!!!!!!!!!!!!!!!
14.08 w Wawie razem z A Storm Of Light
gdzie i za ile - nie wiadomo poki co
przymierzam sie, nie wiem co z tego wyjdzie |
|
|
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2008-04-18, 01:44
|
|
|
| cYnik napisał/a: | | przymierzam sie, nie wiem co z tego wyjdzie |
Podobnie jak ja. Jak b?dzie wiadomo gdzie i za ile to pomy?limy. |
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-04-18, 07:40
|
|
|
| EdgeCrusher napisał/a: | | cYnik napisał/a: | | przymierzam sie, nie wiem co z tego wyjdzie |
Podobnie jak ja. Jak b?dzie wiadomo gdzie i za ile to pomy?limy. |
u mnie bardziej chodzi o urlop moj i Ewy.
Bo cena w tym przypadku wiekszej roli nie gra, bo... to NEUROSIS! |
|
|
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-04-28, 14:31
|
|
|
cena biletu mnie nie zaskoczyla, tak wlasnie mialem nadzieje, ze bedzie trza rzucic 100 na sam bilet, a nie wiecej.
ale jest cos gorszego - DEP gra w wawie w podobnym czasie. a to juz morderstwo dla portfela. |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

|
Wysłany: 2008-05-18, 21:57
|
|
|
| Jestem w?asnie po koncercie Scorpionów. Moze kicz, moze przychlasty, ale klimat i show jakie zrobili by? naprawde nieziemski. A dla ciarek jakie przesz?y na Send me an Angel warto by?o przejechac kochana koleja 200 km i stac w s?oncu pod bramka czekajac jak ochroniarze z ?apanki wpuszcza na stadion... Amen |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-05-19, 17:57
|
|
|
Te? by?em na tym koncercie i w ?yciu bym Scorpions nie nazwa? kiczem, w ka?dym razie nie bardziej ni? wi?kszo?? innych rockowych zespo?ów.
Je?li chodzi o sam? sztuk?, to naprawd? pokazali klas?. Grali bite 2h, ani sekundy nie spó?nili si? z rozpocz?ciem koncertu. Zero gwiazdorstwa, sympatyczny kontakt z publiczno?ci?. Pomachali polsk? flag?, nauczyli si? paru s?ów po polsku, a Pawe? M?ciwoda (bas) mia? na sobie przez ca?y czas nasze god?o. Perkusista, próbowa? nawi?za? dialog z widowni?, ale skubany tak niewyra?nie mówi? (rodowity amerykanin), ?e ma?o z tego wychodzi?o, dopiero, kiedy zapyta?, czy jest (cytuj?) "zaje...cie?" trafi? w nisz?, cho? to brzydkie s?owo, którego nie nale?y u?ywa?.
?adnej ha?tury, mieli w?asn? scen? przywiezion? z Niemiec, któr? ekipa montowa?a dwa dni, ogó?em przyjecha?o pono? 20 ton sprz?tu na 4 tirach. Nag?o?nienie bajka.
Do tego trzeba zda? sobie spraw?, ?e to ju? s? dziadkowie. Zespó? istnieje 42 lata, a Klaus liczy sobie 60 wiosen, a jego g?os jest w formie jakiej nasi mog? mu pozazdro?ci?. Przed Niemcami gra? Oddzia? Zamkni?ty, ró?nica by?a kolosalna.
Na ostatnim kawa?ku "Rock You Like A Hurricane" z Rynku w Ostrowie odpalili chyba z ton? ?rodków pirotechnicznych. Scorpionsi musieli przed?u?a? ko?cówk? piosenki, ?eby sko?czy? równo z pokazem. Efekt by? niez?y, wydawa?o si?, ?e fajerwerki wylatuj? zza sceny.
Ja tam w ka?dym razie by?em pod wra?eniem, zw?aszcza ?e w wi?kszo?ci zagrali piosenki, na które g?osowa?em. (na ich stronie by?a ankieta - playlista).
"No One Like You" "Rythm Of Love" "Alien Nation" (pami?tna z serialu sf) "No Pain No Gain" "Still Loving You" "Holiday" "In Trance" "Big City Lights" i co tam jeszcze by?o.
A co najciekawsze, koncert by? dodatkow? atrakcj? do mi?dzynarodowych mistrzostw w ?u?lu, które mia?y odbyc si? w niedziel? wieczorem, ale si? nie odby?y ze wzgl?du na pogod?. Mieli pecha, bo motocyklistów przyjecha?o sporo. |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2008-05-19, 18:18
|
|
|
| A ja tam lubie Scorpions.Nie by?em ale s?ysza?em ?e ich koncert pod Krakowem organizowany przez RMF FM to by?o co?.[/list] |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

|
Wysłany: 2008-05-20, 17:04
|
|
|
| Ja nie mówie ?e kicz ale generalnie czasem tak zespó? jest opiniowany. Tez go uwielbiam bo gdyby nie to by mnie tam nie by?o. Ale show perkusisty po prostu zwali?o mnie z nóg, podobnie jak konkurs wokalny Klaus kontra publiczno??. No i Oddzia?, przedstawienei zespo?u i litania na koniec:D |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
Mamoniowa
Giermek

|
Wysłany: 2008-05-20, 18:32
|
|
|
| a ja by?am na Kosheen w sobot? w Bydgoszczy. Krótkie show (godzina i pi?tna?cie minut), ale warte zobaczenia/us?yszenia. Tym bardziej, ?e koncert darmowy, bo juwenalia. Kontakt z publik? - rewelacja, ta?ce na scenie i pod, najwi?ksze przeboje. cudowne hide u, empty skies. najwi?kszy sza? przy catch rzecz jasna. si?a g?osu i energia tej kobiety mnie powali?a. by? kto?? |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2008-09-21, 13:37
Baretki:  |
|
|
Wczoraj by?em w Krakowie na koncercie Kraftwerk (w ramach festiwalu "Sacrum Profanum"). Jestem na kolanach.
Kraftwerk zawsze by? dla mnie rodzajem enigmatycznej legendy. Od dawna znani, niemal nigdy nie widziani. Kojarzyli mi si? z czterema figurami przed konsoletami tworz?cymi doskona??, klasyczn? electro. Teraz mog?em si? zbli?y? do tej Tajemnicy.
Ju? d?ugo przed koncertem zacz?li?my spotyka? ludzi, którzy albo byli na nim w pi?tek ("fenomenalny! genialny!") albo si? na niego udawali, zara?aj?c nas atmosfer? oczekiwania. Na przedpolach Huty im. Sendzimira (w jednej z jej hal odby? si? koncert) by?o ju? zupe?ne szale?stwo: setki, tysi?ce fanów w ka?dym niemal wieku (ja by?em mniej wi?cej w ?redniej), punktowe reflektory, neony. Kosmos. Rozbi?a nas rodzinka (rodzice oko?o 45 lat, syn mniej wi?cej 10) ubrana w czerwone koszule i czarne krawaty. Sama hala okaza?a si? miejscem po prostu idealnym: mnóstwo betonu i stali, Kraftwerk nie potrzebuj? niczego wi?cej. Szczególnie, je?li ozdobi? to wszystko trzema telebimami (jednym kolosalnym) i dwoma wielkimi ekranami do rzutników. Wewn?trz ludzi by?o po prostu zatrz?sienie, wszystkie miejsca zaj?te (i siedz?ce i stoj?ce), nie potrafi? okre?li? ilo?ciowo tej masy. Wszystko okraszone "kosmicznymi" d?wi?kowymi impulsami, które stawa?y si? coraz g?o?niejsze, zmuszaj?c ludzi do uciszenia si?. Jeszcze tylko gromkie "ooooooo", gdy na telebimach ukaza?y si? cztery charakterystyczne sylwetki... opad?a kurtyna....
...the man - machine, machine, machine , machine, machine, machine, machine, machine... machine....
Zacz?li z wysokiej pó?ki i pó?niej ju? nie zwalniali (no, jeden utwór moim zdaniem odstawa?, "computerliebe"). Nag?o?nienie by?o osza?amiaj?ce, podobnie wizualizacje za plecami nieruchomych jak pos?gi Niemców. Proste, minimalistyczne, genialne. Etapów "Tour de France" nie b?d? ju? chyba móg? s?ucha? bez przypominania sobie fenomenalnie zmontowanych fragmentów wy?cigu. "The Man - Machine" zwizualizowane zosta?o bij?cymi po oczach bia?ymi napisami na czarno-czerwonym tle. Zreszt?, nie by?o s?abych wizualizacji. Wspaniale brzmia? "Das Model", "Neon Lights", "Vitamin". "Pocket Calculator" obdarzony zosta? polskim tekstem, co te? podgrza?o atmosfer?. Ale prawdziwy nokaut Niemcy zachowali na ko?cówk?. Wtedy zabrzmia?o "Radioactivity", ten utwór przejecha? przeze mnie jak walec, s?dz?c z entuzjazmu s?siadów: nie by?em jedyny. Gdy sko?czyli, publiczno?? zmusi?a ich do czterech bisów. Pierwszy z nich wykona?y... prymitywne roboty (tak, to by?o "The Robots", które przed i po koncertem non stop nucili?my). Chyba tylko Kraftwerk mo?e sobie na to pozwoli?, publika i tak by?a w euforii . Potem wrócili g?ówni bohaterowie. Zrzucili czer?, w któr? dot?d byli ubrani zast?puj?c j? ?wiec?cymi kombinezonami dzi?ki którym wygl?dali jak komputerowe obiekty 3D. Wszystko domkni?te zosta?o monumentalnie rozbudowanym "Musique Non Stop", podczas którego panowie dawali popisy solowe i odchodzili od konsolet...
Nie by?o chyba ?adnego ich wa?nego utworu, którego by nie zawarli na koncercie. Nie by?o wpadek. Ani muzycznych, ani organizacyjnych. By?a pi?kna atmosfera. Pewnie za du?o wielkich s?ów u?y?em, ale w tej kwestii b?d? absolutnie subiektywny. Tak si? czu?em i tak czuj? do teraz.
edit: dowiedzia?em si? w?a?nie, ?e do sprzedania by?o 10500 biletów. W sobot? wszystkie, albo prawie wszystkie by?y sprzedane, podobnie by?o w pi?tek. Nie?le, jak na ekip? praktycznie nieobecn? w polskich mediach. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|