|
Diablo 1 i 2 |
| Autor |
Wiadomość |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2005-07-14, 12:29 Diablo 1 i 2
Baretki:  |
|
|
DIABLO 1 i 2
Seria Diablo jest dla mnie absolutnym number One, je?eli chodzi o gry na Pc-tach. Moja przygoda zacz??a si? 1997 roku, kiedy dorwa?em pierwsz? cz???, któr? notabene kupi? mój brat. w 1-ce mamy trzy postacie do wyboru: wojownik,amazonka(?uczniczka) i czarodziejka. Ka?da posta? jest super i ka?d? gra si? inaczej. Moj? ulubion? i zarazem najtrudniejsz? postaci? by? wojownik, po prostu nim wymiata?em. W pó?niejszym okresie wszed? Battlenet, Jeesssuuss, wyobr?cie sobi? , ?e gra?em poprzez modem 56k, tak to nie jest ?art, by?o fantastycznie, pó?niej przerodzi?o si? to w jedno wielkie oszustwo, poniewa? gracze zacz?li u?ywa? cheatów(pami?tam walk? z ?ucznicza, która powali?a mnie jakim? dziwnym czarem, jakie? ?wiat?o pad?o na mnie i od razu pad?em,a mia?em naprawd? wypasion? posta? i nie ?atwo by?o mnie zabi?). i tak zako?czy?em przygod? z jedynk?
W pó?niejszym czasie wysz?a drug? cz???, która ca?kowicie zrujnowa?a mi ?ycie . W drugiej cz??ci mamy do dyspozycji, a?6 postaci:
- Barbarzy?ca
- Amazonka
- Czarodziejka
- Paladyn
i z dodatku Lord of the Destuction
- Zabójczyni i Druid
w Singlu gra?em bardzo du?o, ale dopiero Battlenet. otworzy? mi naprawd? oczy na Diablo 2.Pierwsz? moj? postaci? jest Barbarzy?ca o imieniu Karanthir, niez?y skurczybyk z niego. Nast?pn? by? Druid, Czarodziejka i obecnie trenuje Paladyna. Nie ma nic lepszego od skonstruoawania dru?yny i walce przeciwko z?u. Wyst?puj? równie? duele, np. jakby?my chcieli spróbowa? swoich si? przeciwko innym graczom. aha i dla pocz?tkuj?cych graczy - grajcie tylko na zamkni?tym Battlenecie, poniewa? otwarty jest podatny na cheaty.Dla zainteresowanych Klany:
POLSKIE KLANY DIABLO II
Nazwa ID Przywódca Gra I II I+II
Avengers' Circle (AC) Valkemen C -4 4+ 4
Avengers of Light [AoL] Avattar, CypheR C 4 4 4
Black Angels of Death (BAD) Angus ? -3 -3 -3
Black Dragons BD Polarny, Soft, Vultur C -5 +4 +4
Blademasters from the Realms BfR Gokrian O/C +4 4 4
Bractwo P?omiennej Ró?y BPR Kanishy, Persjana C +4 +4 +4
Bractwo Wojowników Cienia FMU ? C 5 5 5
Brotherhood of Eternity ~BoE~ Gambit C - - -
Brotherhood of Horadrim -BoH Tyrael C 4 4 4
Demoniac Devils +DD+ Nalewka C 4+ 4 4+
Dream Masters (DM) Quadron, Khamman, B.Rafcik ? -4 3+ -4
Gildia IL-vec IL- Volrath C 3 3+ 3
Guardians of Destiny [GOD] Alsatian O/C 4+ 4+ 4+
Klan Wied?minów z Twierdzy Zamon (~|~) Luke Yeager C -5 5 5
Knights of Salvation (KoS) Cemot O/C 4 4 4
Knighthood of Thrill - Klan Trójmiasto _KT Bruce O/C 3 -4 3
Light of Honor LoH Caoier C 3+ 3+ 3+
Lords of Terror LT MAXMAN C 4 4 4
Magic & Sword =MS= Maxio O/C 4 4+ 4
Najemnicy z Ognistej Twierdzy -NOT- Kaliber C 5 -5 5
Przymierze Westmarchu (PW) Yakobus O/C 4+ 4 4+
S?udzy Azmodana AZM NeoVenator C -4 4 -4
Soldiers of Doom SoD Gandalf O/C -4 +4 4
Twierdza Templariuszy _TT Abaddon, Ploza C -5 +4 -5
W?adcy Mroku WM Morlan O +3 +3 +3
Victim's Lord Clan VLC Karberos, Nergal, Trebellius, Ethereal O -4 +3 -4
Zakon Baala (ZB) Caveroth C 5 -5 5
Zakon Czerwonej Ró?y ZCR - ? 3+ 3+ 3+
Zakon W?adców Cienia [ZWC] Mentyr, SoulMan O 4 4 4
Obecnie gram oczywi?cie w Diablo, jakby kto? chcia? ze mn? pogra?, albo jakie? spostrze?enia ze mn? wymieni? to zapraszam na Battlenet, moje konto brzmi THENGL i tak mnie z?apiecie, serdecznie zapraszam, Naprawd? warto |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2005-07-14, 12:36
|
|
Diablo. Gra-kult dla mnie. Kiedy? dorwa?em demo i gra?em w nie dniami i nocami, dr??c przed Butcherem. To chyba najbardziej wa?kowane demo w mojej historii. Sama gra równie?. Godziny sp?dzi?em na doskonaleniu mojej amazonki..
Diablo II. Równie? gra wa?na, cho? ju? chyba nie kult dla mnie. Troch? za ma?o questów, troch? za ma?o klimatów z jedynki. Ale te? wybitna. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2005-07-14, 16:25
|
|
Tez du?o gra?em, ale tylko w Diablo II. Pierwszej cz??ci nie mia?em okazji widzie?. Pami?tam jak z kumplami robili?my zloty i ?upali?my w Diablo II w sieci . Spotkania trwa?y po 2 – 3 dni non stop . Ech fajne czasy . Teraz ju? do Diablo bym nie usiad?. Ostatnio nawet próbowa?em, ale jako? po 2 dnach zrezygnowa?em . Mo?e gra mi si? przejad?a . Ciekawe czy kiedy? zrobi? Diablo III . |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2005-07-14, 18:05
|
|
W diablo II te? gra?em, seriami, pare tygodni przerwa z pó? roku znowu pare tygodni, teraz ju? za bardzo mi si? nie chce ale gra wspania?a
ps. Ja te? mam nadzieje ?e wyjdzie Diablo 3 |
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2005-07-15, 09:30
|
|
|
Jesto to gra, na któr? (oprócz Call of Duty i serii Fifa) po?wi?ci?em najwiecej czasu. Kiedy gra?em w Diablo mia?em chyba 11 lat, a kiedy zacz??em gra? w Diablo II to mia?em lat 12. Strasznie stresowa?a mnie ta gra i powiem nawet ?e czasami ba?em si? w ni? gra?. Jednak pomimo stresu jaki ta gra na mnie wywiera?a to przeszed?em ca?e Diablo II ??cznie z dodatkiem (akt V), który ko?czy si? pokonaniem Baala. Gr? przeszed?em najpierw Palladynem a potem Czarodziejk?. Najwi?cej problemu sprawi?o mi chyba starcie z Mefisto . A co do tego czy wyjdzie cz??? 3 tej gry, to nie mam poj?cia i chyba mi nawet na tym zbytnio nie zale?y. Ta gra momentami jest zbyt monotonna i wr?cz m?cz?ca. Sorry Drzewcu ale takie jest moje zdanie. |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2005-07-15, 14:54
|
|
Spoko, ja jestem tolerancyjnym moderatorem . Ja np. nie znosz? fify i nie lubi? tej gry, jest dla mnie prostolinijna. Ja jestem zagorza?ym fanem serii Winning eleven lub Pro Evolution Soccer(nazwa europejska). Ale oczywi?cie ka?dy ma prawo do w?asnego zdania |
 |
|
|
|
 |
carlos
Żebrak

|
Wysłany: 2005-07-15, 15:36
|
|
|
Na Diablo, a szczegolnie na DiabloII strawilem mase czasu. Czesto do niej wracalem. Pogralem, a jak mi sie znudzila, kopiowalem save'y i ja usuwalem. Po pewnym czasie znowu ja ladowalem i znowu sie zaczynalo. Wspolnie z rodzenstwem zameczylismy do szczetu nasza biedna myszke wlasnie za sprawa tej gry... |
|
|
|
 |
gerald
Książę

|
Wysłany: 2005-09-03, 09:18
|
|
|
| Diablo "jedynka" to najlepszy klimat - "dwójka" to ju? nie to samo. Gra?em rówie? od 1996 roku, gdy gra si? ukaza?a, potem dodatek Hellfire i nowa posta? MNICH, heh co to by?y za czasy. A teraz nie ma nawet kiedy pogra? cho? nadal mam zainstalowan? na kompie. Co do Diablo II - to bywa?y serie po pare dni, ?e gra?o si? przez LAN, ale w tym roku co? nam nie wysz?o i w sumie nikt nie gra?... Ju? ostro nam?czy?em t? gr?...Na pocz?ek by? paladyn (jeszcze bez dodatku LOD), potem znów paladyn, druid, zabójczyni, 2x nekromanta, 2x czarodziejka, paladyn znów, i teraz znów jestem w "trakcie" przechodzenia koszmaru 2 paladynami (z tego jeden to zawodowiec). Oj gra?o si? gra?o... Najlepiej gdy gra si? par? razy jedn? postaci? bior?c inne umiej?tno?ci. Fajna gra, lecz jedynka jest dla mnie kultem, mia?em j? rok po dostaniu pierwszego PC-ta. Wspomnienia... |
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2005-12-01, 18:23
|
|
|
Naprawd? Diablo, g?ównie II to gra, która m?czy?em przez bardzo d?ugi okres czasu. Do dzi? wspominam spory z koleg? Kalim, o to czy mój druid czy jego czarodziejka jest lepsza. Zako?czy? je pami?tny duel w jednej z kafejek internetowych, w którym nie da?em szans przeciwnikowi. Co do jedynka, pami?tam, ?e spotykalismy si? cz?sto z niejakim Micha?em Sz. by godzinami zabija? piekielne hordy, a to wszystko jeszcze na PS1. Mia?em wtedy chyba jakie? 10 lat o ilke dobrze pami?tam, ale zabawa by?? przednia |
|
 |
Gołąb
Arcyksiążę

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-03-25, 10:36
|
|
|
A czy jest kto? na tym forum kto gra aktualnie w d2? (oczywi?cie Battlenet ) |
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2008-03-25, 10:40
|
|
No Michu ja "gram" niby ca?y czas Konto i to wszystko mam, jak zaczniesz gra? to mo?e do??cze |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
Gołąb
Arcyksiążę

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-03-25, 10:41
|
|
|
to czas te? reaktywowa? moja Amazonke itd. |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-03-25, 14:31
|
|
Cieszy mnie fakt, ?e dosz?o do reaktywacji tej kultowej gry. Jednak?e straci?em konto (traci si? je bodaj?e po up?ywie 3 miesi?cy nie grania). Z tego co pami?tam to po?yczy? j? GyzzBurn i on chyba teraz wynmiata online.
BTW: Wi?nia jak jeszcze raz nazwiesz mnie "Michu" to ci nogi z d.... powyrywam . Tak mnie mog? nazywa? tylko pewne kobiety |
 |
|
|
|
 |
Gołąb
Arcyksiążę

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-03-25, 14:54
|
|
|
Drzewcu... Michu to do mnie mówi? |
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2008-03-25, 20:10
|
|
| Drzewiec napisał/a: | | Jednak?e straci?em konto (traci si? je bodaj?e po up?ywie 3 miesi?cy nie grania). |
Dok?adnie, ja te? je straci?em. Ale có?, od nowa si? jedzie
| Go??b napisał/a: | | Drzewcu... Michu to do mnie mówi? Razz |
No tak, trzech Micha?ów i ju? jest problem |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
|
|