|
Nowe rondo (logika chodzieskiej logistyki) |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2008-04-03, 23:14
Baretki:  |
|
|
| To by? wa?ny cz?owiek i na upami?tnienie zas?uguje, powiem jednak ?e mi bardziej podoba?a si? koncepcja nazwania jego imieniem deptaku wokó? Miejskiego (jako? on bardziej mi si? z nim kojarzy). |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Strza?a
Konetabl

|
Wysłany: 2008-04-03, 23:49
|
|
|
My?le ?e opinia Watchera jest tu najbardziej "zdrowa". Tu jest znowu taki sam dylemat jak z Tybetem i Chinami. Jan Pawe? II by? wa?ny jesli nie z punktu widzenia ko?cio?a, to tak?e jako postac historyczna i polityczna. Ale przede wszytkim by? przewodnikiem duchowym i najwa?niejszym dla niego samego by?o poznawanie i stosowanie sie do jego nauk przez ludzi. Co jednak wcale nie przeszkadza pomnikom. To ?e jest wi?cej pomników ni? osób znajacych jego nauki, to jest problem i pewngo rodzaju hipokryzja, ale lepiej robic cos, ni? nie robic nic. Mo?e w?asnie to sk?oni ludzi zeby lepiej go poznac.
A takie na si?e k?ucenie si? z tym ?eby go upamietnac, jest raczej tak samo ma?o powa?ne, jak oskr?anie dzisiejszego ko?cio?a o krucjaty prawie 1000 lat temu. |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-04-04, 16:10
|
|
|
| a wiecie jakiego radnego byl to pomysl ? |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-04-04, 16:20
|
|
|
| Strza?a napisał/a: |
A takie na si?e k?ucenie si? z tym ?eby go upamietnac, jest raczej tak samo ma?o powa?ne, jak oskr?anie dzisiejszego ko?cio?a o krucjaty prawie 1000 lat temu. |
przepraszam za OT, ale niby który ko?ció? mam o to oskar?a?? dla mnie zbrodnie przeciw ludzko?ci nie ulegaj? przedawnieniu; nigdy
a ty Anio? konkurs urz?dzasz? jaka jest nagroda? |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-04-04, 16:26
|
|
|
| GyzzBurn napisał/a: | | a ty Anio? konkurs urz?dzasz? jaka jest nagroda? |
tak. nagroda jest wycieczka z pomyslodawca do Lichenia.
odpowiedzi nalezy szukac w tym temacie, pare postow wczesniej. |
|
|
|
 |
Strza?a
Konetabl

|
Wysłany: 2008-04-04, 16:30
|
|
|
| GyzzBurn napisał/a: | | Strza?a napisał/a: |
przepraszam za OT, ale niby który ko?ció? mam o to oskar?a?? dla mnie zbrodnie przeciw ludzko?ci nie ulegaj? przedawnieniu; nigdy
a ty Anio? konkurs urz?dzasz? jaka jest nagroda? |
Troche ?le sie wyrazi?em. Nie mia?em a my?li ko?cio?a jako instytuacji - wtedy racja, jest to ich wina. Ale chodzi mi o dzisiejszych duchownych, ?yjacych obecnie. Mniej wi?cej jak oskar?ania niemców urodzonych po 1950 o zbrodnie nazistów w czasie II wojny ?wiatowej. Ale nie my?lcie te? ?e jestem jakim? gor?cym obro?com tego ko?cio?a... ale nie jest on na tyle z?? instytucj?, ?eby a? tak z ni? walczyc. W ko?cu sam sie doprowadzi do upadku. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2008-04-04, 16:30
Baretki:  |
|
|
| To z ch?ci? si? z nim wybior? ... niech zgadn? p. Kamil Sobkowiak ? |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-04-04, 16:32
|
|
|
| Cytat: | | niech zgadn? p. Kamil Sobkowiak ? |
BRAWO JASIU |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-04-04, 16:40
|
|
|
@Strza?a - no to zgoda
@Anio? - co? Licha ta nagroda |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
|
|