|
Ring Piosenek |
| FINAŁ |
| Dni, których nie znamy (Marek Grechuta) |
|
43% |
[ 14 ] |
| Show Must Go On (Queen) |
|
56% |
[ 18 ] |
|
| Głosowań: 32 |
| Wszystkich Głosów: 32 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-04-18, 18:33
|
|
|
Annie Are You OK?
So, Annie Are You OK?
a jesli ta piosenka przegra z piosenk? o "starym wilku przewodniku":kurcze: to nie bedzie to najwieksza porazka tego ringu, ale najwieksza pora?ka MUZYKI |
|
|
|
 |
Sayon
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-04-18, 22:06
|
|
|
| Smooth Criminal ... bo to jeden z ulubionych utworów w wykonaniu ulubionego artysty. |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2008-04-18, 22:29
|
|
|
| Jacek Kaczmarski |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2008-04-20, 19:05
Baretki:  |
|
|
Michael
XVI starcie
Another Brick in the Wall (Pink Floyd) - Fear of the Dark (Iron Maiden)
Z dobrze poinformowanych ?róde? (szukaj w dziale: Nieregularnik) wiem, ?e gdy s?ucha si? Pink Floyd to w piwnicach gnij? ziemniaki. A w Wielkopolsce zarzut to ci??ki.
Fear of the Dark wi?c, zdecydowanie. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gapi
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2008-04-20, 20:08
|
|
|
| Watcher napisał/a: |
Z dobrze poinformowanych ?róde? (szukaj w dziale: Nieregularnik) wiem, ?e gdy s?ucha si? Pink Floyd to w piwnicach gnij? ziemniaki. A w Wielkopolsce zarzut to ci??ki.
|
Cholerka pospieszy?em si? z g?osowaniem! zapomnia?em o niebezpiecze?stwach jakie czyhaj? na s?uchaczy Pink Floyd, które pojawi?y si? w nieregularniku czy ziemniaki s? jeszcze do odratowania? zag?osowa?em 2 minuty temu!
Ró?owi. |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2008-04-20, 20:58
|
|
|
| Co tam ziemniaki od s?uchania IM dostaje si? wysypki na po?ladkach i wrzodów.G?os na Pink Floyd bo inny wybór to by?by policzek dla fanów prawdziwej muzyki. |
|
|
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2008-04-21, 01:14
|
|
|
hmm a ja my?la?em, ?e ?adna muzyka nie jest z?a, ?li mog? by? tylko s?uchacze.
Mo?e Pan muzyczny koneser mi powie jakie s? wyznaczniki "prawdziwej muzyki"?
Nie wiem co Pana konesera sk?ania do takich twierdze?: trauma z dzieci?stwa, uprzedzenia, brak poszanowania dla innych ludzi i ich dzie?? Czy to przystoi inteligentnemu cz?owiekowi który twierdzi, ?e obraca si? tylko w wysokiej kulturze? Jak dla mnie to brzmi raczej infantylnie.
Z ca?ym szacunkiem ale jak masz inny gust muzyczny i koniecznie chcesz komu? przypie*doli? to rób to w piaskownicy albo pastw si? w domowym zaciszu nad plakatami tych którymi gardzisz |
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-04-21, 10:40
|
|
|
| gotard napisał/a: | | Co tam ziemniaki od s?uchania IM dostaje si? wysypki na po?ladkach i wrzodów.G?os na Pink Floyd bo inny wybór to by?by policzek dla fanów prawdziwej muzyki. |
powiedz to Frankowi Zappie, mog? poleci? jakie? medium :] |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-04-21, 11:09
|
|
|
| gotard napisał/a: | | bo inny wybór to by?by policzek dla fanów prawdziwej muzyki. |
juz jeden policzek popelniles glosujac na kaczmarskiego. glos na another fear of the dark brick in the wall. |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2008-04-21, 13:35
|
|
|
| Moje s?owa znów wywo?any skrajne reakcje .Chcialbym wycofa? ze s?ów "prawdziwa muzyka" bo to dalece nie fortunne stwierdzenie.Nie zmieniam jednak zdania co do faktu ?e IM to taka ikona kiczu w metalu.Stanis?awAnio? kolejny policzek si? dopiero szykuje... |
|
|
|
 |
Iliador
Margrabia

|
Wysłany: 2008-04-21, 14:57
|
|
|
| Cytat: | | IM to taka ikona kiczu w metalu |
ojej, to juz Manowar zdetronizowali?*
*(dla nierozumiejacych - ironia, bowiem w metalu jest duzo kiczu i jest to normalne\akceptowane, tylko - gdzie w IM kicz?) |
|
 |
Mamoniowa
Giermek

|
Wysłany: 2008-04-21, 15:26
|
|
|
| Iliador napisał/a: | | tylko - gdzie w IM kicz? |
jak to gdzie? w tekstach i na ok?adkach, i w ubraniach ich, i w adidasach bia?ych
i ja ten kicz kocham bardzo, jak matk? w?asn?, wi?c g?os na ?elazow? wol?. |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-04-21, 15:36
|
|
|
ca?a muzyka to jeden wielki kicz*; dajcie mi jakiego? wykonawc?**, to go zbluzgam/wy?miej?/wyszydz? - to ?atwe...
~~~~~~~~~~~~~~
* oczywi?cie za wyj?tkiem Erica Pryndza
** patrz * |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
Iliador
Margrabia

|
Wysłany: 2008-04-21, 17:36
|
|
|
| Cytat: | | zbluzgam/wy?miej?/wyszydz? |
ok. Coil i Steve Reich - co w tym kiczowatego, w sensie, gdzie tu jest pompowanie na kulturze masowej? |
|
 |
Propi
Baron

|
Wysłany: 2008-04-21, 17:39
|
|
|
| Iliador napisał/a: | | co w tym kiczowatego, w sensie, gdzie tu jest pompowanie na kulturze masowej? |
A czy pierwszym wyznacznikiem kiczu jest jego miernota, a dopiero pó?niej uderzanie w gust masowego ?odbiorcy? |
|
|
|
 |
|
|