|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
co warto zobaczy?, gdzie pój?? |
| Autor |
Wiadomość |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-10-12, 21:32 co warto zobaczy?, gdzie pój??
|
|
|
W ?rod? 15 pa?dziernika o 16.30 w miejskiej bibliotece ma pojawi? si? Rafa? A. Ziemkiewicz. Ostatnio znany szerszej publiczno?ci jako wzi?ty komentator polityczny, jednak równie? autor prozy science, tudzie? political fiction.
Mam nadziej?, ?e uda si? go nak?oni? do zwierze? w tym temacie, a spotkanie nie zmieni si? w polityczn? k?ótni?, ani odklepany monolog.
Kto? si? mo?e wybiera? |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2008-10-12, 21:40
Baretki:  |
|
|
Nazwisko co? mi mówi
Chyba co? czyta?em, cho? mog?o mo?e mi si? pomyli? z innym nazwiskiem
Czy mo?na przytoczy?, co napisa?? |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-10-12, 21:42
|
|
|
Wg wikipedii:
Zbiory opowiada?
W?adca szczurów (Alfa 1987, opowiadania: "Cortex cerebri", "Pilot", "Prezydent", "??ka", "W?adca szczurów", "G?osy z oddali", "Labirynt", "Hellas – III", "Notatnik I – VI")
Skarby stolinów (KAW 1990, wznowienie – Ancher 1993, opowiadanie – "Hrebor Cudak", mikropowie?? – "Skarby stolinów", "Uwagi t?umacza")
Zero z?udze? (Bia?owie?a 1991, opowiadania: "Hellas – III", "Ci?nienie", "Historia", "Cz?owiek w poci?gu", "Zero z?udze?", "Strach", "Mi?so kobiet", "Jawnogrzesznica", "Szosa na Zaleszczyki", "Notatnik VII – XIII")
Czerwone dywany, odmierzony krok (Nowa 1996, opowiadania: "?ród?o bez wody", "Pi?knie jest w dolinie", "Czerwone dywany, odmierzony krok", "?pi?ca królewna")
?pi?ca królewna (RTW 2001, ksi??ka na kasetach audio)
Ca?a kupa wielkich braci (Fabryka S?ów 2002, opowiadania: "?ywa gotówka", "Ca?a kupa wielkich braci", "Pobo?ne ?yczenie", "?adnych marze?", "Ostatnie s?owo", "Jawnogrzesznica", "Godzina przed ?witem", "Koszt uzyskania")
Co? mocniejszego (Fabryka S?ów 2006, opowiadania: "?ywa gotówka", "Akwizytor", "Ca?a kupa wielkich braci", "Pobo?ne ?yczenie", "?adnych marze?", "Co? mocniejszego", "Ostatnie s?owo", "Eliksir szcz??cia", "Cz?owiek w poci?gu", "Jawnogrzesznica", "Czerwone dywany, odmierzony krok", "Pi?knie jest w dolinie", "Niez?y", "Pokój naszych czasów", "Godzina przed ?witem", "Ta?cz?cy mnich", "Bejbi?™", "Dobra wró?ka", "W po?udnie", "Szybki monta?")
Powie?ci
Wybra?cy Bogów (Przed?wit 1991, wznowienie – SuperNOWA 2000)
Pieprzony los Kataryniarza (Nowa 1995)
Walc stulecia (Nowa 1998)
Cia?o obce (?wiat Ksi??ki 2005)
Ognie na ska?ach (Fabryka S?ów 2005)
Publikowa? m.in w FAntastyce, tam czyta?em np "Pi?knie jest w dolinie" |
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-10-12, 21:45
|
|
|
z nazwiska te? nie kojarzy?em, ale gdy ujrza?em lico, rozja?ni?o si?:
 |
_________________ www.3piksele.pl
www.slubny-obiektyw.pl - fotografia ?lubna i okoliczno?ciowa |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2008-10-12, 23:03
|
|
|
niestety nie b?d? mog?a by?. dlaczego? bo studiuj?, ot co. eff -_- z wyk?adu mo?na by?oby si? zmy?, ale niestety o tej mniej wi?cej godzinie mam konsultacj? z HLP -_-
z?o??. |
|
 |
Mamoniowa
Giermek

|
Wysłany: 2008-10-12, 23:50
|
|
|
normalnie oczy mnie penkli. |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-10-13, 13:05
|
|
|
| znam go bardziej z interesuj?cych felietonów ni? z beletrystyki, ale "Skarby stolinów" czyta?em; pisa? te? w "Najwy?szym Czasie" UPR i Korwina-Mikke |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
KacperTheCowboy
Diuk

|
Wysłany: 2008-10-13, 13:33
|
|
|
| My?l?, ?e si? wybior?. |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2008-10-13, 13:49
|
|
|
| Konserwatywny libera? ,mo?e by? ciekawie,ja te? si? zjawi?. |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-10-15, 12:32
|
|
|
ojej! to? to prawdziwy gathering of freaks si? szykuje |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2008-10-15, 18:53
Baretki:  |
|
|
By?em, jestem zadowolony. Szkoda troszeczk?, ?e polityka zdominowa?a dyskusj?, ale RAZ mówi? o tym ciekawie, pomimo nawet tego, ?e cz?sto si? z nim nie zgadzam. No i pu?ci? poemat pochwalny na temat Blade Runnera, dzi?ki czemu zaskarbi? sobie we mnie sporo pozytywnych emocji |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2008-10-15, 22:19
|
|
|
| Ogólnie na plus chod? p.Rafa? okaza? si? wielkim megalomanem.Fakt wzmianka o ?owcy ..mi?a ale ka?da pochwa?a by?a wsparta skrytykowaniem innej rzeczy.Spotkanie zbyt krótkie w du?ym tu "zas?uga" prowadz?cego spotkanie ,przegada? wi?kszo?? czasu na dyskusje.Ale szczytem wszystkiego by?o nazwanie naszego kraju Bananow? Republik? któr? si? krytykuje a zarazem ?yje si? panu Rafa?owi ca?kiem dostatnie. |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-10-16, 00:20
|
|
|
Te? sobie inaczej wyobra?a?em organizacj? spotkania. Wola?bym, ?eby si? to odby?o standardowo, czyli 15-20 min. na monolog go?cia, a pó?niej pytania z sali.
Ma swoje pogl?dy, ale podoba mi si?, ?e mówi? o nich bez piany na ustach. Zauwa?y? co?, co umyka wielu "publicystom" - ?e ?ycie to nie szafa. Nie mo?na ludzi wk?ada? do szuflad i na podstawie wypowiedzi na jeden temat imputowa? im okre?lonych pogl?dów w innym temacie.
Zrobi? na mnie wra?enie go?cia, który potrafi rozmawia? z ka?dym i nie wykipie? przy okazji na pod?og?.
Co do pogl?dów rynkowych, wydaj? mi si? nieco idealistyczne, niby jak dzi? mo?na sobie wyobrazi? ekonomi? bez korporacji. To tak jakby Konrad Mazowiecki wierzy?, ?e Krzy?acy jeszcze sobie pójd?, jak ich ?adnie poprosi?.
A zauwa?yli?cie, ?e prowadz?cy Pawe? zadaj?c pytania go?ciowi zas?ania? sobie d?oni? usta? By? chyba te? zbyt odstrzelony jak na to spotkanie, ale w zupe?no?ci rozumiem jego motywy.
Ogólnie fajnie, zach?ci? mnie do Dukaja. |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-10-16, 12:54
|
|
|
a moje pogl?dy bardzo bliskie RAZowych - te? mnie ?mieszy i martwi polaryzacja Polski na zwolenników PiS i PO i te? uwa?am, ?e od republik bananowych ró?ni nas tylko brak bananowców na ulicach
@Karol i co z tym felietonem? ma facet racj?; Mol antyfaszyst? roku? chyba Lol, a Mol seryjnym morderc? roku raczej
tu próbka jego pogl?dów na temat politykierów |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|