Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ostatnio obejrzane/godne polecenia/ulubione
Autor Wiadomość
Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2008-11-17, 18:52   

"Fire and Ice" - widzia?em - polecam równie?! Old school!

"Gandahar" - nie znam, ale ch?tnie bym si? zapozna? - tylko jak??

silek 
Książę Elektor

Wysłany: 2008-11-17, 21:05   

strzelba napisał/a:
Dla zatwardzia?ych fanów fantasy, sf, komiksów i klimatu lat 80' polecam dwie pe?nometra?owe kreskówki "Gandahar" Rene Laloux (wg rysunków Philippe'a Cazy) i "Fire and Ice" Ralfa Bakshiego (z rysunkami Franka Frazetty).

ogl?da?am obie, "Fire and Ice" mia?am nawet na DVD przez chwil?, nie wiem w sumie co si? teraz z tym dzieje O_o. mój brat jest wielkim fanem Gandaharu, o dziwo pierwszy raz ogl?dali?my t? kreskówk? maj?c ... 6 albo 7 lat. niewiele zrozumieli?my. po kolejnym seansie, po latach wielu, doszli?my do wniosku, ?e kto? nas skrzywdzi?, pokazuj?c nam to jako bajk? :P

Gandahar, co ciekawe, jest dost?pny (chyba?) w Bibliotece Miejskiej, w ich zbiorze filmów i kreskówek. kiedy? dzia?a?o to jak wypo?yczalnia, nie wiem, jak wygl?da to teraz. film by? w wersji VHS.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2008-11-23, 13:02   
   Baretki: zalozyciel

"Tajne przez poufne" braci Coenów powali?o mnie na kolana. Klimat nie tak ci??ki, jak w "Fargo", ale atmosfera zwi?kszaj?cego si? zaszczucia polana czarnym humorem przejecha?a przeze mnie jak walec :lol: Brad "Achilles" Pitt potwierdza swe aspiracje do bycia w pierwszej dziesi?tce co najmniej najlepszych obecnie aktorów.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Mamoniowa 
Giermek

Wysłany: 2008-11-23, 15:29   

zgadzam si?, bardzo dobry film :) a ja dzi? obejrza?am czeskie "Butelki zwrotne". Pozytywny, mi?y, w sam raz na niedziel?.
Opis z filmweb.pl:
"Pan Józef Tkaloun, nauczyciel tu? przed emerytur?, na skutek nieprzyjemnego incydentu rezygnuje z pracy w szkole. Znajduje zatrudnienie w punkcie skupu butelek w pobliskim supermarkecie, co wprawia ca?? jego rodzin? w konsternacj?. Przy okazji tej degradacji spo?ecznej, tym zabawniejsze wydaj? si? perypetie mi?osne zarówno samego zainteresowanego, jak i jego wspó?pracowników, ?ony udzielaj?cej korepetycji z niemieckiego oraz córki niedawno porzuconej przez m??a."

Polecam.

strzelba 
Arcyksiążę

Wysłany: 2008-11-24, 21:28   

"Wizards" Ralpha Bakschiego z 1977 r. animowany, z tym odjechanym klimatem lat 70' antywojenny i bardzo antyfaszystowski

"Kot Fritz" - wielki sukces Ralpha B. niesamowity z rysunkami R. Crumba, o kontrkulturze ameryka?skiej,

teraz czaj? si? na "American Pop" Ralfa B.
Widzia?em kawa?ek i wydaje mi si?, ?e mo?na odniesienia do niego znale?? w "Szeregowcu Ryanie"

filmy maj? etykietk? "dla doros?ych"

gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2009-01-28, 17:09   

"Boisko Bezdomnych" dobre bo Polskie.Polecam wszystkim :)

Sayon 
Wielki Książę

Wysłany: 2009-01-28, 20:03   

Godny polecenia na pewno jest film pt. "Seven Pounds", przet?umaczone na Siedem Dusz. Dramat produkcji USA, w g?ównej roli Will Smith.
Ka?dy kto kiedy? zrazi? si? do Willa Smitha powinien obejrze? ten film. Pokazuje si? on z ca?kiem innej strony ni? w filmach tj. Hitch, Men In Black, czy Wild Wild West.
Je?li kto? ma dwie godzinki czasu i ochot? zobaczy? na prawd? dobry film, polecam!
Zastanawiam si? tylko, czemu ten film przeszed? w Polsce bez echa

Stanisław Anioł 
Wielki Książę

Wysłany: 2009-02-02, 18:18   

http://film.onet.pl/zwias...74,1,filmy.html

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2009-02-03, 18:42   

Jednak du?o si? nie pomyli?em!
"Outlander" to dos?ownie nic wi?cej ni? si? spodziewa?em. ?atwo wchodzi i wychodzi. Nawet kreacje J. Cavizela, J. Hurta i Rona "Hellboya" Perlmana go nie ratuj?. Ot, rozrywka na d?ugi zimowy wieczór, do której nikt nie b?dzie wraca?.
"Dzie?, w którym zatrzyma?a si? Ziemia" o niebo lepszy! Polecam.

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2009-02-03, 18:44   
   Baretki: tartar zalozyciel

W kinie ogl?da?e? te filmy ?

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2009-02-03, 18:47   

Pierwszy na domowym, drugi w publicznym.

Stanisław Anioł 
Wielki Książę

Wysłany: 2009-02-28, 16:47   

http://www.youtube.com/wa...feature=related
siedem czerwonych ró? czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2009-03-13, 20:09   

WATCHMEN - przefachowa ekranizacja kapitalnego komiksu - polecam ka?demu, nie tylko komiksiarzom!

Stanisław Anioł 
Wielki Książę

Wysłany: 2009-03-14, 16:51   

http://www.youtube.com/wa...ex=0&playnext=1
Galerianki

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2009-03-27, 07:07   
   Baretki: tartar zalozyciel

Gazza napisał/a:
WATCHMEN - przefachowa ekranizacja kapitalnego komiksu - polecam ka?demu, nie tylko komiksiarzom!

Podpisuj? si? pod tym ... wsiuuuu co za film. Wielow?tkowy ... ?wietna retrospekcja. Gor?co polecam. Po tym filmie tak szybko nie za?niecie :-D

Odpowiedz do tematu