|
W imi? zasad |
| Autor |
Wiadomość |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-01-07, 15:50
Baretki:  |
|
|
Heh, zawsze to wiedzia?em. Ale nie, oni wiedz? lepiej.
"Never trust an Elf!" |
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-01-26, 18:47
|
|
| KOOBA.84 napisał/a: | | , to pegaz który mo?e nad nim przeleciec. |
Mo?na latac nad lasem? A to nie jest tak, ?e jak jednostka wpadnie w las to sobie swoje 2 cale pomyka? |
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-01-26, 18:49
|
|
| Zapa? napisał/a: | | Mo?na latac nad lasem? |
Oczywi?cie, ?e mo?na |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-01-26, 19:03
|
|
| Rulebook napisał/a: | | Modele lataj?ce nie podlegaj? karom za lot ponad elementami terenu czy przeszkodami. |
Przeleciec przez las mo?na.
| Rulebook napisał/a: | | Je?eli chc? wej?? do lasu, musz? wyl?dowa? na jego skraju i wej?? do niego w kolejnej turze |
Nie mo?na jednak si? w nim zatrzyma?.
Zdj?cie zbyt ciemne, niewiele wida?. Sztandar jest pomalowany? |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-01-26, 19:12
|
|
|
| Oczywi?cie, ?e mo?na lata? nad lasem zreszt? kiedy? ju? tam na warsztatach to mówi?em. Wi?nia dobrze gada:) |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-01-26, 19:45
|
|
Podr?cznik:
| Cytat: | | Modele lataj?ce nie mog? lata?, l?dowa? i startowa? z lasu. |
Dla mnie ten zapis jest jednoznaczny. Mowa tu o trzech kategoriach, locie, starcie, l?dowaniu. Dalej jest zreszt? (jedno zdanie dalej) takie zdanie:
| Cytat: | | Zwró? uwag?, ?e zasada ta b?dzie obowi?zywa? w stosunku do wszystkich elementów terenu, w których lot, zgodnie z umow? graczy, jest zabroniony |
Dla mnie te fragmenty mówi? do?? jednoznacznie, i? lot nad lasem te? jest niedopuszczalny. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-01-26, 19:58
|
|
|
| Najlepiej ?eby Kooba u?ci?li? t? kwesti? je?li tu zagl?dnie. Je?li o mnie chodzi to ja zinterpretowa?em to tak, ?e nie mo?na lata? w lesie, ale ponad lasem mo?na, oczywi?cie nie mo?na startowa? do lotu z lasu ani l?dowa? po locie w lesie. |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-01-26, 20:04
|
|
Ju? wiem, o co chodzi zapewne Wi?ni Otó? w polskich "u?ci?leniach s?dziowskich" jest taki punkcik IIIb, w którym ustala si? i? mo?na lata? nad lasami. Problem w tym, ?e u?ci?lenia owe s? modyfikacj? wzgl?dnie uzupe?nieniem zasad, co w US jest zreszt? uczciwie przyznane. A my nigdy na US w Battlegroundzie nie grali?my. Wi?c na dzi?, IMHO u nas nie wolno lata? nad lasem. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-01-26, 20:08
|
|
Modele lataj?ce nie mog? lata? (lata? w lesie), l?dowa? i startowa? z lasu.
Nie ma co u?ci?la?. Zreszt?, przed chwilk? pyta?em o to szafy (s?dzia).
BTW : POCZYTAJCIE U?CI?LENIA S?DZIOWSKIE, PROSZ?!
III Zasady terenów:
b) ... Nad lasami mo?na lata?, chyba ?e ruch ten zmusi?by jednostk? lataj?c? do l?dowania. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-01-26, 20:14
|
|
| Wi?niaa napisał/a: | Modele lataj?ce nie mog? lata? (lata? w lesie), l?dowa? i startowa? z lasu.
Nie ma co u?ci?la?. Zreszt?, przed chwilk? pyta?em o to szafy (s?dzia). | Jak to nie ma co u?ci?la?, skoro w u?ci?leniach s?dziowskich pl kto? zada? sobie trud, by to u?ci?li?? Ba! Przejrza?em sobie w?a?nie kilka zawiadomie? o turniejach i co widz?? Kilka u?ci?le? zasad, w tym i kwestia lasów! Co oznacza, i? nie jest ona taka oczywista. Co to niby znaczy "lata? w lesie"? Jaki mia?by sens taki ruch? W WFB nie ma rozró?nienia na "lot w lesie" i "lot nad lasem", a przynajmniej nigdzie nie widz? takiego rozró?nienia. Poka? mi FAQ GW który zgadza si? z tymi polskimi u?ci?leniami (nie poka?esz mi go zapewne, gdyby istnia?, to u?ci?lenie nie by?oby potrzebne).
Powtarzam: Battleground nie gra? nigdy uwzgl?dniaj?c U?ci?lenia S?dziowskie. |

|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-01-26, 20:18
|
|
| Watcher napisał/a: | | ak to nie ma co u?ci?la?, skoro w u?ci?leniach s?dziowskich pl kto? zada? sobie trud, by to u?ci?li?? |
Dlatego nie ma po co robi? to drugi raz.
| Watcher napisał/a: | | Powtarzam: Battleground nie gra? nigdy uwzgl?dniaj?c U?ci?lenia S?dziowskie. |
Mo?e w ko?cu zacznie? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-01-26, 20:19
|
|
Edit Wisnii by? dla mnie niezauwa?alny, wi?c dorzuc?: o tym punkciku III b pisa?em ju? wcze?niej, nie rozumiesz i? US nie s? uwzgl?dnione w zasadach klubu. Zreszt?:
Na TURNIEJACH w Polsce. |

|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-01-26, 20:22
|
|
Sugeruje Pan, ?e na turniejach mo?na lata? nad lasami, a w potyczkach towarzyskich nie? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-01-26, 20:26
|
|
| Wi?niaa napisał/a: | Sugeruje Pan, ?e na turniejach mo?na lata? nad lasami, a w potyczkach towarzyskich nie? | Sugeruj?, i? w US maj? si? nijak do naszych rozgrywek. To nie s? w ?adnej mierze oficjalne regu?y. Zagrasz nimi na Grand Tournament?
Dopóki klub nie przyjmie konieczno?ci grania w zgodzie z US, to nie gramy wed?ug nich. Nawiasem mówi?c: ja jestem przeciw, s? tam zasady które mi si? nie podobaj?. |

|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-01-26, 20:30
|
|
| Cytat: | | Dopóki klub nie przyjmie konieczno?ci grania w zgodzie z US, to nie gramy wed?ug nich. Nawiasem mówi?c: ja jestem przeciw, s? tam zasady które mi si? nie podobaj?. |
Komu? si? podoba gra? na BP, wi?c gramy na BP. A je?eli US si? komu? nie podoba, to nie gramy? |
|
|
|
 |
|
|