Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
U?ci?lenia s?dziowskie
Autor Wiadomość
Wiśniaa 
Imperator Padyszach

Armia WH40k:
imperial guard

Wysłany: 2009-01-29, 18:12   
   Baretki: 2017ragnarok

"A wracaj?c do US, cz??? zasad w nich zawartych jest absolutnie nie do zaakceptowania dla cz??ci cz?onków klubu. "

To jest wypowiadanie si? za kilka osób.
Ostatnio wybuchaj? tu k?ótnie nie wiadomo o co. Przyniesie si? na warsztaty i tyle. Nie warto k?óci? si? o jakie? bzdury. Zreszt? i tak ko?cz? si? "przeciwnikom US" argumenty :P

legendarna BASTA

Klub: battleground

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2009-01-29, 18:16   
   Baretki: zalozyciel

Zgadza si?, wypowiedzia?em si? za kilka osób. Ale nie za wszystkich, drobna ró?nica? Znacz?ca moim zdaniem. Ale nie wa?ne.
Wyja?nimy spraw? na ?ywca.

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-01-29, 20:19   

Dok?adnie zabra? wydrukowane US, ale bez BP, bo one powinny by? wywalone na zbity ryj.
Omówi? punkty i doj?? do porozumienia, co zostaje i jest godne i warte przyj?cia a co ni akceptowalne wywali?.
My?l?, ?e wtedy ka?dy b?dzie zadowolony i ?e przyj?te zasady b?d? zgodne z tymi w podr?czniku i ?e nie b?d? ich wypacza?.

No i do Wa?ka i Wi?ni kupcie sobie podr?czniki i je przeczytajcie, bo pewnie wasze r?ce nigdy ich nie trzyma?y.

Wiśniaa 
Imperator Padyszach

Armia WH40k:
imperial guard

Wysłany: 2009-01-29, 20:36   

jacoleko napisał/a:
No i do Wa?ka i Wi?ni kupcie sobie podr?czniki i je przeczytajcie, bo pewnie wasze r?ce nigdy ich nie trzyma?y.

Mmmm. Ale z Ciebie kozak! Co chcesz tym osi?gn??? Nigdy nikt nie z?apa? mnie na tym, ?ebym nie zna? jakiej? zasady. Nigdy z Tob? nie gra?em, ale jak wpadniesz to ch?tnie Ci nakopie.
Haha, mistrz znajomo?ci zasad si? znalaz?!

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-01-29, 20:40   

Wi?niaa napisał/a:
jacoleko napisał/a:

Mmmm. Ale z Ciebie kozak! Co chcesz tym osi?gn??? Nigdy nikt nie z?apa? mnie na tym, ?ebym nie zna? jakiej? zasady. Nigdy z Tob? nie gra?em, ale jak wpadniesz to ch?tnie Ci nakopie.
Haha, mistrz znajomo?ci zasad si? znalaz?!

ta Tobie Wi?nia jakby pozwolic to gra?by? nawet szarymi plastikami byle tylko gar? bo tylko granie Ciebie interesuje w tym hobby

to hobby za jakis czas Ci sie znudzi
tak my?l? :lol:

Wiśniaa 
Imperator Padyszach

Armia WH40k:
imperial guard

Wysłany: 2009-01-29, 20:43   

jacoleko napisał/a:
ta Tobie Wi?nia jakby pozwolic to gra?by? nawet szarymi plastikami byle tylko gar? bo tylko granie Ciebie interesuje w tym hobby

Gram. Maluje. Czytam o ?wiecie Warhammera.
Lubi? przetestowa? najpierw jednostk?, zanim j? zakupie.
A tak w ogóle, to znasz mnie ?eby takie rzeczy tu wypisywa??

jacoleko napisał/a:
to hobby za jakis czas Ci sie znudzi
tak my?l? Laughing

To nie my?l za du?o lepiej.

Chcesz si? k?óci? to na PM. Robisz niepotrzebny spam.

Walek
Diuk

Wysłany: 2009-01-29, 20:45   

@jacoleko
Uwa?am Cie za osob? inteligentn?.. ale powiedz mi jakim cudem doszed?e? do wniosku ze nigdy nie mai?em podr?cznika w r?ce? Nigdy ze mn? nie gra?e?, chyba nigdy o zasadach nie gadali?my, a Ty wyskakujesz z czym? z kosmosu :) .

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-01-29, 20:48   

Bo wypad?em z czarnej dziury i jestem z kosmosu z planety Ziemia. :lol:
Dobra starczy tych uprzejmo?ci.
Tak jak pisa?em przedyskutujcie US na warsztatach, ale tak, aby nie by?y one wyk?adnia i nie tworzy?y nowych zasad, których nie ma w podr?czniku.

KOOBA.84 
Arcyksiążę

Armia WH40k:
Raven Guard

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2009-01-30, 09:18   

Watcher napisał/a:
Dlaczego skrajne? Przecie? chodzi o mieszanie w rozpiskach, tak? By je: ulogicznia?, balansowa?, whatever. A niemal czysto ch?opskie rozpiski ciesz? si? obecnie efemeryczn? mod?.
Ja nie chc? gra? przeciw takim rozpiskom. Tyle.

Bo twoj przyk?ad dotyczy RANGERÓW a nie wojów! Widocznie zapis w AB byl nieprecyzyjny, skoro jest to uscislone. U?ci?lenia S?dziowskie NIE WPROWADZAJ? zmian w jednostkach, ich slotowaniu, statystykach, koszcie itd.!

To ?e nikt nie gra na ch?opach to raczej wina ich s?abo??i w konfrontacji z nowszymi produktami GW. Grywa?em i grywam w miare czesto na ch?opach i uwierz mi - jakkolwiek sporo przy tym zabawy - s? to naprawd? s?abe jednostki. Stosunek cena/jako?? jest do?? niekorzystny, a statystyki na tyle s?abe, ?e w konfrontacji z niektórymi armiami, ni emozna dla ch?opów znale?? jakiegokolwiek zastosowania :/ Ale skargi do GW, a nie na US....

@Jacoleko: TO jest hobby wielowymiarowe, w którym ka?dego mo?e poci?ga? bardziej co? innego. Nawet jesli Wisnie bardziej kreci granie, to co z tego? Ma do tego prawo :)
Tak samo on mo?e sobie robi? ?arty z Ciebie, ?e jeste? zajarany malowaniem :)

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-01-30, 10:24   

KOOBA.84 napisał/a:
@Jacoleko: TO jest hobby wielowymiarowe, w którym ka?dego mo?e poci?ga? bardziej co? innego. Nawet jesli Wisnie bardziej kreci granie, to co z tego? Ma do tego prawo :)
Tak samo on mo?e sobie robi? ?arty z Ciebie, ?e jeste? zajarany malowaniem :)

Ma prawo tutaj nie ma, o czym gada?. Tyle, ?e przez niego ca?y ten burdel. Chce kto? tak bardzo US BP R prosz? bardzo niech czerpie ca?ymi gar?ciami ile wlezie, ale niech innym, którzy tego nie potrzebuj? na si?? nie stara si? wciska?. I je?eli ju? by te US mia?y by? przyj?te to nie w 100% formie, w jakiej s? teraz.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2009-01-30, 14:46   
   Baretki: tartar zalozyciel

Jestem przeciwny. Nie pozwol? na rozpad sekcji, tymbardziej, ?e jestem jednym z Ojców za?o?ycieli.

Klub: battleground-castigatores

Czosnek 
Wielki Król

Wysłany: 2009-01-30, 15:30   

Jacek masz racj?, rzeczywi?cie burdel si? robi i zacz?? si? od BP- nie wiedzia?em ?e tak bardzo si? to poci?gnie w z?? stron?. Patrz?c z boku na to wszystko doszed?em do wniosku o zmianie mojego zdania, ja ju? nie chc? BP nie chc? US bo s? one ?ród?em niepotrzebnych k?ótni a w takich nie mam zamiaru bra? udzia?u. Z BP mia?em zwi?zanych kilka korzy?ci, to przyznam, ale mam je gdzie?, je?eli na szali mam po?o?y? równie? dobro i zwarcie sekcji, której i w któr? tak du?o w?o?y?em serca i pracy. Bo to jest troch? jak opowie??: by? sobie klub z w?asnymi zasadami, przyszli nowi, zrobili raban, pozmienali du?o, nast?pi? zgrzyt z "tubylcami" i koniec ko?cow klub si? rozlecia?. Narazie to jeste?my gdzie? w ?rodku tej bajki, a ja na prawd? nie chcia?bym ?eby ona by?a smutn? bajk?, bo to te? jest moja opowie??. M?odzie?y qrwa! Jak grali?my 2 lata temu, jak co? nie pasowa?o by? rzut kostk? i gra?o si? dalej, nikt nawet nie s?ysza? o jakim? pieprzonym BP czy US, by?o dogadywanie si? a nie k?ótnie, by?a dobra ZABAWA! A co do przechwa?ek o to, ?e kto co czyta?, co mia? w r?ku i co mo?e, to brak mi s?ów... Bo to si? naprawde robi ?mieszne przez ?zy.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2009-01-30, 16:03   
   Baretki: tartar zalozyciel

Napisz? tylko krótkie stwierdzenie - BASTA.

Klub: battleground-castigatores

KurokiKaze 
Król

Armia WFB:
Lizardmen

Wysłany: 2009-01-30, 16:25   

Drzewiec napisał/a:
Jestem przeciwny. Nie pozwol? na rozpad sekcji, tymbardziej, ?e jestem jednym z Ojców za?o?ycieli.

Niestety czuj? coraz bardziej niech?? do nowych klubowiczów, (przynajmniej niekiedy, nie we wszystkich wypadkach) i to mnie strasznie boli. Podzia? na starych i nowych, za?o?ycieli i cz?onków, powtarzany jest zbyt cz?sto. Dlaczego kto? nie ma prawa broni? sowich racji, bo jest nowym cz?onkiem? Przecie? mo?na rozpatrzy? dane propozycje, skorygowa?, czy te? odrzuci?. Chyba nie o to chodzi by zamkn?? klub i stworzy? hermetyczn? organizacj?, to nie by?oby dobre dla klubu.

Czosnek napisał/a:
Jacek masz racj?, rzeczywi?cie burdel si? robi i zacz?? si? od BP- nie wiedzia?em ?e tak bardzo si? to poci?gnie w z?? stron?. Patrz?c z boku na to wszystko doszed?em do wniosku o zmianie mojego zdania, ja ju? nie chc? BP nie chc? US bo s? one ?ród?em niepotrzebnych k?ótni a w takich nie mam zamiaru bra? udzia?u. Z BP mia?em zwi?zanych kilka korzy?ci, to przyznam, ale mam je gdzie?, je?eli na szali mam po?o?y? równie? dobro i zwarcie sekcji, której i w któr? tak du?o w?o?y?em serca i pracy. Bo to jest troch? jak opowie??: by? sobie klub z w?asnymi zasadami, przyszli nowi, zrobili raban, pozmienali du?o, nast?pi? zgrzyt z "tubylcami" i koniec ko?cow klub si? rozlecia?. Narazie to jeste?my gdzie? w ?rodku tej bajki, a ja na prawd? nie chcia?bym ?eby ona by?a smutn? bajk?, bo to te? jest moja opowie??. M?odzie?y qrwa! Jak grali?my 2 lata temu, jak co? nie pasowa?o by? rzut kostk? i gra?o si? dalej, nikt nawet nie s?ysza? o jakim? pieprzonym BP czy US, by?o dogadywanie si? a nie k?ótnie, by?a dobra ZABAWA! A co do przechwa?ek o to, ?e kto co czyta?, co mia? w r?ku i co mo?e, to brak mi s?ów... Bo to si? naprawde robi ?mieszne przez ?zy.

My?l? ?e najlepiej by?oby wzi?? US na warsztaty po kolei przeczyta? wszystkie zasady, i na spokojnie je omówi?. To samo tyczy si? BP, trzeba go rozwa?y? na spokojnie. Nie ma sensu nagle ko?czy? temat, i udawa? ?e go nie by?o, trzeba go doprowadzi? do ko?ca, przyj?? albo odrzuci?.
Dla mnie ta dyskusja (no...mo?e i k?ótnia), na pewno nie powinna doprowadzi? do rozpadu klubu, to poka?e ?e klub nie ma sensu. Staram si? podawa? argumenty, a nie rzuca? zdaniami obra?aj?cymi kogo? (je?eli obrazi?em to przepraszam), je?eli podchodzicie do tego czysto jak do k?ótni, i chcecie si? k?óci? to rozmowa nie ma sensu. Nie mam zamiaru wnika? od czego si? zacz??o i dlaczego przerodzi?o si? w tak? a nie inn? form?.
Takie rzeczy nale?y przedyskutowa? nie k?óc?c si?, ani nie obra?aj?c.

Shogun Tokugawa Ieyasu

duscann 
Następca tronu

Armia WH40k:
Iron Warriors

Armia WFB:
Vampire Counts

Wysłany: 2009-01-30, 17:03   

Bo to nie nowi maj? z sob? problem, a "starzy" klubowicze, zadzieracie brody do góry, wyolbrzymiacie problemy, zamiast SPOKOJNIE dyskutowa? i g?osowa? jak na doros?ych ludzi przysta?o.
Mam wra?enie ?e te "nie bo nie" to swego rodzaju pokaz tego kto tu rz?dzi (...bo to ja by?em pierwszy, to ja za?o?y?em, co mi tu m?ody b?dzie gada? itp.) Chcecie by? hermetyczn? komórk?, prosz? bardzo ja takie-inne komórki zna?em w innych dziedzinach ?ycia i powiem Wam tylko tyle, ?e jak si? klub nie rozwija (zamknie si?, stanie si? hermetyczny) to do?? szybko czeka go rozpad.
Powinni?cie si? cieszy? ?e BG zaczyna t?tni? ?yciem i wprowadza? m?dre rozwi?zania.

Na dzie? dzisiejszy daje si? wyodr?bnic ju? dwie frakcje w BG - Starzy i m?odzi (ja chyba nale?? do m?odych mimo swego wieku i sta?u w WFB :lol: ) apeluj? nie idzcie w tym kierunku wszyscy jeste?my fanami gier figurkowych to powinno nas ?aczy? a nie dzieli?.

Posta Czosnka nawet nie skomentuje, za to popieram wpe?ni s?owa KurokiKaze.

P.S Nie bójcie si? nowego, rozwijajmy si?, niech BG b?dzie silnym, licznym, pr??nym klubem. Obgadajmy BP i US na warsztatach.

Howgh

Odpowiedz do tematu