|
Sto?y |
| Autor |
Wiadomość |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-03-21, 17:52
|
|
|
Stó? z kompletem terenów itp to ju? MAKIETA!! Ja tu próbuj? tylko nak?oni? kolegów klubowiczów do wykonania prostego acz efektownego sto?u-blatu do gry, na którym w przysz?o?ci b?dzie mo?na powystawia? te wszystkie elementy, o wykonaniu których pisze Jacoleko, oraz armie do rozgrywek.
Ide? lansowanego przeze mnie typu sto?u jest blat o fakturze uniwersalnego terenu przypominaj?cego w zale?no?ci od pomalowania step/pustyni?/czy inne pogorzelisko. Zapewniam, ?e po pokryciu go (a nawet bez) elementami terenu b?dzie on stanowi? kapitaln? alternatyw? od stosowanych powszechnie kuchennych sto?ów/?aw/pod?óg. Wspominany przez J. mój w?asny blat wykona?em równie? z p?yty wiórowej, lecz jego powierzchni? oklei?em tylko mat? trawopodobn?, co mimo niekwestionowanego uroku stanowi raczej podk?ad pod bitwy w klimatach fantasy. Odmiana, któr? proponuj? bardziej nadaje si? do uniwersum 40k jednak nie ma najmniejszego problemu w wcieleniu jej do Battla czy LotR.
A teraz do pracy:
Je?li ju? posiadamy kawa? p?yty, to kolejnym etapem b?dzie posmarowanie ca?ej jej powierzchni solidn? warstw? wikolu i posypanie (obfite) piaskiem, ?wirkiem, kamykami b?d? mieszank? powy?szych - w zale?no?ci od w?asnego "widzi mi si?". W tym momencie pozostawiamy blat do ca?kowitego wyschni?cia.
cdn... |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2006-06-18, 21:12
Baretki:  |
|
|
Tak si? ostatnio zastanawiam nad sto?em do City Fighta. I tu mam swie koncepcj?, czy zrobi? ulice osobno, co by umo?liwia?o dowoln? ich konfiguracj?, czy na sta?e wmontowa? ulice w stó?.
Co o tym my?licie??? |
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-06-18, 21:25
|
|
|
Imho ulice powinny by? wmontowane w stó? na sta?e i nastepnie do gry tylko losowac budynki w "kwadraty" miedzy ulicami. Z reszt? ustawienie ulic w cityfight powinno byc regularne, takze moim zdaniem powinno si? zrobic sta?e pod?o?e, na ktore wstawiac tylk ow dowolnej konfiguracji budynki. |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-06-18, 23:25
|
|
|
| pikusMAIDEN napisał/a: | | Imho ulice powinny by? wmontowane w stó? na sta?e i nastepnie do gry tylko losowac budynki w "kwadraty" miedzy ulicami. Z reszt? ustawienie ulic w cityfight powinno byc regularne, takze moim zdaniem powinno si? zrobic sta?e pod?o?e, na ktore wstawiac tylk ow dowolnej konfiguracji budynki. |
Niestety, nie mog? si? z tym zgodzi?. Regularno?? daje ?wietne pole do popisów wszelakim snajperom. Takie ustawianie ulic stwarza "aleje sniperów" jak to gdzie? na Cytadeli uj?li.
EDIT:
Znalaz?em. Zapa? - dedykuj? to Tobie, a i olewaj?cym nasz temat polecam!
http://www.cytadela.pl/mo...=article&sid=91 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-06-19, 12:23
|
|
|
| Gazza napisał/a: | | http://www.cytadela.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=91 |
?wietny poradnik! Czego? takiego w?asnie nam trzeba. Jak tylko pojawi? si? w Chodzie?y zabieram si? do roboty. |
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2006-06-19, 12:33
|
|
Dzi?ki za inspiracje, jak tylko przyjedzie Piku?, robota zawrze! |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-06-19, 22:17
|
|
Czekam z niecierpliwo?ci? na efekty owych zmaga?. A tak na marginesie gdzie? kiedy? widzia?em stronk?, na której mo?na by?o ?ci?gn?? gotowe ulice (asfalt i takie tam) wydrukowa? to i naklei?. Nawet fajnie to wygl?da?o te tapetki. Jak znajd? to zapodam link. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2006-06-19, 22:22
|
|
| Taa, ale w sumie to nie wiem czy to dobry pomys?, takie naklejanie... imho lepiej by wygl?da?o malowane. Ale to si? jeszcze zobaczy. A form gotowych do drukowania jest ca?a masa. Domki, wie?e, waromnie zamki, ca?a kupa. |
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-06-19, 22:41
|
|
|
Ja znalaz?em ostatnio bardzo fajne formy na budyki- mog? si? porzydac Miejmy nadziej?, ?e gdzies w pierwszej po?owie lipca pierwsyz stó? do Cityfigth stanie si? faktem (i to jakim faktem ) . |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-06-20, 15:26
|
|
|
BTW: wkrótce do sprzeda?y trafi specjalna mata do cityfightu. Made by GW oczywi?cie! |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-04-22, 18:30
|
|
Mam pytanie do klubowiczów. Mog? zagarn?c z dwa blaty do obsmarowania i wykonania tzw. sto?ów tematycznych? Zespó? beta ma w planach co? wi?kszego i chcieliby?my wykorzystac nieobsadzone blaty. Coby u nas w klubie nie by?o monotematycznie i zielono w ko?o. |
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-04-22, 18:33
|
|
Bierzcie! |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-04-22, 18:35
|
|
| Oczywi?cie. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
|
|