|
Iron Maiden... Up the Irons!!! |
| Autor |
Wiadomość |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2005-11-17, 20:23 Iron Maiden... Up the Irons!!!
|
|
|
Postanowi?em dodac ten temat bo bardzo mi brakuje czekgos o moich ukochanych Ironach i z mysl? o innych fanach tego fantastycznego bandu, którch jest na tym forum co najmniej kilku/ o ile dobrze wiem . Otórz piszcie, co wam sie najbardziej w Maidenach podoba co nie, jakie s? wed?ug was ich najlepsze pie?ni, koncerty, p?yty. Mile widziane relacje z koncertów Ironów, zamieszczonych przez niew?tpliwych szcz??liwców, którzy to show widzieli oraz "ploty" o kolejnych p?ytach, koncertach w Polsce i jej pobli?u.
So Up the Irons!!!!!!!!! |
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2005-11-17, 21:43
|
|
|
Tak wi?c niew?tpliwie Iron Maiden jest to mój drugi ukochany zespó?, oczywi?cie po Metallice wi?c da?e go wielkim respektem i szacunkiem Hmm...najbardziej w ?elaznej dziewicy podobaj? mi si? solówki s? poprosu niesamowite...3 gitary i jeszcze ka?da w innej skali..mmm!!! miodzio!! potem to ?e perkusista s?ynie graj?c najwi?cej na talerzu-"ride" oczywi?cie zajebisty wokal Dickinsona...i pot??ny nie powtarzalny EDIE. Najlepsza p?ytka to chyba "Live after death" i "The Real live one"...nawet niez?a jest p?ytka "Dance Of death"...Oczywi?cie z niecierpliwo?ci? czekam na now? p?yt? i na koncert w Polsce, który ma j? promowa?!!! pozdrawiam |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2005-11-17, 22:58
|
|
|
Tak nawiasem mówi?c wyczyta?em na sanktuarium, ?e wchodz? do studia w marcu 2006, a w tras? promuj?c? nowy kr??ek wyrusz? w pa?dzierniku 2006 i Polsk? (jak?eby inaczej) równie? maj? w swoich planach. To bardzo dobra wie??, bo ostatni koncert niestety przegapi?em z przeczyn, ?e tak powiem transportowych
W sumie moze jeszcze wypowiem si? co takiego widz? w muzyce ?elaznej Dziewicy:
po pierwsze- niepowtarzalny klimat, tematyka tekstów, po drugie- doskonale komponuj??a si? z tym muzyka, nie podobna do ?adnej innej na ?wiecie, po trzecie- Eddy, a po czwarte- Hellowed be thy Name, Fear of the Dark, Wicker Man, Aces High i tym podobne klasyki heavy metalu, których moglbym s?ucha? na okr?g?o A no i jeszcze uwielbiam wy?ej wymienone, tzw. maidenowe rytmy Nicko McBriana |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-11-17, 23:29
Baretki:  |
|
|
Jeden z fajniejszych zespo?ów metalowych, cho? trzeba przyzna?, ?e nieco stoj? w miejscu ch?opaki Moja ulubiona p?yta: Fear of the Dark. Utwór tytu?owy to po prostu wymiatacz, pi?kne zmiany tempa i rytmu, klimatyczny tekst, ten numer sprawdza si? nawet w otoczeniu ludzi z metalem lu?no zwi?zanych Poza tym, na tej p?ycie niemal nie ma s?abych punktów, jest pi?kna ballada (Afraid to shoot strangers), jest porcja solidnej szybko?ci (Be quick or be dead), jest dobrze
A poza tym?
Uwielbiam kawa?em "Number of the Beast", uwielbiam niemal ca?? p?yt? z siódmym synem, luhbi? ich "historyczne" dzie?ka w stylu "Alexander the Great" czy "Montsegur"... Ba, lubi? nawet IM bez Dickinsona, taki "Clansmen" jest po prostu kawa?em pi?knego rzemios?a które mog? s?ucha? niemal zawsze.
Szkoda, ?e nie by?em nigdy na ich koncercie |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2005-11-18, 11:09
|
|
|
...a ulubiona pisenka to chyba "Wicker Man"...aha jeszcze "Be quick or be dead", "No more Lise" i oczywi?cie szacun-"Fear of the dark". S?ysza?em podobno ?e Fear of the dark u?o?y? S. Harris(czy jak to tam si? pisze -basista) nie wiem myle si? czy nie??? |
| Ostatnio zmieniony przez mychafront 2005-11-18, 11:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-11-18, 11:15
Baretki:  |
|
|
BTW, "Fear..." ma ca?kiem ciekawy cover autorstwa Cradle of Filth |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2005-11-18, 14:19
|
|
|
W sumie to wszystkie piosenki Ironów uk?ada w wi?kszo?ci, je?eli nie w ca?o?ci Harris |
|
 |
Palec(Paranoid)
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2005-11-20, 14:03
|
|
|
Yeah" Iron Maiden" . Najlepsz? p?ytk? moim zdaniem jest "Fear after dark" jak zreszt? wg. chyba wi?kszo?ci . Wymiataj?cy jest te? "Number of the beast". Nowe p?ytki jako? specjalnie mi nie podchodz?. Kiedy? to piosenki Ironów by?y wiecznymi solówkami...a teraz to takie troch? "przymu?owate" jest. Ironi w tej chwili moim zdaniem zaj?li si? tylko odcinaniem kuponów od s?awy. Ale i tak na zawsze pozostan? w sercach swoich s?uchaczy leg?d? i prekursorem tego szlachetnego gatunku zwanego heavy metalem. |
_________________ " ...There was a man , man of freedom, people called
him Easy Rider.." |
|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2005-11-20, 17:33
|
|
|
| Cytat: | | Yeah" Iron Maiden" . Najlepsz? p?ytk? moim zdaniem jest "Fear after dark" jak zreszt? wg. chyba wi?kszo?ci . Wymiataj?cy jest te? "Number of the beast". |
hmm chyba Fear of the dark? Wed?ug mnie p?yta nudna nie licz?c tytu?owego utworu...
Najlepsze p?yty to Piece of mind, Powerslave i oczywi?cie The number of the beast.
| Cytat: | | BTW, "Fear..." ma ca?kiem ciekawy cover autorstwa Cradle of Filth |
z Cradle of Filth podzi?kuje, przypadkowo ?ci?gn??em Hallowed be thy name w ich wykonaniu i maj? ca?kiem komiczny i beznadziejny wokal |
_________________ |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2005-11-20, 18:20
|
|
|
hahahahaha "Fear after dark" ...a ?mia? si? ze mnie ?e nie umiem angielskiego pozdro!!... A z wokalowaniem kolesia z Cradle of Filth te? si? zgodze ?e jest komiczne....nie lubie takiego czego?:) to jest tylko moje skromne zdanie |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2005-11-20, 19:24
|
|
|
Moimi ulubionymi p?ytkami Ironów s? Number of the Beast, Powerslave, Piece of Mind oraz koncertowa- Life after Death. Co do popularnego Fear of the Dark, to poza tytu?owym utworem podobaja mi si? tylko Wasting Love i The Fugitive |
|
 |
Palec(Paranoid)
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2005-11-20, 21:00
|
|
|
Sory por?ba?o mi si? z "always after dark" Kaer Morhen . Drobne przej?zyczenie
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2005-12-05, 18:05
|
|
|
No i Irom Maiden przegra?o w ringu co si? si? sta?o!!! Szkoda my?la?em ?e dadz? rade...i tak ich wielbie i wielbi? b?d?!! ...UP THE IRONS!!!!!!!!!! Ich muza jest poprostu niesamowita..ma co? w sobie...kocham j?!!! |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
|
|
|
 |
GiveItUp
Patrycjusz

|
Wysłany: 2006-02-05, 09:53
|
|
|
Zapowiada sie ciekawie. Mam nadzieje, ze szybko zbierzemy potrzebna grupe, bo zapewne bilety szybko wyjda. |
|
|
|
 |
|
|