Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
BATTLE REPORT 3-4 12.20005 r.
Autor Wiadomość
Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2005-12-04, 17:47   BATTLE REPORT 3-4 12.20005 r.
   Baretki: tartar zalozyciel

BATTLE REPORT 3-4 12.20005 r.

Po raz kolejny wzia?em na barki organizacj? tak wielkiej bitwy, a si? dzia?o ...

Wie? zaczeli?my gra? oko?o godz. 22:00 w LOTR-a.

Uczestnicy: Ja(Si?y z?a, dowodzi?em pu?kiem Uruk-Hai z Isengardu, oraz pu?kiem Berserkerów i orkowymi ?ucznikami) DarthMateusz dowodzi? Urukami, oraz Jacoleko nasz Adolf Hitler, który trzyma? ro?g? i bi? za nie przemy?lane ruchy (g?ownie DarthMateusza) a dowodzi? trzema Trollami w tym jeden z Mordoru.

Si?y dobra to: Gazza (najtrwalszy genera? jakiego znam i za to ci? podziwiam :-D ) dowodzi? Gondorczykami z Minas Thirith i by? g?ównym moim przeciwnikiem na pocz?tku, Czosnek dowodzi? równie? gondorem oraz mia? Aragorna i Boromira dwóch rze?ników. Watcher dowodzi? swoimi nie?miertelnymi elfami.

Scenariusz: G?ównym celem gry by?o opanowanie trzech palantirów które znajdowa?y si? na ?rodku pola bitwy. Po zdobyciu nale?a?o je utrzyma? przez dwie rundy, ale od razu napisz?, ?e bitwa sko?czy?a si? totaln? anihacj?. Ogólnie na stole by?o figurek za ponad 2 000 pkt. wi?c by?y to istne pola Pelenoru (szkoda, ?e bez Mumakila, ale mo?e wkrótce si? pojawi :-D )

Bitwa:
To by?o niezapomniane wra?enie z tej nocy totalna rze? tak? jak? ja uwielbiam. Na pocz?tku pad?a ca?a lewa flanka oponenta. Moje hordy uruków i berserkerów wyci??y w pie? gondorczyków wraz z Faramirem na czele, jednak?e na drugiej stronie fronty sytuacja nie by?a dla nas ciekawa, pad?y trzy trolle (Legolas wraz z Boromirem i Aragornem zrobi?y swoje) i pad?a nasza lewa flanka, ale Genera? Darth poszed? ostro ?rodkiem i doszed? do elfów, a ja w mi?dzy czasie przyby?em z pomoc? i wyr?nieli?my t? paskudn? ras? razem z Legolasem. Bitwa by?a ju? przes?dzona zosta? tylko Qbie Aragorn i Boromir ten ostatni zeszed? na ko?cu z pola bitwy, by? naprawd? twardy, ale uleg? berserker?. Zako?czyli?my t? batali? o 3:30 nad ranem i dzi?kki wam ch?opy za wytwa?o??.

Posumowanie: mimo paru podkni?? mam nadzi?j?, ?e by?a to udana noc i wra?enia zosta?y pozytywne, a i czekam na zdj?cia panowie ...

Ostatnio zmieniony przez Drzewiec 2006-06-18, 10:21, w całości zmieniany 1 raz  

Klub: battleground-castigatores

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2005-12-04, 18:19   
   Baretki: zalozyciel

Zabawa przednia. Momentami by?o tak ?miesznie, ?e ju? nie mog?em. :-D
Ch?osta na Matim by?a wy?adowaniem frustracji po stracie naszych najci??szych jednostek, ale widzia?em te?, ?e jak dosta? od czasu do czasu to uwa?a? jak gra?. :pirate: :pirate:
Nie mog? sobie wybaczy? straty pierwszego z Trolli, którego ubi? Legolas, (ale za kar? te? go ut?ukli?my :lol: ). :(
Najgorsze jednak i najpaskudniejsze by?o to, ?e Genera?owie Dobra przyw?aszczyli sobie szklank? paluszków, misk? z czipsami i orzeszki, ale od czasu do czasu udawa?o si? co? podkra??. :bum: :lol: :lol:

Klub: battleground

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2005-12-04, 19:55   
   Baretki: tartar zalozyciel

Dawno nie widzia?em tak rozbawionego Watchera w ko?cu ?miech to zdrowie, ale trzeba napomnie?, ?e si?y ciemno?ci wzi??y babk? i czekolade :>

Klub: battleground-castigatores

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2005-12-04, 20:28   

Taaaak. To by?a pami?tna noc. Batalia niczym z filmu :D Bardzo mi si? podoba?o. Granie w Lotra jest bardzo przyjemne i proste tylko trzeba znac przepisy. Super. Zabieram si? za malowanie i granie :D

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2005-12-04, 21:31   

darthmateusz napisał/a:
....Zabieram si? za malowanie i granie :D

:lol: :lol:

Rany!Co za noc!Najfajniejsze by?o jednak, ?e spotkali?my si? w komplecie :v: , bo o fakcie wymieszania si? cz??ci artystycznej z bitewn? nie teraz i tu :hahaha: .
Bitwa by?a tytaniczna i trwa?a do ostatniej przelanej kropli gondorskiej i efickiej krwi. :+:
Recpect!

(wkrótce wi?cej.)

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2005-12-05, 15:18   

By?o wspaniale i barwnie! :) Elementów humorystycznych tyle, ?e wszystkie pozosta?e battlereporty mo?na by oddzieli? :v: Akcja z muzyk?, z witk? Jacka, z brakiem pedeefów, z nieskrakowanym builderem, po prostu klimat by? zabójczy :ok: Co do gry, to niestety musia?em i?? ju? o 0.30, mam nadziej?, ?e rozumiecie dlaczego :) Do tego momentu dowodzi?em centrum Dobra w sk?adzie: 14 ?uczników elfich, 7 elfów z blejdami, Legolas i Gimli. Z uwagi na masy orków naprzeciw, musia?em niestety rozproszy? ogie?, przez co p?dz?ce ku mnie uruki Mateusza ponios?y do?? s?abe straty (chyba 3 sztuki tylko, je?li mnie pami?? nie myli). Inna sprawa, ?e rzuca?em wtedy fatalnie (s?awetna salwa wszystkich elfów, z której wysz?a jedna szóstka na czterna?cie mo?liwych! 8O :-? :soldier3: Zgarn??em za to spore trofeum, ubijaj?c Legolasem trolla Mordoru.
Oko?o pó?nocy musia? i?? Czosnek i na pó? godziny przej??em kontrol? równie? nad naszym prawym skrzyd?em, które stanowili wojownicy Minas Tirith plus Boromir i Aragorn. Tu sz?o mi sprawnie i za cen? minimalnych strat zdziesi?tkowa?em wargi przeciwnika (gdy wychodzi?em, ?y? jeszcze jeden), Boromir za? ubi? kolejnego trolla.
Generalnie jednak, gdy opuszcza?em bitewne pole, wida? by?o zarysowuj?c? si? przewag? z?a. Mieli ju? dwa palantiry, na lewym skrzydle horda uruków osacza?a Gondorczyków, a centrum by?o w?ziutk? lini? w któr? zaraz uderzy? mia? isengardzki taran. Nie dziwi? si? wi?c, ?e Gazza ostatecznie musia? ulec przewadze :(

BTW: tytu? tematu, to jaka? fantastyka baaardzo dalekiego zasi?gu ;)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2005-12-06, 22:02   

Pierwsza porcja fotek!

GENERA?OWIE:

DarthMateusz

MC Drzewiec - respect!

Jacoleko

Watcher & Czosnek

Niebawem ci?g dalszy fotostory: BITWA!!

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2005-12-06, 22:18   

Ale g?upi? min? zrobi?em :D

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2005-12-06, 23:15   

Wszyscy jako? tak ?miesznie wyszli?my :lol:
Tylko zabrak?o zdj?cia jednego z Genera?ów a mianowicie Gazzy :?: :-P :-P

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2005-12-07, 13:21   

Ale tragedia te foty :D wygl?dam jakbym w?asnie stracil po?owe ludzi yyy orków :D

Czosnek 
Wielki Król

Wysłany: 2005-12-08, 14:19   

By?o nie?le, tak pó?no to jeszcze chyba nie zacz?li?my :P Odchodz?c zostawi?em ca?kiem niez?e to lewe skrzyd?o- jak te wargi pada?y!! :) Co do fotek-?mieszne :P Dzi?ki raz jeszcze:)

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2005-12-14, 18:28   

Par? moich fotek :)

Ostatnie przygotowania, z lewej Czosnek próbuje co? wykrzesa? z kompletnie wyczyszczonego kompa :D

Z?o szykuje si? do rzezi. W ?rodku wida? bijatyk? niesfornych trolli, nie mog?cych doczeka? si? bitwy :D

Z?o próbuje bawi? si? w "dobry glina, z?y glina"... :D

Minas Tirith ruszy?o! P?ynie pierwsza krew...

Batalion uruków wylewaj?cy si? zza ruin.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2005-12-14, 19:48   

Jak zwykle nie ma mnie na ?adnej fotce .... :???:
"bijatyka niesfornych trolli" roxx!! :D :D :D
Dorzuc? co? od siebie na dniach. Jacoleko - te? mia?e? aparat, co ze zdj?ciami?

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2005-12-14, 19:59   

Ok, wi?c zdj?ci ode mnie. Banda, Berserkerów szykuj?ca si? do boju. Pewnie by?a to jaka? narada przed bitw?. Ech by?o ?wietnie. :-D :-D

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2005-12-14, 20:48   

No wi?c kolejna porcja. Bez komentarza same kadry tej pami?tnej bitwy. Bitwa jak bitwa, ale klimat spotkania by? fachowy i za to Wam koledzy DZI?KI!! Jak napisa? Jacek: echh!

Jest jeszcze filmik ale nie wiem jak go zaprezentowa?!?

Odpowiedz do tematu