|
Warsztaty XC |
| Autor |
Wiadomość |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-02-20, 17:40
Baretki:  |
|
|
| Pampry odebrane i obejrzane. Wszyscy zadowoleni. |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-02-20, 18:35
|
|
Jacek, postaram si? przela? pieni??ki w przysz?ym tygodniu.
Warsztaty w porz?dku, widzia?em sporo bitew, zarówno w WFB (jedna pewnie jeszcze trwa ), jak i w 40stk?.
Niemniej jednak pogra?em sobie w MTG z Go??biem, Watcherem i Czosnkiem. Od?wie?y?em znajomo?? zasad.
Pozdrawiam |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-02-20, 18:36
|
|
Taaa, mnie wyleczono z my?li o Bazyliszku, poza tym troch? MTG By?o dobrze (cho? ?le) |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-02-20, 18:48
|
|
| Watcher napisał/a: | | Taaa, mnie wyleczono z my?li o Bazyliszku |
Ech...
2 bitwy wygrane z Chaosem w 40k i remis z Elfami Moj?esza. Chrzest bojowy mia? Asarnil, od dzisiaj Asarnil da Rze?nik
Figurki Drzewca i Gazzy do odebrania u mnie jakby co. |
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-20, 22:37
|
|
|
No by?o fajnie - wreszcie mog?em zakosztowa? 40k`owej nuty (dzi?ki Zapa?) i wcale nie by?o tak najgorzej. Dzi?ki Szeregowiec za uzyczenie figurek, Twój Defiler zrobi? na moim synu spore wra?enie:) Pozdrawiam.
P.s jednak Watcher mia? racj? - w 40k jest co? takiego jak sweeping advances - czyli po ch?opsku "gonienie po wygranej walce wr?cz" oba odzia?y (wygrany i przegrany) do inicjatywy dodaja sobie rzut k6 je?li rzut wygrywaj?cego starcie jest wi?kszy lub równy przegranego to wygrany oddzia? dopada przegranego i wyrzyna w pie?.
Je?li chodzi o Monster creatures (deamon prince) to ataki takiej maszkary s? traktowane jak zadane power weaponem czyli no armour save, pozatym gdy trafiaj? pojazdy to kulaja dodatkowe d6 na penetracj? (2d6 + strenght)
W walce wr?cz piechota vs pojazdy:
- Je?li pojazd jest immobilized albo si? poprostu wcze?niej nie rusza? trafienia piechoty s? automatyczne.
-Je?li poruszal si? pojazd w combat speed to trafienia s? na 4+
-Jesli porusza? si? na Cruising speed to trafienia s? na 6 |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-02-21, 10:25
|
|
| duscann napisał/a: | | -Je?li poruszal si? pojazd w combat speed to trafienia s? na 4+ |
To akurat stosowali?my
Je?li chodzi o reszt?, to nie znalaz?em tego w podr?czniku na szybko. Trzeba si? jeszcze wiele nauczy? |
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-21, 19:36
|
|
|
| Tak, tak, napisa?em tylko dla przypomnienia bo rozmawiali?my o tych sprawach. |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
|
|