Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
SPRZ?T MUZYCZNY
Autor Wiadomość
RNR 
Książę

Wysłany: 2005-12-20, 13:35   SPRZ?T MUZYCZNY

Jestem zauroczony klasycznym brzmieniem gitar Gibson I Fender. Gibson- pi?kne mi?siste brzmienie, Fender- cudna szklanka. Macie jakie? inne ulubione marki, piszczie ! ;) :)

mychafront 
Książę

Wysłany: 2005-12-20, 16:04   

Czy mamy ulubione marki??...pytanie...pewnie ?e tak :-D :-D Ja kocham firm? ZILDJIAN ( Avedis, K, A,).(oczywi?cie chodzi tu o firm? talerzy perkusyjnych)- ma tak pi?kne i cudownie wybrzmiewaj?ce brzmienie, ?e nie móg?bym si? na nic innego prze?uci?....poowiem tyle ?e jest to droga przyjemno??-Zildjian ma te? fajne logo :-D ...je?eli chodzi o b?bny to raczej TAMA(bo na takim sprz?cie gram) :P :-D gram jeszcze na premierze i te? ma super brzmienie...chyba zaczymam si? chwali? :P :???: ...sprzet marze???...chyba ju? go mam rok temu o takim marzy?em i marzenie si? spe?ni?o- "Oczywi?cie Tama i do tego na przystawke jakie? Zildjiany"(moje s?owa ok 2 lat temu :-D ) :-) ). Je?eli chodzi o brzmienie gitar bardzo mi si? podobaj? IBANEZY i GIBSONY...Super gitary basowe z super brzmieniem produkuj? firmy takie jak GMR, FENDER, :shock: :-D ..polecam!!!!!!! :-D

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2005-12-20, 19:32   

Mój perkusyjny sprzet marze? jest podoby do tego myszkowego. TAMA, ZILDJIAN K albo Avedis, to by?oby cudo. Narazie m?cz? si? na starym polmuzie (niech go piek?o poch?onie), cho? ca?y czas si? doposa?am i po gwiazdce do wymiany zostan? mi jedynie beczki, na które by? mo?e uzbieram ju? w wakazje :devil1: . Co do sprz?tu gitarowego to na dzie? dzisiajeszy posaidam Yamah? (chyba pacifica) i Laneya HCM 30W, z których jestem ogromnie zadowolony. Je?eli chodzi o "wios?a" to umi?owa?em sobie Fendery (pierwsz gitara, która mi sie tak naprad? spodoba?a; to brzmienie i historia) oraz Gibsony wszelkiego rodzaju duzym naciskiem na Les Paul (cudo i tyle). Z Bassów moim faworytem jest Fender Jazz Bass :D To chyba tyle je?eli chodzi o mój bierz?cy i wymarzony sprz?t.

kali 
Wielki Książę

Wysłany: 2005-12-20, 21:12   

Jak dla mnie tylko GMR, naj?adniejsze basy no i oczywi?cie POLSKIE. Obecnie posiadam Kramera (?) ciekawy sprz?t odziwo ameryka?ki, brzmi nie?le wygl?da te? ?adnie:). Co do gitar zwyk?ych i perkusji si? nie wypowiadam bo si? nie znam, ale podobaj? mi si? gibsony, a fender RNR brzmi ?adnie :)

mychafront 
Książę

Wysłany: 2005-12-21, 15:54   

pikusMAIDEN napisał/a:
Narazie m?cz? si? na starym polmuzie (niech go piek?o poch?onie),

ja tez zaczyna?em na tym samym polmuzie i go bardzo lubi?em....jak na polmuza mia? niez?e brzmienie na pocz?tku :-D ... :P polmuzy maj? za sob? d?ug? historie :-) przynajmniej ten...

RNR 
Książę

Wysłany: 2005-12-22, 16:41   

Ja musia?em si? m?czy? na Asterze, stara, ale poczciwa gitarka. Wysoko?? nad 12 progiem wynosi?a 0,7 cm :P hehe. Teraz nie narzekam na wios?o :D , ale za to piec pozostawia wiele do zyczenia ;)

Pablo 
Następca tronu

Wysłany: 2005-12-22, 16:56   

jakby ktos chcia? kupic tani ale nienajlepszy sprz?t do pogrania w domu to mam na sprzeda? piecyk Eltrona 20 Vat :-D cena: ca?e 50 zl

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2005-12-25, 15:39   

Od wczroaj jestem szcz??liwym posiadaczem harmonijki ustnej firmy Lee Oskar, pono? jest ona instrumentem z wy?szej pu?ki, ale z braku wiedzy i materia?u porównawczego nie mog? tego stwierdzi?. Instrument ten to spe?nienie moich marze? z dzieci?stwa, tak?e zabra?em si? do nauki gry na nim z zapa?em i juz po parunastu minutach zagra?em "wlaz? kotek na p?otek' :P .Moj repertuar powiekszy? si? ejszce o od? do rado?ci i whiskey :-D , a intenstywne ?wiczenia trwaj?... :P

RNR 
Książę

Wysłany: 2005-12-25, 22:46   

Kupi?em struny D'Addario EXL 115- nie kupujcie tego, syf. Sztywne, nie brzmi?. Fra?olety brzmi? fatalnie. Suche brzmienie.

mychafront 
Książę

Wysłany: 2005-12-25, 23:36   

ja te? mam harmonijk?:) co prawda po?yczon? star? ale da si? gra? i naprawde ciekawy i fajny instrument...polecam dobry na nie nudzenie si? ....jak si? komu? nidzi, bierze harmonijk? i gra...to pomaga....mo?na nie?le improwizowa? :-)

mychafront 
Książę

Wysłany: 2005-12-25, 23:50   

to ja mo?e co? o pa?kach napisze :-) .... :-D Perkusi?ci kupujcie tylko pa?eczki 140 D G?ADEK, bo to najlepsze pa?ki, wa?? ok 52 g i s? idealne do grania..polecam :-D to taka wiadomo?? dla pocz?tkuj?cych b?bniarzy i w sumie nie tylko :P ...bo sam jak kupi?em swoje pierwsze pa?ki to by?y to 160....Jezu to by?y ga??zie chyba :P :eek: ...odradzam!!! za grube stanowczo i za ci??kie, a g?ówki za du?e!!!...dobre s? jeszcze 135 ale to musicie si? poradzi? Pikusia...on na takich gra :-D :P

RNR 
Książę

Wysłany: 2005-12-31, 17:01   

Od niedawna jestem megaszcz??liwym posiadaczem kaczki Cry Baby :) . Poprostu cudo!. To niezmienne od ponad trzydziestu lat brzmienie. Szkoda gada? :) Teraz trzeba tylko nauczy? si? na tym gra? :p ..., no i Voodoo Child :)

mychafront 
Książę

Wysłany: 2006-01-15, 15:14   

Ok...mam zamiar kupi? nowe beczki...firma to raczej- TAMA ,PREMIER, mo?e YAMAHA lub jaki? dobry MAPEX, pearl tez mo?e by? ale to ju? jak b?dzie jaka? okazja...mam zamiar sprzeda? swoj? perk? ale tylko podstawe bez werbla, blach i hardwaru- mo?? w sumie werbel do?uce ale innej firmy :) )...ceny nie jestem jeszcze pewien...firma to TAMA(chyba rockstar) i przek?adnia PEARL...kto mi poradzi co lepiej kupi??? :P bo nie wiem za- du?o tego :-D

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2006-01-15, 17:47   

Hmmm, a ile za Twoje beczki bys sobie ?yczy? (to moze na PW). Co do sprzetu, to radzic za bardzo nie bede bo sie pewno na sprzecie lepiej znasz. :D Powiem jedynie ze moim zdaniem wzglednie ciekawymi propozycjami s? Mapexy, na Drumcenter te ostatnie modele, ale juz pewno to sprawdzi?e? :P

EdgeCrusher 
Książę

Wysłany: 2006-01-18, 18:08   

Ostatnio widzia?em zajefajne wios?o z firmy dean, czyli sygnowany przez Dimiego (Dimebag)
Razorback Tribut Rust. Wspania?y kszta?t i wszelaki rozwi?zania techniczne Darrella. Powie?chnia jest chyba wykonana z metalu.Jest to ?wietny sprz?t ale cena jest zniewalaj?ce
17000z?!!!!!!
Troche sporo...

Odpowiedz do tematu