|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
ostatnio obejrzane/godne polecenia/ulubione |
| Autor |
Wiadomość |
cYnik
Arcyksiążę

|
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-04-15, 08:23
|
|
|
Nasza Klasa / Klass
http://www.filmweb.pl/f433313/Nasza+klasa,2007
Mocny obraz. Szczególnie Watch powinien si? nim zainteresowa? i mo?e zaproponowa? projekcj? dla dzieciaków z gimnazjum.
Trudno mi teraz sobie przypomnie? czy nam pokazywano filmy o tej tematyce akurat, ale wiem, ze je?li jakie? filmy pokazywano - to by?y albo ?a?osne, albo ?mieszne. Albo po prostu niedostosowane do wieku odbiorców. Ot - ministerialny urok.
Tu mamy mocn? histori?, która ma szanse wwierci? si? w umys?y dzieciaków. Do tego mam wra?enie, jakby by? pisany od wewn?trz.
Beznadziejni nauczyciele, dyrekcja, bezradna rodzina w tym ojciec, który ojcem nie powinien zosta?, o postawie dzieciaków szkoda gada?.
Do tego jest to kawa? dobrego, europejskiego kina.
do obejrzenia za free online - http://player.iplex.pl/519/film.html |
_________________ www.3piksele.pl
www.slubny-obiektyw.pl - fotografia ?lubna i okoliczno?ciowa |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-04-18, 14:16
|
|
|
The Hurt Locker
fakt, ?e by?em zm?czony pewnie nie dzia?a? na korzy?? filmu, momentami walczy?em ze snem. Ogólnie bez sza?u. Kilka lepszych momentów i ostatnie 10 minut filmu dobre, ale ogólnie to si? raczej wynudzi?em. 2 godziny to za du?o. Spodziewa?em si? czego? znacznie lepszego.
Dom Z?y
mistrzunio. |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2010-05-06, 11:53
|
|
|
| A ja wczoraj zaliczy?em na wielkim ekranie IRON MAN 2 i moge powiedzie?, ?e to godna kontynuacja, akcja, komiksowy klimat, sporo humoru no i THOR !! The Avengers Rising !! |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2010-05-08, 11:19
|
|
|
By?a te? tarcza Kapitana Ameryki (prawdopodobnie stworzy? j? ojciec Tonyego Starka), m?ot Thora oraz sam Thor w scenie w wi?zieniu!!
Film jak pierwsza cz??? - dla fanów "must see"!!
D?wi?k z Skywalker Sound i obraz z Industrial Light and Magic s? nie do przebicia (odg?os karabinów na przedramieniu War Machine'a mia?d?y!!!!)
Obsada: Downey Jr i Gwyneth Paltrow - wiadomo!, Scarlett Johansson (Natasha Romanoff / Czarna Wdowa), Don Cheadle (Podpu?kownik James 'Rhodey' Rhodes / War Machine) - zast?pi? Terrence'a Howard'a z pierwszego filmu; kapitalny Sam Rockwell jako Justin Hammer; stary ale jary Mickey Rourke (Ivan Vanko / Whiplash), tradycyjnie Samuel L. Jackson - Nick Fury oraz twórca postaci IronMana - Stan Lee!! |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2010-05-18, 06:33
Baretki:  |
|
|
| W sobot? obejrza?em na du?ym ekranie Robin Hooda (bardzo pozytywnie zaskoczony) jak i Iron Mana 2 ... co tu du?o pisa? - P-O-L-E-C-A-M |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-05-18, 12:26
|
|
|
z ostatnio obejrzanych, dwie pozycje, które mnie mi?o zaskoczy?y, cho? ka?da w innej lidzie.
Pierwsza to Iron Man, z tym, ?e jedynka. D?ugo omija?em ten film, s?dz?c, ?e to jaka? totalna padaka, której obejrze? si? nie da. Ale w ko?cu przemog?em si? i po ci??kich dwóch tygodniach w??czy?em i przy piwku obejrza?em. Dobra, absolutnie niewymagaj?ca rozrywka z zabawnymi momentami.
A, oczywi?cie komiksu nie czyta?em.
Druga pozycja, z pierwszej ligi, to Gran Torino. Te? omija?em, bo Eastwooda do tej pory nie trawi?em. Brudny Harry dzia?a? mi na nerwy, a westernów nie znosz?.
I co si? okaza?o? ?e ogl?da?em GT z OLBRZYMI? przyjemno?ci?, film okaza? si? wykr?caj?cym suty. Chcia?oby si? rzec - rola ?ycia, gdyby nie to, ?e dorobku nie ?ledzi?em ;P
I ludzie, Wy naprawd? nie ogl?dacie ciekawego kina, ?e ten temat le?y praktycznie od?ogiem? Ile? mo?na w kó?ko malowa? figurki? Oderwijcie si? czasem od nich. |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2010-05-20, 08:17
|
|
|
| RObin Hood.... hmmmm fajny film, cho? ust?puje moim zdaniem Kingdom of Heaven, nie wspominaj?c o Gladiatorze. Tak czy inaczej niez?y, sceny walk COOL, rozmach, obsada... POLECAM |
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-05-20, 13:20
|
|
|
Sherlock Holmes
nuda. ogl?daj?c w ogóle nie zosta?em wci?gni?ty w histori?. Nie kombinowa?em kto i w jaki sposób. Po prostu przygl?da?em si? rozwojowi sytuacji bez podekscytowania. I to jeszcze 2 godziny.
Londyn wygl?da? interesuj?co, ró?ne bibeloty, maszynki tworzy?y ciekawe otoczenie. Ale sumuj?c to z fabu?? - nudy. Nawet otoczka nauki konfrontowanej z magi?, co by?o ciekawym motywem, nie ratowa?a.
Spodziewa?em si? czego? sto razy lepszego po tych pochlebnych opiniach. |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2010-05-29, 16:38
|
|
|
| cYnik napisał/a: | Druga pozycja, z pierwszej ligi, to Gran Torino. Te? omija?em, bo Eastwooda do tej pory nie trawi?em. Brudny Harry dzia?a? mi na nerwy, a westernów nie znosz?.
I co si? okaza?o? ?e ogl?da?em GT z OLBRZYMI? przyjemno?ci?, film okaza? si? wykr?caj?cym suty. Chcia?oby si? rzec - rola ?ycia, gdyby nie to, ?e dorobku nie ?ledzi?em ;P |
Mnie te? wkr?ci? ten film. Na tyle, ?e obejrza?em go trzy razy z rz?du. Nie wiem jak wygl?da t?umaczenie w kinach, ale warto ?ci?gn?? napisy z neta, z serwisu typu: napisy.info, bo teksty w wersji wulgarnej s? naprawd? zabawne.
Z ostatnio obejrzanych:
"Samotny m??czyzna" Toma Forda. Opowie?? o bólu po straconej mi?o?ci (homoseksualnej), ale dla homofobów dodam, ?e bardziej o bólu ni? mi?o?ci Fabu?a nie porywa ale nie musi. Zdj?cia s? naprawd? przyjemne. Tak, przyjemne to dobre s?owo. To g?ówny stymulator poczucia zadowolenia z ogl?dania tego filmu.
"Bracia" Jim Sheridan - przeniesiona na ameryka?skie realia fabu?a du?skiego filmu o tym samy tytule. O czym jest ka?dy sobie mo?e przeczyta? w necie, ale nie brzmi to zach?caj?co - przynajmniej dla tych którzy maj? do?? ameryka?skich ?olnierzy i ameryka?skich rodzin, ale film ciekawy i du?o si? dzieje - g?ównie w bohaterach, dlatego mo?na obejrze?.
"Cz?owiek, który gapi? si? na kozy" Granta Heslova - trwa tylko 1,5 godziny a ci?gnie si? niemi?osiernie. Na pocz?tku narrator o?wiadcza, ?e w tej historii jest wi?cej prawdy ni? si? spodziewamy i w?a?ciwie to przes?dza o tym, ?e film jest intryguj?cy bo nie wiadomo i ilu procentach to fantazja autora. Niby komedia, ale jak dla mnie za ma?o zabawna. Spodoba si? tym, którzy przy okazji towarzyskich spotka? opowiadaj? teorie spiskowe na temat USA i ich azjatyckich podbojów. |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-05-30, 11:56
|
|
|
| Pablo napisał/a: | "Samotny m??czyzna" Toma Forda. Opowie?? o bólu po straconej mi?o?ci (homoseksualnej), ale dla homofobów dodam, ?e bardziej o bólu ni? mi?o?ci Fabu?a nie porywa ale nie musi. Zdj?cia s? naprawd? przyjemne. Tak, przyjemne to dobre s?owo. To g?ówny stymulator poczucia zadowolenia z ogl?dania tego filmu. |
mega film!
ten okres ameryki ma dla mnie ogromny urok i lubi? patrze? na takie obrazy.
?wietne barwy, zdj?cia, charakteryzacja, dialogi, kadrowanie na szczegó?y, ca?a historia ?wietna.
Kreacja g?ównego bohatera bardzo, bardzo.
Równie? ogl?da?em z du?? przyjemno?ci? ju? od pierwszych minut.
Film naprawd? godny polecenia.
A Brothers ju? czeka w kolejce. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2010-05-30, 12:15
|
|
| "Robin Hood" Scotta na kolana nie powala. Fabu?a jaka? taka szarpana, historia po raz kolejny zgwa?cona i zwulgaryzowana a gdy wyjechali z prawami cz?owieka rodem z rewolucji francuskiej (albo lepiej), to odpad?em. Na plus: posta? Lwiego Serca (megaepizodyczna) i niektóre wizualizacje (szar?a ci??kiej kawalerii znakomita), cho? i tutaj by?y potkni?cia: francuskie amfibie desantowe a`la LVT czy LST rozbawi?y mnie do ?ez. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2010-05-30, 12:26
|
|
|
| W?a?nie chcia?em o te amfibie pyta?. To na pewno fantazja, tak? |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2010-05-30, 13:16
|
|
| Pablo napisał/a: | | W?a?nie chcia?em o te amfibie pyta?. To na pewno fantazja, tak? | Oczywi?cie, ?e to bzdura. Wzi?ta bodaj?e z Jacksona i "Powrotu Króla" (ale to by? film fantasy ). W ?redniowieczu w ogóle nie budowano "okr?tów desantowych", je?li ju? l?dowano to robili to Normanowie i u?ywali do tego swych d?ugich ?odzi (jak na tkaninie z Bayeux). To wygl?da tak anachronicznie, ?e wr?cz absurdalnie Mog? wybaczy?, ?e ksi?cia Ludwika Lwa zamienili na króla Filipa, ?e ca?o?? wydarze? które w realu trwa?y 17 lat skrócili do kilku miesi?cy, nawet to ?e kampani? Ludwika który opanowa? w rzeczywisto?ci pó? Anglii w tym Londyn zmniejszyli do tego starcia na pla?y, ale ten anachronizm jest ju? zbyt g?upi Podobnie jak zrobienie z Magna Charta Deklaracji Praw Cz?owieka Nawiasem mówi?c, Jan podpisa? t? Kart?, ale to drobiazg ma?y |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2010-05-31, 09:08
|
|
|
| No te ?odzie lekko mówi?c nie pasowa?y. Du?o bardziej realistyczny, wierny realiom historycznym zdaje si? mi Kingdom of Heaven. |
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|