|
Warsztaty XCIX |
| Autor |
Wiadomość |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-09-03, 21:58
Baretki:  |
|
|
Ja mo?e wpad?bym na chwil?, mo?e zagra? jak?? bitewk?. Ale to nic pewnego, wi?c si? nie chce deklarowa?.
Haha, mam sfinksa! Dzi?ki |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-09-03, 22:10
|
|
Ta ranga specjalna b?dzie przechodnia i przynale?e? b?dzie klubowiczowi z najlepszym wynikiem punktowym na ostatnim masterze |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-09-04, 11:04
|
|
| Spó?ni? si? do 20 minut. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-09-04, 18:53
|
|
No có?, frekwencja nie by?a powalaj?ca (4+ orbituj?cy Julek), ale warsztaty jednak si? odby?y, w dodatku z pierwsz? w swojej historii bitw? na zasadach ósmej edycji WFB |

|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-09-05, 11:50
|
|
Tak, by?em na orbicie chdk |
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-09-05, 13:54
|
|
|
Heh by?em, zobaczy?em i dowiedzia?em si? nieco o nowej edycji.
Po szybkim przemy?leniu stwierdzi?em ?e nowe booki armii typu "Tomb Kings" musz? posiada? nowe zasady albo zmian? niektórych wspó?czynników (inicjatywa), bo obecnie wydaj? si? armi? niemal nie do gry, przynajmniej w kontakcie.
Równie? umocni?a si? tendencja nieu?ywalno?ci wszelakich kroxigorów czy saurusów (nawet na cold onenach, czy herosów) i to w?asnie kiedy mam cold one i temple guardów . Zaczynam si? zatem nie dziwi? ?e coraz wi?cej ludzi u?ywa stegadonów, bo to chyba jedyna rzecz która jest warta wi?cej punktów i jest op?acalna. Mog? tylko pocieszy? was, a mianowicie nowa errata nie przewiduje skinków na "3 lvl", tylko degraduje ich do normalnych, z gratisem +1 do dispela i casta. Nie zdziwi?a by mnie zmiana zasady "Predator fighter" w nowym kodeksie, a w przypadku jej braku zanik kompletny jednostek wy?ej podanych.
Z drugiej strony jak pisa? Marcin w swoim raporcie moc magii wzros?a (wiadomo nie ma nic za darmo, to samo tyczy si? równie? miskastów), ale przy odpowiedniej konfiguracji slanna mo?na obni?y? ryzyko wypadku przy pracy. Zatem Slann, chyba sta? si? pot??niejszy, zale?nie od szcz??cia gracza w kostkach.
Nowa edycja nowe zasady, w ko?cu inicjatywa jest u?ywana. Szczerze to denerwuje mnie bezu?yteczno?? takich jednostek jak kroxy czy saurusi. Temple guardzi s? klimatyczni ale teraz jeszcze bardziej nie do u?ycia, przez co armia traci na ró?norodno?ci. Szkoda ?e GW nie tworzy booków z my?l? o tym ?eby ka?da jednostka mia?a plusy i minusy a nie tylko plusy ujemne. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-09-05, 17:34