|
Repertuar filmowy |
| Autor |
Wiadomość |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-09-20, 09:36
|
|
|
dobra, jestem ju? po seansie w odnowionym kinie.
Co mnie zastanawia - d?wi?k stereo, nie dolby...
Nie wiem od czego to zale?a?o - czy taka kopia filmu, czy po prostu kino obs?uguje tylko dwa kana?y. Je?li to drugie, to jest to co najmniej dziwne.
Poza tym ogl?da si? dobrze.
Dla ludzi cierpi?cych na natr?ctwa wszelkiego rodzaju, to tablica informuj?ca kto remont sfinansowa? mo?e przeszkadza? - jest zrobiona na po?ysk i obraz si? w niej odbija (nie wiem czy z ka?dego miejsca, z naszych akurat tak by?o) A znam takich, którym podczas seansu w domu przeszkadza np. migaj?ca dioda od dysku, hehe.
Generalnie jest ok (niech tylko kwestia d?wi?ku si? wyja?ni) i je?li filmy b?d? wy?wietlane w miar? równolegle do reszty kraju, to widz? jak?? przysz?o??. No i ceny biletów niewygórowane. Chyba, ?e to tylko tak na pocz?tku, ?eby zach?ci?. Oby nie
dolby jest, ale wymuszone, mamy odczyt, ale nie mamy procesora emituj?cego - z tego co wiem, ale nie weryfikowa?em - to jakie? 30 000z?, póki co trzeba poczeka?...
| Watcher napisał/a: | "?wi?ty interes" zosta? zakwalifikowany jako dramat/fantasy? |
cholera, my?la?em, ?e nikt nie zauwa?y - mea culpa |
_________________ www.3piksele.pl
www.slubny-obiektyw.pl - fotografia ?lubna i okoliczno?ciowa |
| Ostatnio zmieniony przez GyzzBurn 2010-09-24, 10:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2010-09-21, 15:58
|
|
|
| Sam bed? musia? si? wybra? i oceni?. Powiem szczerze jestem wybrednym cz?ekiem pod tym wzgl?dem. |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-09-21, 17:34
|
|
|
a ja jednak po zastanowieniu ?miem w?tpi?, ?e incepcja w ogóle wysz?a w wersji stereo (bo po co? ), wi?c na moje to jednak nasze kino obs?uguje jedynie dwa kana?y... |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2010-09-21, 18:51
|
|
|
| cYnik napisał/a: | a ja jednak po zastanowieniu ?miem w?tpi?, ?e incepcja w ogóle wysz?a w wersji stereo (bo po co? ), wi?c na moje to jednak nasze kino obs?uguje jedynie dwa kana?y... |
Kana? lewy kana? prawy i jest demokracja |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2010-09-22, 14:18
|
|
|
| Czy s? na tym forum jakie? inne opinie na temat naszego kina, bo z ch?ci? bym poczyta?, bo mam zamiar si? wybra?. |
 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2010-09-22, 15:05
|
|
|
Giz, daj jakie? zapowiedzi, bo te? chc? przetestowa? sal? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-09-22, 18:12
|
|
|
| Watcher napisał/a: | Giz, daj jakie? zapowiedzi, bo te? chc? przetestowa? sal? |
Salt pewnie zalicz?.
jednocze?nie mam nadziej?, ?e info na czerwonym dotyczy dolby |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2010-09-22, 18:26
|
|
|
"?wi?ty interes" zosta? zakwalifikowany jako dramat/fantasy? |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2010-09-22, 19:03
|
|
|
Na Salt równie? si? wybior?. Ma?? rólk? ma Daniel O. |
 |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-09-22, 19:32
|
|
|
ale zaraz... gdzie s? NIEZNISZCZALNI?? Wszed? do kin chyba wcze?niej od Salt, wi?c w tej kolejno?ci móg?by by? i u nas. Oczywi?cie je?li niezniszczalni w ogóle u nas b?d?...
| Drzewiec napisał/a: | | Ma?? rólk? ma Daniel O. |
zgadza si?. pocz?tkowo go zdubbingowali, ale na szcz??cie porzucili ten pomys? |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2010-09-24, 10:50
|
|
|
| Cynik napisał/a: | dobra, jestem ju? po seansie w odnowionym kinie.
Co mnie zastanawia - d?wi?k stereo, nie dolby...
Nie wiem od czego to zale?a?o - czy taka kopia filmu, czy po prostu kino obs?uguje tylko dwa kana?y. Je?li to drugie, to jest to co najmniej dziwne.
Poza tym ogl?da si? dobrze.
Dla ludzi cierpi?cych na natr?ctwa wszelkiego rodzaju, to tablica informuj?ca kto remont sfinansowa? mo?e przeszkadza? - jest zrobiona na po?ysk i obraz si? w niej odbija (nie wiem czy z ka?dego miejsca, z naszych akurat tak by?o) A znam takich, którym podczas seansu w domu przeszkadza np. migaj?ca dioda od dysku, hehe.
Generalnie jest ok (niech tylko kwestia d?wi?ku si? wyja?ni) i je?li filmy b?d? wy?wietlane w miar? równolegle do reszty kraju, to widz? jak?? przysz?o??. No i ceny biletów niewygórowane. Chyba, ?e to tylko tak na pocz?tku, ?eby zach?ci?. Oby nie |
dolby jest, ale wymuszone, mamy odczyt, ale nie mamy procesora emituj?cego - z tego co si? dowiedzia?em, ale nie weryfikowa?em - to jakie? 30 000z?, póki co trzeba poczeka?...
| Watcher napisał/a: | "?wi?ty interes" zosta? zakwalifikowany jako dramat/fantasy? |
cholera, my?la?em, ?e nikt nie zauwa?y - mea culpa |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-09-24, 15:52
|
|
|
| GyzzBurn napisał/a: | | dolby jest, ale wymuszone, mamy odczyt, ale nie mamy procesora emituj?cego - z tego co si? dowiedzia?em, ale nie weryfikowa?em - to jakie? 30 000z?, póki co trzeba poczeka?... |
przyznam, ?e nikt z naszej trójki, któr? na incepcji byli?my, nie s?ysza? nawet wymuszonego
no to pozostaje czeka?, cho? troch? to boli |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2010-10-01, 15:34
|
|
|
| cYnik napisał/a: |
Dla ludzi cierpi?cych na natr?ctwa wszelkiego rodzaju, to tablica informuj?ca kto remont sfinansowa? mo?e przeszkadza? - jest zrobiona na po?ysk i obraz si? w niej odbija (nie wiem czy z ka?dego miejsca, z naszych akurat tak by?o) A znam takich, którym podczas seansu w domu przeszkadza np. migaj?ca dioda od dysku, hehe. | Podobno zostanie zas?oni?ta. |

|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-10-01, 15:53
|
|
|
uff, a ju? si? ba?em, ?e to ze mn? jest co? nie tak i czepiam si? szczegó?ów |