Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Turnieje
Autor Wiadomość
Gokish
Żebrak

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2011-08-19, 20:42   

http://forum.wfb-pol.org/...hp?f=24&t=31383

ZAPRASZAMY TURBO BLISKO (91 km) :)

a i drog? do nas macie turbo ?adn? :]

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2011-08-28, 09:59   

Ma?a relacja z Leszna- z przyczyn technicznych zagra?em sam i dobra?em sobie do Ogrów armi? wybitnie nastawiona na strzelanie.

Ogry:
Tyran standardowy
ma?y mag
bsb z mawseekerem
3 byki
8 Ironów
gnoby

Dwarfy:
Bsb w wersji puszka
Kowal z niszczarka czaru
20 Warriorów z dwurakami
Thundzi
Kusze
Klopa
Dzia?o
Organy

I Bitwa - Wojtek i Klops (DW&WE)
Zaczynam i probuje bezskutecznie rozwalac maszyny - mimo szybkiej utraty dzia?a udaje mi sie posprzatac je dopiero na koncu gry i to w sumie ca?y mój ?up. Bitwa w zasadzie bez historii bo nie chcielismy sobie robi? krzywdy ryzykujac - ja po odstrzeleniu oddzia?u Ironów kampi?em Lordem i Bsb do konca gry a oni szykowali pu?apki które udawa?o mi sie omijac reszta armii. Wszystko w zasadzie ustali?o oblanie kilku panik przez Wojtka i totalny galimatias w liniach przeciwników którzy byli lepsi i mogli t? bitwe wygrac solidnie. Skonczy?o sie na szczescie na 9:11

II Bitwa - Wisnia i Go?ab (VC i Demony)
Mimo sparowania Chodziezy i Ostrowa ze soba, ch?opaki koniecznie chceli ze mna zagrac i nie pozwolili na zmiane paringu. Wydaje mi sie ze troche mnie zlekcewazyli wystawiajac demony blisko siebie na pa?e pod moimi Ironami. Pierwsza tura i sypna?em Demonetki z genera?em overrunujac w Bloodków z bsbkiem. Po dwóch turach Demonów juz w zasadzie nie by?o, poza fiendem odbijajacym sie od klopy :P Dwarfy skupi?y sie na Gwardii odstrzeliwujac ja zanim zdazy?a cos zrobic. Krasnoludzki klocek postanowi? pokolegowac sie przez 3 tury z ?ulami i dopiero pomoc Ironów da?a rade je przepchna? (przez to nie mog?em zabic wampira...) W miedzyczasie mimo skasowania popychaczki drugie zule dotar?y do maszyn krojac je soczyscie i zjadajac przy okazji byki i kuszników czym ch?opaki nadrobili troche wynik. Wniosek - Zule sa przegi?te :D 18:2

III Bitwa i Antek (DW i Lizaki)
Generalnie paring nie za dobry ale bitwa zajebista. To by?a bitwa moich maszyn - nabi?y naprawde dobre 1000 pkt :p Uda?o mi sie zaczac i skupi?em sie na kasowaniu maszyn wroga, potem przerzuci?em sie na stegadona, w koncu zacz??em niepokoi? Slanna - tylu hitów nie mia?em w poprzednich bitwach razem :D Zdecydowanie gorzej sz?o mi w kombacie - Ironi odbili sie od Saurusów, które pozniej pokroi?y tez klocek Dwarfów - straci?em obu bsb, krasnoludzkiego genera?a i 2 najcenniejsze oddzia?y. Mia?em tutaj naprawde niesamowitego farta bo powinien byc wybitny remis ale w ostatniej turze Antek wysadzi? sobie Slanna za 500 pkt (przy okazji- z poprzedniego miscasta wysadzi? sobie 10 TG :devil1: ) dlatego 14:6

Potem dotar?o do mnie ze w sumie to wygralem na 2 stole i moze nawet bedzie 3 miejsce. Poszed?em sobie zliczyc punkty i wysz?o ze jesli Rom z Pakerem nie zrobia remisu z Krzychem to bede 2gi no i dzi?ki prezentowi od Skavenów i Demonów zdoby?em srebrny medal :P Turniej mega - atmosfera zajebista - w koncu uda?o mi sie wskoczy? na pud?o indywidualnie co megacieszy. Pozdrawiam tez Przyby?a któremu nie chcia?o sie ze mna jechac. No i mega pozdrowienia dla Wisni i Golebia :rotfl:

Gokish
Żebrak

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2011-08-30, 20:25   

:vader: My ludzie z Ciemnej Strony Mocy (tj. ze wschodu :D ) Zapraszamy was na turniej 01.10.2011 :)

Ogólnie to pre-strategicon czyli 2x1600

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2011-09-25, 12:53   

Mini relacja z turnieju w Jubilacie :D

Zagra?em na:
Generale z charmed shieldem
Bsb z Wardem na 5+
Firebellym z potion of speed
ma?ych bykach z extra hand weaponem
duzych Ironach z Dragonhidem
male?kich gnobach
2 psach
Gorgerze
3 Mournfangach
Maneaterach ze sniperem i poisonem
Ironblasterze

I Bitwa i Elgrond z HE
Haje na mniejsze punkty i to bez hordy Lewków nie wydawa?y mi sie jakeis megadobre. Elgrond postawi? na Dragonów, z którymi dawno nie gra?em. Jeden oddzia? jazdy rozbi? sie na dangerousie poprawiony salwa maneaterów, drugi z bsb prawie zbrejkowa? mi Ironów zabijajac 2 bohaterów (rzuca?em brejka na -2) na szczescie uda?o sie urznac Noble'a a Adrian wysadzi? sobie maga i by?o w zasadzie posprzatane. Mournfangi omiot?y ?uki i okrazy?y wraz z Gorgem i zwycieskimi Ironami os?abione magia 2 oddzia?y ma?ych Lewków. Na stole zosta?y s?ynne w?ocznie Celadoru - ja straci?em bohaterów i smieci. 18:2

II Bitwa i Rom z WE
Rom wnikliwie analizowa? moja rozpiske i ustawi? sie bardzo asekuracyjnie (drzewa za impassem schowane przed Ironblasterem, ?uki z bohaterami otoczone palisada driad zeby nie dostac snipera) przez co w zasadzie zablokowa? sobie manewrowo??, liczac na dobry ostrza?. W pewnym momencie, kiedy okaza?o sie ze ?uki nie sa w stanie ruszyc mournów poszed? jednak na pa?e do przodu zeby dorwac treemanem i treekinami klocek Ironów. Przyjalem na klate Drzewca i Driady na bok a pod treekiny podsunalem byki na pozarcie liczac na s?aby rzut z overruna - Rom rzuci? 2 ga?y i potem sie posypa?o. Drzewiec obla? brejka, driady wybi?em i z overruna to ja w?adowa?em si? w ma?e drzewka a tutaj zadzia?al juz sztandar Smoka :D . W miedzyczasie Gorger wpad? na plecy ?uków z bohaterami trafiajac i raniac wszystko i by?o po grze. 20:0

III Bitwa i ?aba z Lizakami
Dwa stegadony i prawie 100 skinków to nie by?o moje marzenie, tym bardziej ze drugi Ogr - Rafa? meczy? sie z nimi okrutnie dostajac do 7. Dzieki duzej ilosci smieci uda?o mi sie przyblokowac kameleony na mojej po?owie wiec Ironblaster móg? sobie spokojnie odstrzeliwac Stegadony :D jednego sciagna? na miejscu, drugiemu wbi? 3 rany co dobili Ironi. Wogole blaster by? bohaterem meczu bo oprócz grubasków zagoni? z szarzy kameleony a na koniec z?otym strza?em dobi? rannego generala. Rannego bo ?abie fatalnie sz?a magia - jak nie rani? sie z miscasta (2 razy maly placek) to zabija? sobie oddzia?y z komety :D moja magia i du?ymi pociskami z fire'a tez ostro popali?em z 3 oddzia?y bo ?ukasz ani razu mnie nie zdispelowa? :D ostatecznie 18:2

Po raz pierwszy gra?em na nowym booku i po raz pierwszy udalo mi sie wygra? turniej z czego jestem megazadowolony :D Dzieki rywalom za spoko bitewki i do zobaczenia na Urodzinach Strefy.

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2011-10-11, 12:22   

Panowie jedziecie w koncu na urodziny Strefy?

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2011-10-11, 12:35   
   Baretki: tartar zalozyciel

szeregowiec ryan napisał/a:
Panowie jedziecie w koncu na urodziny Strefy?

YYYy no chyba tak, Watch ?

Klub: battleground-castigatores

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2011-10-11, 16:01   
   Baretki: zalozyciel

Chc?, ale rozpiski na razie nie mam.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2011-10-11, 16:57   
   Baretki: tartar zalozyciel

Watcher napisał/a:
Chc?, ale rozpiski na razie nie mam.

Ja te? nie mam.

Klub: battleground-castigatores

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2011-10-11, 18:36   

Do jutra zrobi?. Jedynym ograniczeniem jest 1200 pkt, tak?

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2011-10-11, 22:02   

Niekoniecznie - ale inne Pana nie dotykaja :D

Wiśniaa 
Imperator Padyszach

Armia WH40k:
imperial guard

Wysłany: 2012-01-07, 10:57   
   Baretki: 2017ragnarok

http://forum.strefazero.n..._source=message
Ch?opaki co mówicie, ?eby tam si? pojawi? ekip? z BG?
Trzeba zrobi? ma?? reaktywacj?!

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-01-07, 11:02   

Niestety 14 stycznia mam wyjazd s?u?bowy do Pi?y, wi?c odpadam.

Gokish
Żebrak

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2012-02-13, 22:28   

Halo halo :D to znów ja :) elo elo 320 :)

Zapraszam do nas mo?e teraz si? uda :P

Tym razem na :

"Bardziej kozackie starcie radiowozów"
Bydgoszcz 17.03
EURO

http://forum.wfb-pol.org/...hp?f=24&t=33791

Aktualnie zapisanych 30 ludziów a mo?e by? jeszcze wi?cej PRZYBYWAJCIE :P

Gokish
Żebrak

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2012-03-02, 19:12   

No co panowie nikt? ;( A tak blisko macie :(

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-03-02, 21:27   

Niestety, obecnie w Chodzie?y dominuje 40k :)

Odpowiedz do tematu