|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Jab?ko |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2012-02-05, 23:14 Jab?ko
Baretki:  |
|
|
Od prawie dwóch tygodni mam iPada 2. Jestem w nim zakochany, cho? nie do ko?ca wiem dlaczego
iPad to taka droga nak?adka na komputer. Z wieloma wadami, z których najwa?niejsza dla mnie jest ta: brak USB, brak slotu na kart?, tylko jedno z??cze. Jako? jednak te wady bledn? w ogniu zauroczenia bardzo wytrzyma?? bateri?, niesamowit? jako?ci? iOS, eleganckim designem, szybko?ci? dzia?ania, nieprawdopodobnie rozbudowanym rynkiem aplikacji (chocia? tutaj Android ma chyba podobnie)... I to jakich aplikacji. Zmia?d?y? mnie na przyk?ad male?ki, darmowy app o nazwie Exoplanet. To trójwymiarowy obraz Drogi Mlecznej z dok?adniejszym obrazowaniem wszystkich tych gwiazd, wokó? których odkryto planety (ponad 700 obecnie). Program jest niesamowicie efektowny i ci?gle updatowany, dla ka?dego fana astronomii ma?y skarb. Podobnie jak Star Walk. Ten kosztuje ju? 4 euro, ale w ogóle ich nie ?a?uj?. Ten programik jest map? nieba która korzysta z GPS i ?yroskopów, dzi?ki czemu gdziekolwiek by? nie obróci? swego iPada, to poka?e Ci aktualny uk?ad gwiazd, planet i sztucznych satelitów. Ka?dy obiekt mo?esz zaznaczy? i uzyska? opis (to akurat jest te? obecne w darmowym pecetowym Stellarium). Moc!
Je?eli kto? jeszcze da? si?/da si? wci?gn?? w marketingow? machin? Appla, niech da zna?: tych aplikacji jest tyle, ?e warto by si? wymieni? do?wiadczeniami w poszukiwaniach |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2012-02-06, 09:25
|
|
| Widzia?em to cacko i faktycznie niez?a to zabawka, tylko, ?e cena mnie troszk? odstrasza. |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2012-02-06, 15:22
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Podobnie jak Star Walk. Ten kosztuje ju? 4 euro, ale w ogóle ich nie ?a?uj?. Ten programik jest map? nieba która korzysta z GPS i ?yroskopów, dzi?ki czemu gdziekolwiek by? nie obróci? swego iPada, to poka?e Ci aktualny uk?ad gwiazd, planet i sztucznych satelitów |
jakby kogo? interesowa?o co? podobnego na Androida, to zwie si? to Google Sky Map. Polecam
Co do samego iPada, to jako? mnie nie bierze. Ale wiem, ?e mo?na znale?? dla niego zastosowanie i absolutnie nie neguj?.
Z zabawek bardziej ci?gnie mnie jednak do kindla (cho? to jednak co? zupe?nie innego).
Ale uciekam, bo nie chc? oftopowa? a o samym applu za wiele do powiedzenia nie mam |
_________________ www.3piksele.pl
www.slubny-obiektyw.pl - fotografia ?lubna i okoliczno?ciowa |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2012-02-06, 16:16
|
|
|
| Podobnie do Cynika nie mia?em okazji zabawia? si? jab?uszkiem.Mam Adroida i ci?gle potrafi mnie mile zaskoczy? . |
|
|
|
 |
Bono
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2012-02-06, 22:09
|
|
|
Mia?em okazj? "pobawi?" si? I-padem i ... by?em zachwycony. To nie tylko gad?et-zabawka a ca?kiem u?yteczna rzecz. Oczywi?cie do "?ycia" niezb?dny jest jab?ku internet.
Polecam "dropboxa" je?li tego jeszcze nie masz Mr. Watcher.
Sam sprz?t jako?ci? wykonania, por?czno?ci? i ?ywotno?ci? baterii bije laptopy o lata ?wietlne moim zdaniem.
Gratuluje zakupu Watch |
_________________ M&C |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2012-02-06, 23:23
|
|
Jako?ci? wykonania to bije wszystko, na czym dot?d pracowa?em. To po prostu sprawia rado?? z samego u?ywania, nie mam poj?cia w jaki sposób
Jeszcze jedno: Kingdom Rush to najlepsza ma?a gierka na ?wiecie |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2012-02-13, 22:23
|
|
|
Mia?em Iphone 3G przez hmm.. 3, mo?e 4 lata. Najlepszy telefon na ?wiecie. Wytrzyma? szmat czasu ( jak na mnie), g?ównie dzi?ki fenomenalnemu wykonaniu. Obecnie mam HTC Desire S i czekam z niecierpliwo?ci? na zmian?- na 100% b?dzie to Iphone, ?adnego innego JU? nie chc?. Chaotyczno?? Androida, jego taka zbyt szeroka wolno??, a przez to czasem niestabilno?? i popeliniarstwo to nie dla mnie. Wol? rzeczy mniej rozbudowane , mo?e i ograniczone,ale dopracowane i dzia?aj?ce. Mam te? iPoda touch, który poza tym ?e nie dzwoni jest niemal identyczny co 3G. Wbudowany w niej bluetooth pozwala mi na sparowanie jej z g?o?nikami Creative D100- pure magic muza bez kabli (Ipod Touch jest 2 generacji- czyli te? z przed 3,4 lat- widzieli?cie wtedy mp4 z bluetoothem, przegl?dark?, klientem mail, na której idzie fajnie pogra? ?) A od niedawna jestem w?ascicielem drugiego Ipoda- shuffle 6tej generacj- ot kaprys i te? genialny. Prosty, lekki, cudownie wykonany. Stwierdzam równie?, ?e jako?? d?wi?ku jest lepsza ni? ze standardowej mptrójki, s?uchawki swoje robi?, ale sprz?t te? chyba ma znaczenie. Ca?e iTunes, jako odtwarzacz, manager, dost?pno?? muzyki aplikacji- genialne.
Jedynie cena czasem odstrasza, ale wol? d?u?ej nazbiera? ni? pononie bawi? si? w pó??rodki.
JESTEM FANBOJEM APPLA i si? tego nie wstydz?.
Welcome to the family Watch |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2012-02-13, 22:34
|
|
| Napisz? tak: mam obecnie Samsung Wave i jestem z niego zadowolony. Wave nie ma Androida, ma w?asny samsungowy systemik Bada który dzia?a, nie wiesza si? i wygl?da elegancko. Gdy jednak za 2-3 lata telefon b?d? zmienia?, na pewno b?dzie to telefon Appla. To jest jak uzale?nienie. Jako?? wykonania i pietyzm z którym szlifuj? tam szczegó?y po prostu mia?d?y. |

|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2012-02-14, 09:09
|
|
|
Dziwi? si?, ?e jeszcze Mac'ów nie macie?? Notebooki od Appla to szczyt ich osi?gni??. A to ?wiec?ce, du?e jab?uszko... poezja |
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2012-02-29, 12:00
|
|
|
mi tam wystarczy o?ówek Mac'a, taki z ?ajfaj, zapalniczk? i prysznicem |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2013-06-25, 16:24
|
|
| Warhammer Quest, absolutny killer gier jab?uszkowych! Polecam. |

|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

|
Wysłany: 2013-06-25, 21:29
|
|
| Mo?e ma?? recenzje Warhammer quest? Bo sam si? zastanawiam nad pobraniem. |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2013-06-25, 21:37
|
|
| Gra jest w istocie bardzo prosta. Masz kilku bohaterów, na misj? wybra? mo?esz czterech (do wyboru ?elaznoboki, czarownik, ?ucznik le?ny elf oraz maruda Chaosu, dokupi? mo?na te? Zabójc? Trolli, arcymaga wysokich elfów i kap?ana bitewnego). Rozgrywka dzieli si? na misje i przerwy w wioskach/miasteczkach. Te misje to pl?drowanie ruin i podziemi, które s? widzian? z góry oldschoolow? turówk? (postacie z punktami ruchu, konkretn? liczb? ataków, punktów magii itp). W miasteczkach dostajesz questy, lokacje ruin do zwiedzenia, sklep z itemami, ?wi?tynie z bonusami za pieni?dze oraz miejsca do awansowania postaci (klasycznego, z rosn?cymi statystykami). Filozofia gry: wy?ynaj wszystko, co si? rusza i znajduj fajne uzbrojenie. I to si? sprawdza! Fajny, bardzo fajny zabijacz czasu. |

|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

|
Wysłany: 2013-06-25, 22:32
|
|
| To si? chyba skusz?, ?adnej fabu?y nie ma? |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2013-06-25, 22:36
|
|
| Nie, pomijaj?c fakt, ?e ka?dy quest ma jak?? tam przyszywan? historyjk?, one si? jednak ze sob? nie ??cz?. |

|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|