Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wielka Bitwa 2013
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2013-06-02, 19:03   Wielka Bitwa 2013
   Baretki: zalozyciel

Prawie 12000 punktów na stole, to tak du?o, ?e nie jestem w stanie obj?? pami?ci? starcia tak tytanicznego. Mam nadziej?, ?e ten raport poprowadzimy razem, tym bardziej ?e zdj?cia ma Zapa? :)

Na razie sprawy administracyjne. Grali?my na zasadach Apokalipsy, niestety bez bombardowania orbitalnego (z braku wzorników). W czasowej licytacji przed rozstawianiem wygra?em ja i Drzewiec (5 minut), uznali?my ?e prawo do startu jako pierwsi da nam spor? przewag?. Pi?ciominutowe rozstawianie okaza?o si? jednak prawdziw?, chaotyczn? masakr? i w sumie by?o jednym z bardziej emocjonuj?cych elementów bitwy :lol: Ja zd??y?em wystawi? wszystko co chcia?em (w rezerwach z premedytacj? zostawi?em Arlekinów i Skorpiony), natomiast Drzewiec, poza oczywistym bombowcem w rezerwach zostawi? obie dru?yny Fire Warriorów :lol: Zapa? tych problemów nie mia?, mia? a? siedem minut no i jednostek mia? du?o mniej: niemal ca?? piechot? mia? w transporterach :)
Zapa? mia? ponad 300 punktów wi?cej na stole, w zwi?zku z czym mieli?my o jeden Strategic Asset wi?cej ni? on. Obie strony wybra?y "chirurgiczny rajd" i "skoncentrowany ogie?" (ten drugi w ogóle nie zosta? wykorzystany), my jako gratis wybrali?my jeszcze "flankuj?cy marsz".
Grali?my na trzech sto?ach, z makiet? Czosnka w ?rodku. Ob?o?enie terenami by?o do?? g?ste co spowodowa?o, ?e jeden z moich Falconów i Wraithlord ani razu w tej bitwie nie zdo?a?y wystrzeli? :v:

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2013-06-03, 15:48   
   Baretki: owsiak

Gra?e? na nowym kodeksie, Marcin?

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2013-06-03, 21:30   

Fajnie by?o, tylko szkoda ?e tak krótko. Ko?o 1000 punktów mia?em jeszcze w rezerwach gdy gra sie sko?czy?a ;) Ale bitwa wygl?da?a fenomenalnie, dla takiego widoku zbieram armie :vader:
My?l? ?e zacz??em powolutku zdobywa? przewag?, a wynik bitwy jest zdecydowanie nieadekwatny od tego co si? dzia?o na stole. Dwa znaczniki mia?em w zasi?gu, ale nie zaj??em ich bo my?la?em ?e jeszcze jedn? tur? zd??ymy zagra?. Jeden znacznik przy którym stali guardianie w nast?pnej turze by?by ju? mój ;) No ale trudno. Gra?o si? fajnie, a tak na pocz?tek:

Oczywi?cie to nie wszystkie nasze si?y ;)

I na koniec, ?eby nie by?o w?tpliwo?ci co do tego znacznika: Gwardia Sangwiniusa, Sangwinor, Dante i Kapelan kontra 14 Guardianów :rohan:

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2013-06-04, 08:22   
   Baretki: tartar zalozyciel

Prmo: To najwi?ksza bitwa wszechczasów naszego klubu
Secundo: Z t? twoj? przewag? to bym jednak polemizowa? Straci?e? 4 pojazdy mefhista 2 oddzia?y SM i prawie ca?? kompani? ?mierci a ja 2 XV 88 Hammerheada oraz jeden oddzia? Fire W
Tierto: Na takie bitwy trza po?wi?ci? ca?y dzie? plus ostrza? orbitalny By?o zacnie

Klub: battleground-castigatores

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2013-06-04, 19:44   

Wyolbrzymiasz troch? ;)
Straci?em oddzia? takticali, wi?ksz? cz??? kompanii ?mierci, Mephistona i 2 pojazdy: Rhino i Razorbacka oraz jednego Dreda no i DropPoda i Scoutów.
A wasze straty: 2 XV, HammerHead, Skyray, Pathfinderzy, Avatar, Falcon, WaveSerpent, DarkReaperzy, Riptide dosta? jedn? ran? i zosta? ogo?ocony z shieldronów. Nie pami?tam czy co? jeszcze ;) Jak mówi?em na tak wczesnym etapie nie wiadomo kto by wygra?.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2013-06-04, 20:07   

Z tym Sanguinisem to si? nie rozp?dzaj :) Tam lada moment arlekini by si? pojawili, oni ju? raz rozmontowali tych z?otych kolesi, a tym razem byli maksymalnie dopakowani, z Death Jesterem i dwiema innymi silnymi pukawkami na bliski zasi?g :storm: Trzon moich si? by? niemal nienaruszony, zabola? mnie Avatar, Reaperów wstawi?em tylko dla funu a do Falconów nie jestem ju? tak przywi?zany jak kiedy?.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2013-10-19, 20:11   

Jeszcze kilka zdj?? z bitwy:

Genera?owie podczas rozstawiania:

Parszywi Xenosi ;) :

Si?y B?ogos?awionego Imperium:

Po rozstawieniu:

Pierwsze rany:

Uwaga na ty?y ;) :

Rze?

Rezerwy przyby?y:

I te którym niestety zabrak?o na to czasu :)

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2013-10-19, 20:14   
   Baretki: tartar zalozyciel