|
SOAD |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-01-12, 16:04 SOAD
Baretki:  |
|
|
Jestem po pierwszym przes?uchaniu Hypnotize.
Moim zdaniem materia? lepszy, ni? Mezmerize, ale to ?adna pchwa?a niestety, bo Mezmerize w ogóle mnie nie porwa?o. Pierwsze wra?enie o hipnotyzowaniu: lepiej, cho? to i tak nie toxicity. Kilka utworów jest naprawd? niez?ych, "Attack" na przyk?ad, tytu?oqwy utworek te? daje rad?... Ale to jeszcze nie to. Jako? ta mieszanina kiczu i ?upaniny ostatnio im nie wychodzi... |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Bart?omiej...
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-01-18, 15:42
|
|
|
Hmmm...zgodze sie;) To nie jest ju? ten sam ?wie?y Soad za czasu STA albo Toxicity...Starzej? sie ch?opcy z lekka,zobaczymy jak to dalej b?dzie...
Ps.Jestem nowy Pierwszy po?cik
@edit Eh ranga po prost u super |
_________________ How Do I Feel What Do I say Fuck you It all goes Away...-Serj Tankian |
|
|
|
 |
Iliador
Margrabia

|
Wysłany: 2006-01-18, 17:52
|
|
|
Starzeja sie? To co biedni Rolling Stones'i maja powiedziec .
Ja musze przyznac, ze Mesmerize byla jedyna plytka SOADu, ktora sluchalem czesciej niz "przesluchac i zapomniec". Na Hypnotize jest kilka porywajacych mnie kawalkow (Kill R'n'R, Tentative, Holy Mountains, Vicinity of Obscenity, Soldier Side), jednak opinia ma mizerna jest, bo w zaden sposob nie moge jej odniesc do albumow wczesniejszych niz Mesmerize (wlasnie z powodu potraktowanie ich "jedno przesluchanie nie wejdzie - szkoda zachodu, jest wiele innych kapel lepiej sie nimi zajac").
Anyway - jezeli ktos ogladajacy taka Vive ma rozterke miedzy Schrei Tokio Hotelu, a nowym SOADem - decyzja imo prosta...... |
|
 |
Bart?omiej...
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-01-18, 18:02
|
|
|
S?uszne spostrze?enie Ja Hypnotize dosta?em na gwiazdke,a co do ok?adki to pan Marcin widzi j? jakie? kilka razy w miesi?cu bo mam na bluzie A tak w ogóle to Tokio Hotel to takie jakie?...nawet nie wiadomo jakiej p?ci jest wokalista... |
_________________ How Do I Feel What Do I say Fuck you It all goes Away...-Serj Tankian |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-01-18, 20:13
|
|
|
Tokio Hotel??!!!!!...o Bo?e!!!!! co to wogóle jest...próbuj? si? chyba stylizowa? na punk rock, a to raczej brzmi jak pop albo co? w tym stylu...i tu si? zgodze z Bart?omiejem ?e nie wiadomo jakiej p?ci jest wokalista nie lubie takich dzieciaków którzy próbuj? co? udowodni?...ale szanuje ...to jest tylko moje skromne zdanie A je?li chodzi o SOAD to Hipnotize nie s?ysza?em...s?ysza?em Mesmerize...dobra p?ytka...nawet powiem ?e bardzo dobra...ale nie ma przyrównania do Toxic City Ogólnie System lubie za wprowadzenie w?asnej ideologi, w?asnego stylu...a tokio hotel raczej tego niezrobi?o bo takich kiczów jest chyba za du?o ju? |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
Iliador
Margrabia

|
Wysłany: 2006-01-19, 06:19
|
|
|
A myslisz, ze dzieciaczkow, co chca byc trendi to interesuje? Oni maja w glowie taki schemat: "tokio hotel i soad - suPeR kApElE rOckOwE/MetAlOWe". Wiec juz dla ich wlasnego dobra, lepiej by bylo jakby soad wybrali . |
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2006-01-19, 17:48
|
|
|
| A ja SOADu nie lubi?. Ma?y uraz mam do tego, mo?e dlatego, ?e s?ysza?am tylko kilka utworów, które rzeczywi?cie nie przypad?y mi do gustu -_- |
|
 |
Rothar
Żebrak

|
Wysłany: 2006-03-28, 17:01
|
|
|
A ja od SOADu zaczyna?em przygod? z metalem Toxicity i STA trzymaj? klimat ale Mesmerize i Hypnotize to juz nie to samo. Mo?e dlatego, ?e teraz s?ucham death i power metalu |
|
|
|
 |
Feron
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-03-28, 20:24
|
|
|
Musz? przyzna?, ?e ze wszystkich p?yt podoba mi sie jedynie Toxicity!! Przed t? p?ytk? chyl? czo?a, poniewa? by? to mój jeden z pierwszych zespo?ów metalowych!! (pierwszy by? Manowar!! )!! |
_________________ WE WILL FLY TO THE EMPIRE OF STEELGODS
TO DISCOVER THE SECRET OF STORMS
AND AGAINST THE BLACK PRIDE OF THE TYRANT
WE'LL USE IT TO DEFEND OUR THRONE
"Rhapsody" - "Power of the Dragonflame, The Pride of Tyrant" |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-03-29, 10:13
|
|
|
2 ostatnie p?ytki SOADów s? niez?e nie powiem, ale fakt nie jest to to samo co TOXIC CITY ta p?yta ma swój klimat, jest to co? nowego wprowadzonego do wspó?czesnej muzyki metalowej, tym albumem zadebiutowali w swojej karierze, a kolejne p?yty to moim zdaniem juz rutyna i komercja a ja zaczyna?em od METALLICY!! ale defu nie lubie pa?er mo?e by?! |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
|
|