|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Marketing sieciowy |
| Autor |
Wiadomość |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2010-07-14, 12:07
|
|
|
Zapraszam do obejrzenia prezentacji.
+magiclove- |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2010-10-17, 23:35
|
|
|
W czym tkwi problem MLM? Tak sobie my?l?.
Dlaczego ludzie tak niech?tnie chc? si? do??czy?. Jakie mie? podej?cie do MLMu?
Powodów jest wiele
LIDERZY i SPOSOBY PROMOCJI:
:
1."LIDER" traktuje ludzi jak towar, kolejny target, który "buduje" jego struktur? i "bogaci si?" "ten na górze". Dzia?a bezmy?lnie, rozbudowuje tylko swój pierwszy poziom. Byleby si? nachapa?. Zgrywa biznesmena.
2. LIDER SAMOZWANIEC (promuje siebie)- kreuje si? w sieci na Bóg wie kogo. Zarabia b?d? nie zarabia (na pewno nie pasywnie) Ma mas? kolorowych stronek z nag?ówkami typu "Zacznij JU? DZI? zarabia? PASYWNIE 20.000 z?! Zapisz si? na newsletter. Otrzymasz eksperckie porady. (tak sam je napisa?em- praktyka i do?wiadczenie) i darmow? wiedz?, bez której nie zrobisz NIC. Bo ja wiem tylko, WIEM NAJLEPIEJ JA WIEM! Wi?c JU? DZI? dzwo? do rodziny. Karaiby, dom i KEEPONSMAJLIN!
3. LIDER PROMUJ?CY FIRM?- Z AKUN? znikn? Ci fa?dy z brzucha. Napij si? AKUNY i te?ciowa b?dzie ?adniejsza, ?ona da Ci buzi na dobranoc, a dzieci zmówi? pacierz i wypij? kakao. Kariera z "...!" Do??cz do nas JU? DZI?! Ogólnie zachwala firm?, mo?liwo?ci. Entuzjasta. Nie zarabia.
OSZU?CI-- Manipulanci. Robi? w sieci szum. Od szumu zaczynaj?. Wpajaj? wizerunek osób ju? zarabiaj?cych i szcz??liwych. Promuj? ("prawd?") jakie? "Prawa Przyciagania" i moc Kosmosu, dzi?ki którym zarobisz i przyciagniesz do siebie fortun?. Najpierw kolekcjonuj? naiwnych ludzi. Za? wysy?aj? maila z odsy?aczem na kolorow? stronk?. A na niej: AUTOMATYCZNY BIZNES! LePieJ si? SpIeSZ! Zarejestruj si? i nie rób nic, a Twój biznes uro?nie! Tylko 30 osób! Op?a? abonament i wy?lij 100 z? na promocj? Twojego biznesu, a my si? wszystkim zajmiemy. (napisz prosz? komentarz przyjacielu...)
NETWORKERZY- W?ska grupa ludzi. Dzia?aj? w sieci od dawna, zarabiaj? na programach partnerskich. Podgl?daj? network biznes z zachodu. Maj? swoje witryno-blogi z autoresponderami. Selekcjonuj? przysz?ych wspó?pracowników MLM. Za? tworz? grup? i tworz? MLM. Podejmuj? konkretne dzia?ania i wyznaczaj? sobie cele. No dobra bez kitu, nie ka?dy chce by? networkerem. S? uznawani w sieci jako GURU i nawet podaj? skype. I mo?na im napisa?. Ka?? pisa? blogi i jeszcze raz pisa? blogi bo tu ni rusz! Newslettery itp. Napisz ksi??k? i rób to co ja robi?.
DZIADY Z MERCEDESEM I BLONDI BABKAMI- S? to dyrektorzy firmy (najcz??ciej) Betterware (pierdó?ki do domu, perfumy, kolorowe kapcie które zamawiasz co miesi?c) Do??cz? si? do Ciebie, jak Ty do??czysz si? do nich i sprzedasz kilka kapci. Np mamie na imieniny. Zbudowali MLM klasycznie (aka 'domokr??cy') i teraz próbuj? w Internecie. Ale co? im nie idzie. W Internecie. Wiedz? jednak, ?e teraz trzeba w Internecie.
CI?GN? MINI WNIOSEK:
Ludzie pr?dzej do??cz? si? do konkretnej osoby, ni? do firmy. Firma MLM jest tu ma?o-wa?na. Bo ka?da ma przecie? "zajebisty produkt, którego nie ma nikt i bezkonkurencyjny plan marketingowy- którego te? nikt inny nie ma, bo my mamy"
mini wniosek drugi albo i nie wniosek:
Promowa?. Sprzedawa?, nie sprzedaj?c. "Stary tu chodzi o polecanie biznesu. O nic wi?cej." Przekonywa? ludzi? Mówi? w kó?ko "DOCHÓD PASYWNY?" FIRMA, czy JA?
ANI FIRMA, ANI JA!
NO TO CO?
NIE WIEM!
SUMA: Najgorsze w MLMie jest
a) sama nazwa
b) sposoby promocji- STO MILYJONÓW JU? DZI?!
c) niewiedza ludzi- mylenie z piramid? finansow?.
d) robienie z ig?y wid?y. Ja nie wiem. Dla mnie to jest proste i oczywiste. Nie widz? w tym ?adnego feelingu i skomplikowanej matematyki. I czarów te? tu nie ma. Jest XXIw- cz?owiek albo si? rozwija albo cofa albo cofa si? i idzie do lodówki. Coraz wi?cej MLMów przenosi si? do Internetu. Pieni??ki wygl?daj? jak punktu ala exp. Tibia. Na PayPalu tak wygl?daj?. W ogóle tak to teraz wygl?da.
To nie jest tak, ?e (w MLMie) najwi?cej zarabia "ten na górze". Najwi?kszy przychód jest z ostatniej linii w pionie. (bo tam jest najwi?cej ludków) Ten "pode mn?" ( w pierwszej linii) mo?e zarabia? wi?cej ni? ja, bo jego ostatnia linia jest bardziej rozbudowana ni? moja ostatnia linia. Bo jego ostatnia linia jest pierwsz? lini?, która ju? mnie nie dotyczy.
Z jednym teamem MLMu mo?na zbudowa? kolejny biznes i potem znowu kolejny i jeszcze raz jeden.
Jak mówi? o MLMie nie mówi?c MLM?
I nie pytaj mi si? "JAK CI IDZIE ?" Lepiej pomó? mamie. Sa?at? kroi?! |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2010-10-22, 20:29
|
|
|
Organizujemy kursy e-biznesu.
Dzisiaj by?o 160 osób
http://szkolenia.ff24.eu/ |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2014-04-21, 11:37
|
|
|
| I jak tam marketinhg sieciowy? Jakie zyski po 3,5 roku? |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2014-04-21, 20:20
Baretki:  |
|
|
Hmm po 3 latach powinien niez?a kas? kroi?
Ale pewnie wyszed? |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|