|
Najlepszy wokalista |
| Autor |
Wiadomość |
Bart?omiej...
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-01-19, 18:52 Najlepszy wokalista
|
|
|
No w?a?nie,jacy s? wasi ulubieni wokali?ci?(Jak zajrzy tu admin to mo?e zrobi Ring? )
Moje Top:
-Ville Valo(?wietnie ?piewa na ?ywo)
-Corey Taylor(umie i sie drze? i ?piewa?)
-Serj Tankian(ogólnie dobry wokalista,cho? nie najlepiej ?piewa na ?ywo)
No a teraz wasze propozycje |
_________________ How Do I Feel What Do I say Fuck you It all goes Away...-Serj Tankian |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-01-19, 19:07
|
|
|
Mój zdecydowanymi faworytami s? u mnie Bruce Dickinson i Rob Halford. Co tu du?o mowi?- legendy i tyle . Na miejscach kolejnych Hansi Kursch z Blind Guardian, James Hetfield- tego pana przedstawia? nie trzeba, and Matt Barlow (?al serce ?ciska, ?e kto? taki marnuje sie w policyjnej kapeli) .
P.S. Na ring nie masz co liczy?, bo mamy 2 to w zupe?no?ci wystarczaj?ca ich liczba. Mo?e po zako?czeniu teraz trwaj?cych, ale jak ju? to pewnie na najlepszego muzyka, bo nadmierne rozdrabnianie sie nie wró?y nic dobrego. |
|
 |
Bart?omiej...
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-01-19, 19:19
|
|
|
Hmmm...szkoda,ale co tam
Btw:Pozdrów siostre Od czasu waszej przeprowadzki dawno z ni? nie gada?em... |
_________________ How Do I Feel What Do I say Fuck you It all goes Away...-Serj Tankian |
|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2006-01-19, 19:53
|
|
|
Mike Patton, Mike Patton i jeszcze raz Mike Patton.
Cz?owiek niedoceniony moim zdaniem. Posiada zró?nicowane zdolno?ci wokalne. Wi?kszo?? zna go pewnie z Faith no more. Po pos?uchaniu tego zespo?u mo?na ju? zauwa?y? jakie ma zdolno?ci i jakie zró?nicowanie (od coverów Black Sabath poprzez Deep Purple do Madonny) Wszystko ?piewa czy?ciutko ! . Do tego dochodz? jeszcze jego projekty takie jak - Fantomas, Mr. Bungle, Toma Hawk. Muzyk? ci??ko jest to nazwa?, bardziej jest to darcie mordy. Jak si? tego s?ucha to odczuwa si? wra?enie, ?e to jest komputerowo robione. Jednak to Patton sobie robi jaja .
Poza nim lubi? Ozziego, Ciechowskiego, Dickinsona |
_________________ |
|
|
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2006-01-19, 22:19
|
|
|
Kali nie w?tpie w to, ?e Patton ma niesamowite mo?liwo?ci wokalne, lecz my?le, ?e tylko to nie wystarczy. Ten kole? na?miewi si? przez swoj? muzyk? z wszystkiego i wszystkich a to chyba wcale nie jest takie "COOL".
moimi faworytami w tej dziedzinie s?:Matt Barlow(policeman ), Phil Anselmo(nie trzeba chyba tego pana przedstawia?), Chuck Billy (Testament), Stive Suisa(chyba )(ex Exodus). |
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2006-01-19, 22:45
|
|
|
Janis Joplin, du?o chyba nie trzeba pisa?. Poprostu klasyka ! No i oczywi?cie Bruce Dickinson, James Hetfield, Bob Marley chyba wszyscy ich tu znaj?
A z polskich wykonawców- Rysiek Riedel, Maciek Balcar, Cugowski, Markowski. To chyba wszyscy |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
Iliador
Margrabia

|
Wysłany: 2006-01-20, 06:32
|
|
|
Kolejnosc przypadkowa:
Bruce Dickinson (moc! :])
Dio
Zetro (imho najlepszy wokalista thrashowy)
Warrel Dane (barwa niespotykana o_O)
Halford
Barlow (tak na marginesie: on gra w zespole stworzonym na tym oddziale policyjnym co jest :]. Ale to juz nie te klimaty ....)
Tori Amos ( nie bylo mowione, ze tylko 'ciezcy' moga byc)
Hansi Kurch
Eric Adams
Mr. Doctor z Devil Doll (ke, jezeli chodzi o technike i modulacje wokalu, to raczej nikt go nie przescignie )
Enya
Sarah McLachlan
King Diamond
Troche duzo . |
|
 |
GiveItUp
Patrycjusz

|
Wysłany: 2006-01-20, 06:57
|
|
|
Dickinson i Barlow. Nie wiem, czy growl tez zaliczamy do wokalu. Tak czy siak, jeszcze pan, ktory wedlug mnie bije dwoch poprzednich na glowe - Peter Tägtgren. |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-01-20, 12:48
|
|
|
to mo?e moje teraz :
1. Fredie Mercury - QUEEN
2. Bruce Dickinson - IRON MAIDEN
3. James Hetfield- METALLICA
4. Ron Dio- kiedy? BLACK SABBATH teraz DIO
5. Ryszard Riedl- D?EM
6. Ozzy Osborne- kiedy? BLACK SABBATH teraz OZZY OSBORNE
7. wokalista z LED ZEPPELIN, AC\DC,
8. Curt Cobain- NIRVANA
9. ?winias- KAER MORHEN
10. Jennis Joplin... |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-01-20, 15:17
|
|
|
| mychafront napisał/a: | | wokalista z LED ZEPPELIN |
.....Robert Plant na mojej liscie on tak?e sie znalaz?
- Ryszard Riedel (D?em)
- Dolores O`riordan (The Cranberries)
- Edith Piaf (mo?ecie miec jakies obiekcje, ale mnie jej g?os sie naprawde podoba )
- Norah Jones
- Tomasz "Budzy" Budzy?ski (Armia)
- Jim Morrison (The Doors)
mog?em o kim? zapomnie?, najwyzej dodam pó?niej |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2006-01-23, 01:00
|
|
|
HA! Je?eji zaliczamy równie? growl to zdecydowanie PETER TAGTGREN oraz ...Lenor (jedyny facet z okolicy co naprawd? potrafi growlowa?) |
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-01-23, 14:45
|
|
|
No ba Robert Plant ...a j?zeli chodzi o growl to fakt jednym kolesiem z okolic co potrafi to robi? to LENOR ...Ps. THE ROADSIDE szuka wokalisty |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2006-01-23, 15:19
|
|
|
G?os Planta na p?ytach jak najbardziej mi si? podoba, jednak to co pokazuje na koncertach dlaeko odstaje od orygina?u |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-01-23, 15:38
|
|
|
Skoro jetse?my przy growlu, to oczywi?cie Piotru?. To co on robi w Bloodbath, Hipocrisy i jeszce innych zepso?ach których nazw nie pomn? to przechodzi ludzkie poj?cie. Kole? jest po prostu zaje... Co do Planta to bardzo go lubi?. nie s?ysza?em, ?adnych koncertów poza jakims jego unplugged w urywkach wiec o jego spiewaniu "live" nie moge nic powiedzie?, ale na p?ytach to jest to |
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-01-27, 16:37
|
|
|
Lubi? tembr g?osu J.Hetfield'a.
Kiedy? dane mi by?o us?ysze? " Until it sleeps" WYMRUCZANE przez gostka.
Jak rasowy kocur... A tak nawiasem mówi?c to raczej nie trawi? wysokich m?skich g?osów , jak na moje ucho za wysokie . Szczególnym " okrucie?stwem" pa?am do
K. Cugowskiego z Budki Suflera. Brrrrrrr...
Z podobnego powodu nie przepadam za Black Sabbath z Osbornem , chocia? nie mówi? , ?e kiedy go s?ysz? to mi si? nó? otwiera w kieszeni. Toleruj? go , byleby nie rzuca? mi si? zbytnio na uszy.
A tak poza tym i w ogóle to d?ugo by wymienia? co lubi?. Fakt faktem to rozrzut mam , pocz?wszy od J.Browna , P.Gabriela ... ko?cz?c na F. Zappie. |
|
|
|
 |
|
|